icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bulinka
5. sep 2013

@laeela a nějakej odkaz odkud bereš tu zahraniční bavlnu? Toho jsem se bála, že to bude tuhý ☹

ellysa
5. sep 2013

@zuzu_epona uzasne su tie kuklicky.musim aj ja skusit.z coho si sila?a das nejake rady k sitiu?ak sa nepodari objednam u teba.

caramilla
5. sep 2013

@stassy bláťáky myslíš to pogumované? Pogumované je do bláta a velkého deště lepší, protože to fakt neproteče, soft posle mě časem namokne a hlavně nejde tak dobře omýt od bláta. Zase ty gumáky nevětrají. Ten "šusťák" /softtex jsem vymyslela Def. z prd. a ona to začala používat jako marketingovou značku🙂 bych už na podzim atp. nedoporučovala, to už asi moc neužije, za chvíli na to už bude zima, to je tak na září. V září budu dávat do školky ten šusťák, pak asi soft zimní. Já ty gumové kalhoty nesnáším, tak ani nemám, ale určitě vydrží víc, alespoň co mám srovnání bunda guma a soft.
Jestli jsem nepochopila termín bláťáky jako nezasvěcená matka, tak se omlouvám.

laeela
5. sep 2013

a přidávám nějaké svoje šití, ať nevyoadám jen jak šmírák 😀
Odshora letní pyžamko pro starší dceru (již dříve ušité)
tunička pro nejmenší
tepláčky pro nejmenší
tepláčky pro Filipa.

Fotit moc neumím, tato cesta mě ještě čeká.

caramilla
5. sep 2013

@semy.cz už teď budoucí modelče lituju 😀 Ale mínu to teda začalo teď děsně bavit a je totálně profi, až to nechápu!

caramilla
5. sep 2013

@laeela jů 😵

lip72
5. sep 2013

@zuzu_epona prosím....kde bych našla ten volně stažitelný střih??? Děkuji 🙂 Jinak kukly jsou nádherné 🙂

caramilla
5. sep 2013

Prvotiny letošní podzimní kolekce 😎

michamicha
5. sep 2013

@caramilla ty puntíkatý legíny jsou božííí 😵 chci taky, teda ne pro sebe, ale pro mojí modelku 😀

caramilla
5. sep 2013

@michamicha já je právě chci i dospělé, budou boží, ale asi je nebudu mít odvahu nosit 😀 Je to jedna z látek, co mi tu leží už pár měsíců a přijde mi "divná", hezká, ale zároveň nevím, co s ní, včera mi to došlo a teda mazec!🙂))) Škoda, že jí mám jen trochu a teď není ke koupi ☹

danielahe
5. sep 2013

@caramilla jeeee, koukam ze jsi taky tehu 🙂 gratuluji k mimiskovi 😉

martulinecek
5. sep 2013

tak můj dnešní výtvor,obě holky mám ve školce tak jsem na to vlítla

lenasss
5. sep 2013

@caramilla děkuji i nám se líbí

lip72
5. sep 2013

@caramilla ty disco puntíky jsem viděla v hromádce u allymally, ještě se dají objednat 🙂

sinala
5. sep 2013

@bulinka to je tužžší látky, tak na patchwork nebo kalhoty, ale na ozdobný šátek ne

macin73
5. sep 2013

@caramilla Jako vždy boží... teda nechci se chlubit, ale já hned jak jsem u Ally viděla tu látku s puntíky, byly to jasné legínky 🙂. Takže se dopředu omlouvám za "pajc", co vlastně pajc nebude 😀 😎

macin73
5. sep 2013

@laeela teda mě fakt štve, že jsem byla tak hodná na Car a chtěla jí pomoct a vzdala se těch puntíků.... ☹ no co, třeba ještě někdy budou 😝

sinala
5. sep 2013

@lip72 http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/drago...
@bulinka zahr. bavlna je skoro všude, poznáš to hlavně podle ceny 🙂 🙂 🙂 a šíře 110 cm, ale pokud dáš dotaz majitelky eshopů určitě odpoví např. http://www.veselajehlicka.cz/ http://www.umelluzinky.cz/ http://www.bavlnenysen.cz/ http://www.atelier-magenta.cz/

lip72
5. sep 2013

@sinala Kamčo moc děkuji za odkaz 🙂

ucitelka70
5. sep 2013

@macin73 teraz má v ponuke ally tie puntíky, ja som minule brala a pre seba!!! kombinovať budem s jednolícom ostružina.... ale teraz mám smútok do konca roka, takže len na bud. r. budem šiť....

macin73
5. sep 2013

@ucitelka70 Já myslela ty tyrkys-limetka... ty barevné už jsem si u Ally napsala hned 🙂

macin73
5. sep 2013

@caramilla prosím poraď, kolik je třeba na legínky pro Mínu?

ellysa
5. sep 2013

@caramilla odkial mate boty?velmi sa mi pacia.

laeela
5. sep 2013

@bulinka já chodím k Melluzínce a k Veselé jehličce. Nebo Ateliér Magenta.
Pokud nechceš tak drahé jako americké, tak levnější jsou německé.
Firma Stoff nebo tak.
Hezké látky má na MMB tato paní:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=203626

mehlo
5. sep 2013

@caramilla velmi opožděná gratulace, ale nakouknu jen hodně zřídka, tak to snad není moc pozdě.

rina76
5. sep 2013

Zatím jsem se ke stroji nedostala, po delší pauze aspoň jedno "zvíře" . Nestíhám ani dočítat, v rychlosti koukám jen na nové výtvory...
@caramilla též opožděně gratuluji 🙂

petkasv
5. sep 2013

@rina76 no ten je nádhernej 🙂

macin73
5. sep 2013

@rina76 Krása!!!

caramilla
5. sep 2013

@macin73 No, jedna délka a do ní se ti vejdou dvoje a nebo leginy a tričko, teda doufám, do 150 snad jo...

caramilla
5. sep 2013

@ellysa Pablosky, ale je to už stará kolekce, koupila jsem na Aukru použité, hned dvě velikosti, protože to jsou prostě hitovky 😎
@mehlo Dík. A jak se daří???? 😉