Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@alenf já na moraviatex.cz, ale prodávají od 1kg. Pak na produktservis.cz a tam prodávají po 1m tuším. Pak na Šijem dětem po 10 cm, a doporučuju třeba Mechulku, ta má celkem hezký výběr. A další a další e-shopy🙂 Taky najdeš na Mimibazaru. Ale to je vše ČR, SK nevím, ale na Mimibazaru SK určitě taky něco seženeš, když dáš vyhledat patent nebo náplet, tak nic?
Ahoj holky, delší dobu jsem nebyla, mám poslední dobou nějakou nestíhací, na šicím kontě mi přibylo pár výtvorů, ale zatím jsem ještě nebyla schopná stáhnout fotky.... ale jdu s prosbou a velmi troufalým dotazem a to takovým zda by jste nebyla některá ochotná půjčit mi nějaké číslo Ottobre (klidně i za půjčovné 🙂 ) pořád se odhodlávám nějaké číslo objednat, lae než tak učiním ráa bych si nějaké chtěla prohlédnout a prolistovat.. byla bych vám moc vděčná. 😀
@katka82 tak snad se ti na tom víkendu podaří promluvit mu do duše a dá si říct. Nějakého koníčka nemá? To je hrozně důležité, člověk může být bůhvíjak vystresovaný, ale pokud má něco, co ho baví a může se tomu pár hodin týdně věnovat, tak je na tom psychicky o hodně líp.
@lenasss tak hlavně, že to přežil. A ty se drž, já jsem měla teď ležícího manžela 3 měsíce po operaci, takže vím, jaké to je, když je všechno na tobě.
Prosím, prosím, měla bych prosbu na majitelky Ottobre 4/2011 - mohla by mi některá hodná duše naskenovat nebo třeba jen vyfotit a poslat na mail postup šití u modelu č. 14, šatičky Cranberry? Předem moc děkuju!!! Chci je jako narozeninové šaty pro Markétku, na ušití mám čas do víkendu.. Juhůůů. 😀
@katka82 né to mi povídej,můj chlap byl odjakživa co ho znám dříč.jsme spolu 7rok.nastoupil před rokem a něco jinam neudělá po práci doma nic,je tak zničenej a znavenej až děs.dřív dělal zedničinu a dělal do večera a to byl schopnej do noci makat na baráku a ted prostě hotovo a to je mu jen 35let.
opět krásné výtvory!!!
@alenf ja kupuju na- mechulka.cz
Baby sili ste niektora AIO plienku typ obdobny TB easyfix? Chcela by som nieco obdobne s chobotom prehnutym na polovicu, nech sa rychlo ususi a tiez v pracke nech sa nestrati 🙂
@martulinecek tak to koukám jsme na tom stejně 😒 ten můj je taky desnej dříč 😝 a díky za pochvalu výtvorů 😉
@kuna no vyloženě koníčka nemá 😒 dřív se vrtal v závodních autech,ale pak ho z toho docela ošklivě odehnali 😖
@mikulka45 Já látkové vložky hážu do ledové vody, kterou mám v kyblíku s víkem a vodu každý večer vyměním. Pokud vím, že nebudu prát v blízké době, přikápnu kapku Tea-tree Oil. Krásně to navoní. A před praním dám do horké vody perkarbonát, co jsem používala i na plínky, a asi po hodině hodím do pračky. Vložky mám kromě jedné jen bílé barvy, peru je pak s ručníkama a kalhotkama na 60 st. Většinou jsou pak zase krásně bílé.
ženy, máte některá srovnání softshell versus bláťáky? Je to funkčně stejné? ve smyslu nepromokavosti? váhám, jestli do školky pořídit bláťáky nebo stačí soft, popř. soft-tex či jak se jmenuje to černé kostičkované od Caramilly. 😀 Ve školce chodí ven za každého počasí. Díky.

Dievčence poradte mi kde kupujete a objednávate patenty čo sa ukončujú rukávy na tričkách,mikinách,spodky teplákov či do pásov na teplákoch?Hladám na nete a dáko neviem natrafiť na tie správne stránky.vďaka:)