icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitu22
3. sep 2013

@caramilla jupí, jupí, jupí 🙂 Tak přeci jen dárek z dovolené? 😉

elentari
3. sep 2013

@sufik1 Našla jsem v počítačí toto a pak si vzpomněla na vás 🙂 http://fithall.cz/rest/cviceni/kategorie/276-Cv...

caramilla
3. sep 2013

@crawler Zle mi bylo od 4tt 😝 😝 😝 Ještě týden před tím, než jsem vůbec pochopila, že to není z cestování, ale z těhotenství. Blbě mi bylo celkem dost, ale neblila jsem, mám takové ty nevolnosti, že když furt jíš banány a nebo lízátka proti nevolnosti a nebo sušené ovoce, tak se to dá přežít bez blití, ale byly dny, kdy jsem skoro celý den jen ležela a snažila se přežít. Teď už je mi lépe, ale blbě mi je furt, ale když jím malé dávky a pravidelně, dá se to přežít a můžu už i trochu pracovat. I když letní kolekci těch batikovaných a fassettovských sukní jsem šila v celkem slušných nevolnostech 😀
@jitu22 No jo, hrozně moc celý týden pršelo, bylo asi 15 nad nulou, dřevěná chatka bez topení, tak co jsme měli sakra dělat? 😀 😀 😀 Tenkrát jsem si říkala "proč my musíme mít tak neskutečnou smůlu na počasí?" A teď vím, že to bylo obrovské štěstí dané shůry😀 V sobotu do té chatičky jedeme znovu, ale tentokrát už bude doufám hezky 😀 😀 😀

mooncaa
3. sep 2013

@caramilla Co to vidím, moc a moc gratuluji, takže hromádka byla nakonec úspěšná.

jitu22
3. sep 2013

@caramilla no jo, kdybychom dopředu věděli, k čemu všemu jsou ty věci, co se nám dějou, a kam to všechno povede, tak bychom možná nechodili životem tak zpruzení a naštvaní 😀
A taky se říká, že to je důvod, proč se za socíku rodilo víc dětí - práce končila ve 3, cestovat se nedalo, zábava veškerá žádná a v televizi taky prd. Tak co měli ty lidi dělat? 😀

elentari
3. sep 2013

@caramilla Já jsem nevolnosti měla podobné, akorát když jsem dostala jen trochu hlad, tak jsem vyzvracela i ten zbytek, co jsem v žaludku měla. Jistily to Bebe sušenky poschovávané všude po kabelkách 🙂
Jinak moc gratuluju! 🙂
A co se týče toho "docvaknutí"... tyhle chvíle miluju 🙂 Když na něco reptám, něco nevyjde podle mého plánu,.. a pak se z toho vyvrbí něco úžasnýho a mně to docvakne, tak se většinou zmůžu jen na pohled k nebi a "Díky, Bože." 🙂

elentari
3. sep 2013

@jitu22 Takže zakázat stavět zábavná centra, supermarkety, internet a šicí stroje a hned bude mít kdo vydělávat na důchody! 😀

palosek
3. sep 2013

@allymally jsem koukala na ty odkazy hotových výrobků z Lille....no, mám chut ještě přiobjednat 😀 😀 😀 😀 😀
http://lillestoff.blogspot.cz/

snowwitch
3. sep 2013

Holky, jak dlouho jde balíček z Farbenmixu?

caramilla
3. sep 2013

@elentari Přesně, každá moje taška, batoh obsahuje lahvičku koly, 2 lízátka na nevolnost, banán, sušenky (bebe, esíčka) a žvýkačky (normálně nepoužívám, ale ne pachuť v hubě jsem nic lepšího nevymyslela 😀 ) A kdybys viděla teď můj PC🙂 Z jedné strany sušenky, z druhé sušené ovoce a semínka slunečnice a vedle myši lízátko. Vše musí být po ruce, jinak je pozdě! 😀

