icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lilly2711
2. sep 2013

@veronel24 asi na 5-6 rokov, skusal ju Matej, ten ma 5 v septembri a bola mu taka volnejsia a dlhsia, ale mozem poslat miery cez IP

ellysa
2. sep 2013

@lilly2711 ta je prenadherna skoda ze by nam asi bola velka

mooncaa
2. sep 2013

@macin73 Dělala jsem to tak jak ty dříve, ale pak při šití na COL, mi v místě hodně vrstev začal COL blbnout a já se s tím moc vztekala. Teď jsem to tělala nejdříve jeden šev, pak lemování a pak sešít a COL šil bez problémů. Ale pokud to šiješ pak na rovnostehu, ten by blbnout nemusel a šij klidně jak dříve. Myslím, že je to spíš o tom, co komu víc vyhovuje.

jieff
2. sep 2013

byli jsme koncem léta na chalupě a já si nakonec vzala i mašiny...ušila jsem tedy tohle veledílo🙂 Mám radost ze sesazení zipu, hezkýho začištění z rubu a nemám radost z toho, že je Toníkovi akorát a kdoví jak dlouho mu vydrží. Dekuju @bordino a @vevercam za inspirace k pajcování 🙂

ellysa
2. sep 2013

@jieff wooooow mam pocit ze k niecomu tak dokonalemu sa nikdy nedopracujem

jieff
2. sep 2013

@ellysa neboj dokonalý to neni (ošklivě se mi to zvlnilo při prošívání okolo zipu na kapuce, taky jsem při našívání spodního lemu z rubu prošila občas i líc, stejně tak u kapuce na krku...ještě je prostor na zlepšování). Jenom všívání zipu jsem si štelovala asi 1,5hodiny (ještěže mám stylefix!)!

zikie
2. sep 2013

@jieff To je nádhera!!!!!

mikulka45
2. sep 2013

@daisyr tie odličovacie tampóny sú zo 2 vrstiev?

mikulka45
2. sep 2013

@jieff úžasná!!! 😵

bordino
2. sep 2013

@jieff mikina je úplně parádní!!!!!
Já nedokážu být bez šití úplně, tak aspoň body, merino a Elite, zatímco Jáša spal (paráda, když je starší ve školce 😎 )
a dvě kukly, vyšívané přes víkend
začínám ten COL chápat, jen potřebuju dokoupit barevné nitě

katka82
2. sep 2013

@jieff 😲 😲 😲 no tak to je fakt Bomba 😲 nádhera 😵 😵
@bordino jj starší je taky ve školce a mladší spí 🙂 tady je takové tichooo a klíídek 😎 😀 😀 výtvory super 😉

mamata
2. sep 2013

@bordino super dílo a já pořád přemýšlím, z čeho ušít čepku, ze starých slabších svetrů!!!

martulinecek
2. sep 2013

moje poslední výtvory,mladši jde od zítřka poprvé do školky tak jsem něco podělala-rychlovky

maly_prcek
2. sep 2013

http://www.fler.cz/zbozi/origo-mikina-c-kvet-42... Pěkné mikče, hned bych se zachumlala 😵 😵 😵

lucinka83
Odpoveď bola odstránená
a_lexa
2. sep 2013

@jieff wow - bomba. Na tuhe mikču do Ott. pořád čučím. Ta tvoje je tedy fakt luxusní. 😵 😵

sinala
2. sep 2013

@jieff tak ta je 🙂 🙂 🙂 , moc se Ti povedla

lenasss
2. sep 2013

Tak vám to tu ještě trošku zaplevelím,trenýrky na zakázku,čepice co nikdo nechce nosit 😀 😀 a jedny moje první vlňáčky na které jsem opravdu pyšná 😀 Prvně jsem pletla.

kuna
2. sep 2013

@jieff ty brďo, to je nádhera!

@bordino ty kukly jsou fakt super, možná jsi to už psala, ale z jakého střihu jsi vycházela? Nebo je celý tvůj?

jieff
2. sep 2013

moc děkuju za pochvaly, ani nevíte jakou mi děláte radost. 🙂 Jsem ráda, že moje mikina vedle těch posledně přidaných skvostů nezapadla.

jieff
2. sep 2013

@lenasss vlňáky jsou krásný! klobouk dolu!

jieff
2. sep 2013

@a_lexa jdi do ní, já jí šila už před rokem. Byla to tenkrát první mikina, první zip...a taky se to dalo. Ted je to teda o dost lepší, hlavně Tondu už baví se do ní zapínat a strašit 🙂

lenasss
2. sep 2013

@jieff děkuji,teď jsem prolítla fotky,protože nestíhám číst a teda u té mikiny jsem zůstala jak opařená.Super krásná.Už jsem prolízala skříň a našla hnědou lamu tak asi budu pajcovat 😝

bordino
2. sep 2013

@kuna ne základ je z toho volnýho Ottobre

crawler
2. sep 2013

@jieff úúžasná 😵😵😵
@bordino zrovna přemýšlím, zda můžu dát na merino roland dru¨ky a vidím, že je tam máš - jde to rozepínat dobře? došila jsem jedno na zakázku a najednou se zalekla, zda mám dát KAM, roland nebo udělat dírky a přišít knoflíky😀

mahafi
2. sep 2013

@jieff ta mikina je super!!! madlík u tohohle střihu vždycky zůstane hrozně dlouho a ukazuje na to a říká jáá jááá 😀, ale na to ještě fakt nemám 😀, bude si muset počkat. ta tvoje je fakt nádherná, hned bych se do ní zachumlala 😵

bordino
2. sep 2013

@crawler rozepíná se to skvěle. Na jiném má KAM SNAPS a to jde mnohem hůř, ale také se dá.

palosek
2. sep 2013

@maly_prcek 😵 😵 😵 http://www.fler.cz/zbozi/origo-mikina-bunda-9-n... Nádherná inspirace.... 😀 😀 😀

crawler
2. sep 2013

@bordino díky díky!!! vyřešila jsi mé dilema 😵

crawler
2. sep 2013

tak přidávám atypické vkládačky s chobotem na přání (oranž.-dryliner, černá, coolmax, žlutá suedecloth) a včera narychlo spíchnuté pyžamko do školky pro Fanulku 🙂