Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anitramv možná ti to už někdo psal, ale na http://www.ottobredesign.com/ si těma časopisema můžeš listovat. Klikni na nějaké číslo, které se ti otevře v novém okně a pak ještě jednou na ten velký obrázek a můžeš listovat.
@maryol hele jakou vlnu do toho můžou dávat?
@bordino zkus se zeptat zde http://www.vlnenka.cz/o-nas/ , my jsme tam dali vlnu z ovcí a oni nám ušili vlněné deky ( jako peřiny na spaní) a vypadá to ,že své práci rozumí 🙂
Když už se tu řeší skladování a praní látkových vložek, tak bych měla podobný dotaz a to na látkové vložky do podprsenky. Jak skladujete, perete na 60 nebo 90? A jaké se vám osvědčily - kulaté nebo kapky (u Caramilly na blogu)? Díky za osvětu. 🙂
Holky, toršku jsem se přepočítala a objednala jsem o trochu více kittinek z Wendy než upotřebím. Pokud by některá měla zájem, tak mi prosím písněte IP. Foto případně pošlu na mail. 😎
Odeslu i na SVK, ale asi až v koncem září.
@mamata jsou krásné.
Já jsem celý týden nějaká lenošná,nic se mi nechce.Dodělala jsem jen pár věcí co měli jí pryč,ale nějak se mi ani nechtělo fotit. 😝 nejraději bych zalezla jak medvěd a vylezla až na jaře 😀 Pořád jenháčkuji a háčkuji,potom mě to přestane bavit a rozháčkuji ztase něco jiného a tak to jde pořád dokola 😀 😀 😀
@medvidekponco Mě merino taky kouše, mám mnoho značek a nekouše asi jen jedna a věci s příměsí bambusu a hedvábí... Jinak musím mít aspoň nátělník, hlavně když se zpotím. Na nohy mi to tolik nevadí (ale i tam mám radšši příměs hedvábí), ale na tělo hodně..
Já si pod Mylly-merino ušila triko z tohoto - http://www.myllymuksut.com/bambuvilla-trikoo-p-... a to je teda moc příjemná látka - jemná jak bambus a přitom je to šmrnclé vlnou... A na to teprv dávám merino.
Ahojte kočky,
to ste sem ale toho popridavali!🙂 a všetko samé krásne vecičky🙂
@arlette tvoja farebná úpletová suknička nemá chybu, nádherná
@zojec krásne pyžamko...možem sa spýtať odkiaľ to je strih? možno nejaké ottobre, ktoré mi tu leží...musím popozerať...
@jitu22 prekrásna modelka, gratulujem k malinkej🙂 a vecičky dokonalé
@lenasss také vrecúško sa aj ja chystám, to máš asi z jednej strany takú tú laminovanú bavlnu a z druhej bavlnu, však?
@caramilla gratulujem k miminku, prajem bezproblémové tehu a krásne uteráčiky, tie aplikácie su superské
@lilly2711 @katkaela @crawler a aj všetky ostatné baby, prešla som dozadu 15 strán od poslednej návštevy a proste krása...@lilly2711 ten lama kabátik by som hneď brala ale veľkosť je pre staršiu malá a pre 2 ročnú ešte trošku veľké..ale aj tak ho už určite nemáš, sa len tak zaprášilo po ňom🙂
Kočky, chcem sa ešte spýtať, že keď šijete na overlocku, koľko si dávate na tie švové prídavky? Stroj už mám u maminy (Brother 3034D), bola ho prevziať (na živo bude u mňa až v piatok) a tak si chcem nastrihať nejaké tričká a legíny, len tým, že to aj strihá, tak asi bude treba pridávať viac, že? Koľko teda pridávate? ďakujem krásne a všetkým pekný deň!
@stassy U nás je to do mokrého počasí takto - soft vydrží hodně - dávám pokud je sychravo, blátivo. Pokud jde do školky a od rána prší, dám bláťáky (ale mám teda jinou značku jak Tchibo, má vyšší parametry). D. chodí do lesní školky, tak je jistota, že v tom bude celé dopoledne a to by soft v kaluži asi nedal. Pokud by šel "na hoďku ven", klidně bych dala "jen" soft, stačit to bude a máš gatě, které využiješ pořád. Bláťáky jindy jak v dešti nedáš, hned se v tom zapaříš.
Holky, mám tu nějaké přebytky z mamonu 🙂 Kdybyste některá chtěla, písněte IP:
- sovičkový úplet petrol, něco málo přes 1,1m už vypraný - PC 240, NC 150
- nitě do OL Asfil 80, návin 5000m po 2 bílá černá červená - PC 98 za ks, NC 60
- Hardy velké kony po 4ks černá a tm.modrá NC 15Kč/ks
- niť Coats gral 80, návin 10000m - silnější nit na pevné spoje - namáhané části softu, kabelky apod. - koupila jsem moc ks a tahle mi přebývá - PC395/ NC200
Pošta dle výdaje nebo předání v Praze.
@bordino tak som konečne nazad, s taškou plnou liekov pre krpca...
pravdu povediac, oni tam majú nejakú univerzálnu veľkosť a tvar, aby sedeli tie vatové kabátce hocikomu, ale mali by byť vytvarované presne na mieru nositeľovi - ja som sa dočítala, že bývali vyplnené bavlnou, ale to myslím nebude nik kontrolovať - ja som dávala, čo bolo pre mňa dostupné, nejaký filc a asi aj vrstvu vatelínu, tuším,
dôležité je, aby to pod váhou krúžkovky netlačilo a dalo sa v tom dobre hýbať
ak chceš, pošlem ti foto z knihy, ako to bolo strihovo riešené
@zikie Vojta má tu střední postýlku i střední deku z Ikea. Velkou postel budeme kupovat až palandu a deka je mu tak akorát 🙂 Beztak spí většinou na ní než pod ní 😀
@zikie ty vedra mi radši ani nepřipomínej. Nejlepší bylo, když jsem musela někam jet MHD s Vojtou na kočáře a s pupkem. A zatímco v prvním těhotenství mě celkem často někdo pustil sednout, tak jakmile jsem k tomu přidala kočár, tak až na výjimky nikdy nikdo. Místy to bylo fakt fest. Pořád jsem se ještě nenaučila říct si, ať mě pustí sednout. I po schodech to radši táhnu sama, než bych se někoho doprošovala...
tak wendy má nové potisky, tenhle je fakt pěknej 😀 http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/jedno...

@mikulka45 já je vždycky v ruce přemáchnu co nejdřív to jde (teď to bylo třeba až po 1,5 dni), usuším a pak i když jsou barevné je peru s bílým prádlem na 60°C... mám je našité z Dadka froté a prádlo mi nebarví, i když jsou tam i červené 🙂