@jitu22 Jo a taky v zimě se obecně počínalo více dětí, protože v chalupě zima a jak se zahřát 😎 A myslím, že plodnosti vůbec nepřispívá dnešní rychlý běh světa, kterého jsem teda 100% součástí se svým workholismem 😝 Vychylujeme se z přirozeného rytmu života a roku a to je prostě špatně. Vidím to u nás doma, manžel přijde z práce a ona sedneme k PC a pracujeme dokud nepadneme ☹ .

caramilla
3. sep 2013

@palosek pani to ma uzasne nakombinovane, nejlepsi jsou babusky a ty prouzky 😵

caramilla
3. sep 2013

@mooncaa Jinak hromada se plní, ale ještě úspěšná nebyla, protože ještě všichni nemají! Ještě tedy nekončíme, nebojte! 😎

daisyr
3. sep 2013

@snowwitch max týden, po připsání platby hned posílají a pak tuším do 2-3 dnů max.

vranovcanka
3. sep 2013

@olivka84 a odkial si pozerala objednat 🙂 ?

petkasv
3. sep 2013

Tak takhle to vypadá, když má máma volno 😀 😀 😀 střih jsem ladila dva dny, až jsem se odvážila to střihnout a ve finále jsem to upravovala při šití, takže střih je a dvě věci a musim ho vymyslet tak aby se dal dál používat 😀 fotky jsou mizerný snad časem budou na mě a lepší 😀 ušito za dnešní klidné dopoledne 😀

elentari
3. sep 2013

Děvčata, když chci šít na overlocku takové ty ploché švy, jak je třeba na funkčním oblečení, jak to udělám? Koukala jsem na video, ale je to v angličtině a nerada bych něco domrvila... 🙂 Dík!

elentari
3. sep 2013

@caramilla Já při tom ještě zkoušela jezdit na VŠ, nakonec jsem s tím (kvůli únavě a nevolnostem) sekla. Ale dneska můžu říct, že znám detailně koleje na trase Ústí nad Orlicí - Praha hlavní nádraží. Nejvíc teda u Kolína. S tím je i spojená znalost (a to dosti detailní) konstrukce vlakového WC a jeho čistoty ve vlacích Českých drah. 😀

olivka84
3. sep 2013

@vranovcanka pozerala som na tom patti studio chcela som na skusku tak jedno cislo ako sa mi bude pozdavat

elentari
3. sep 2013

@olivka84 Vím, že je to nelegální a tak, ale doneslo se mi z jistého tajného zdroje 😎 , že je pár čísel na stažení na internetu,.. ale už fakt nevím kde. Musela jsem dost hledat... Taky jsem chtěla vidět, "co to obnáší", než budu eventuelně objednávat nějaká čísla... 😉

katka82
3. sep 2013

tak házím poslední počiny alias tepláky,tepláky,tepláááákýýýýý 🙄 😀 ještě mi čekají jedny pro staršího a dvoje na zakázku a pak už snad budu šít taky něco jiného 😝 😀 😀
@caramilla jj dnešní běh světa nepřispívá jak pldonosti tak ani celkově psychice,náladě,zdraví a vůbec spokojenosti ze života 😔 bohužel to vidím dost detailně na svém manželovi ☹ člověk kterej byl dycky v pohodě a zdravej jako řípa se najednou 2 roky fyzicky i psychicky sype a je to šílený 😢

olivka84
3. sep 2013

@elentari ja mam tiez nejake v pocitaci ale neviem to zvacsit tak to kaslem radcej by som ten casopis len fakt 130kc za postovne co je asi mozno nejakych 7-8 eur to neeeee

elentari
3. sep 2013

@olivka84 A někde v knihovně by to neměli?

