Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Dvouvelikostní kalhotková plena pro Elišku 🙂 částečně recy z mého starého trička z CAčka 🙂 vnitřní dotyková vrstva bambusový aksamit, savé jádro český bambusový flís 🙂 šila jsem jí mezi odbíháním k postýlce a nahazováním dudlíka 😀 na to jak jsem se ještě před týdnem přemlouvala do šití plen, který mě nebaví, tak mě to bavilo a vypadá to, že budu asi pokračovat 😀 další meta je AIO, zatím jsem v tomto směru "panna" 😀 😀 😀
@maryol tuning teda luxusní. Já se už skoro rok dokopávám k ušití vložky do kočárku a furt nic 😅 😀
@zuzu_epona pěkné kukličky
@lenasss jé, toho kulicha jsem před 3 dny taky háčkovala, jenže asi velký háček nebo co a vylezl m iz toho kulich tak na mě a ne na 4 leté dítě, jak jsem původně zamýšlela 😀
@zuzu_epona jej aj ty si s trencina a ja som stale videla velky krtis
Tak já přidávám své včerejší počiny, ala pajc @kuna, díky, díky, díky za nápad 🙂 jsou super, Butuška včera přišla ze školky a jejíma velkýma očima mě prosila maminko ušij mi tričko do školky s medvědem 🙂
Jinak jsem poprvé dala mamafaktory do švu a za mě to je nejhezčí štítek jaký se nechal udělat 😵
Omlouvám se za fotky ale nucena fotit jsem byla večer, neb dnes už trika budou umazaná, a ve finále šla madam v slečně Ling 😀
@zuzu_epona bomba! jsou nádherné a perfektně sedí 😵😵 to máš vlastní střih? jsi šikula 😵
@olivka84 Áno, už teraz som z Trenčína, nedávno sme sa presťahovali. Ale rodáčka som z Krtíša 😉
@crawler Ďakujem za milú pochvalu. Strih nemám vlastný, to by som nevymyslela, je to ten voľne stiahnuteľný z Ottobre.
@zuzu_epona krásně ti ty kukly sedí, tleskám. Právě se tu s nima taky mořím, je vidět, že se ochladilo, všichni už chtějí vlnu 😀
@bordino Keď si už nadhodila tú vlnu, chcela som sa ťa opýtať, ktoré merino je na kukly dobré?
@zuzu_epona tie kukly sú ukážkové.... fakt..... akú veľkosť si šila?
@caramilla , @allymally holky gratuluji vám k těhu 🙂
@snowwitch nic nepárej, ten komplet je naprosto úžasnej 🙂
holky myslíte že je tadle bavlna vhodná na šátky? http://www.sar-latky.cz/www-sar-latky-cz/eshop/..., kamarádka chce ušít šátek a já nějak nemůžu najít nic vhodnýho
Nebude nějaká hromádka na Farbenmix? Chtěla bych nějak jejich střih 😎
@ucitelka70 Ďakujem, veľkosti som šila rôzne - 44, 46, 48.
@zuzu_epona hlavně to musí být pružné. Já používám jakoukoliv vlnu, podšívám bambusem, aby nekousala. Když tolik nepruží, musí se přidat v tom zůžení
@maryol to je fakt dobrý gól, před hodinou mi psala švagrová, že vyprala stříšku ke GT3 v pračce (což absolutně nechápu, jak ji tam dostala!) a že se jí roztrhala a že jestli jí to přečalouním, poslala jsem jí (sprostě) do prčic, že toto já fakt dělat nebudu, že to není v mých silách a nervech, že to ani nejde, že to teda fakt po mě nemůže chtít. Hledá někoho, kdo jí to udělá (za peníze), nechceš dohodit kšeft? 😀 😀 😀 😀

Tak jsem dodělala dalšího kostlivce.Jeden kulíšek