palosek
3. sep 2013

@petkasv krásná halenka. Já chci z té látky tašku jako dárek 😀 😀 😀 No...taky šiju o106 😉

caramilla
3. sep 2013

@petkasv Peti, ta je úplně dokonalá, já se jdu normálně zahrabat!!!! 😠 😠 😠 A ta látka, no celé boží!
@elentari Já jsem s Jasmí takto jezdila do práce v 5 jsem vstala a v 5:45 busem půl hodiny do Vlašimi, pytlík na klíně, lízátko v ruce, strašné. Nejhorší byly cesty zpět, kdy byl autobus plný dětí ze SŠ, co byli nevychovaní a při nástupu do mě klidně praštili loktem do břicha. A to jsem měla třeba už 7m pupek. Do toho 4. měsíce, to byla síla, stála jsem ve vydýchaném buse a byla jsem ráda, že mám místo na jednu ruku na tyči a jednu nohu dole. Dodneška nechápu, jak jsem to vůbec přežila... 😝 Do práce jsem chodila až do 4. týdne před porodem, to už mě hodně bolely u PC záda a fakt jsem to doklepala se sebezapřením a jen proto, že jsem tu práci milovala a věděla jsem, že se tam už nikdy nevrátím 😢
@katka82 Někdy ten tlak je fakt hrozně velký a to si pak člověk uvědomí, jak je opravdu všechno o psychice a jak se sere psychika, jde zdraví do háje a lékaři léčí nemoci, ale neléčí duši a tím pádem se to jen a jen nabaluje ☹

martinkah
3. sep 2013

@olivka84 https://www.ottobredesign.com/subscription/sing...
objednaj si priamo u vydavateľa a poštovné pre jedno číslo je 3,95

katka82
3. sep 2013

@caramilla jj ono to začalo jak se narodil druhej prcek 😔 zrovna v té době jim přestal platit kamarád pro kterého zrovna dělali(manžel je elektrikář na volné noze a maká ještě s kamarádem) no dlužil jim každému skoro půl mega 😝 a myslím že v té době se mu to rozjelo 😖 pocit že neuživí rodinu,že nic nestíhá(ještě do toho pořád opravuje barák co bydlíme) že na to nestačí a není schopnej 😒 ještě ke všemu je děsně,ale fakt děsně paličatej 😠 takže ho vůbec dohnat(hlavně nenápadně) k tomu aby to začal řešit mi stálo na nervech snad půlku života 🙄 a právě jek píšeš nejhorší je že Dr. řeší jen tělo,ale duši,způsob života a člověka celkově neřeší 😖 ale nedavno jsem náhodou(myslím že to bylo znamení zhůry 😉 ) zahlédla na ČT24 rozhovor s MDr. Janem Hnízdilem 😵 a ten se zabívá psychosomatickou medicínou 😉mluvil o tom že každá nemoc je vlastně voláním duše o pomoc a že každý člověk je sám sobě lékařem 😉 stačí naslouchat a pozměnit životní styl,práci .... 🙂 akorát že k tomuto lékaři se člověk nedostane dřív než tak za rok 😝je fakt značně vytíženej😖 ale už jsem brouzdala na netu že psychosomatikou se začíná zabívat i víc lékařů a tak snad manžu někam dostanu 😉 moc bych mu chtěla pomoct bo takle už to dál nejde 😒 aji na kluky nemá sílu,čas,trpělivost a ani energii 😔
sorry za román 😅

katkaela
3. sep 2013

@snowwitch cožee...veď je to nádherné, bez tých aplikácií by to bolo pekné, ale vďaka tým aplikáciam je to proste rozkošné 😉

katkaela
3. sep 2013

@petkasv ta je krásna, musíš nafotiť aj na sebe 🙂

lenasss
3. sep 2013

@katka82 Tak s manželem mi to je líto,oni jsou ti chlapy opravdu dost ješitní.Mě už teď chlap skoro 2měsíc leží a není to nic příjemného 😖 ale jsme silný ženský a to zvládnem levou zadní že 😀

katkaela
3. sep 2013

@caramilla jeeej, to je novinka, gratulujem k tehu 🙂