icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medvidekponco
7. sep 2013

Taková rychlovka dnes na výlet. Je to pokrčené a z boku zaprasené, ale úspěch to mělo.

ucitelka70
7. sep 2013

@medvidekponco hlásim sa na želvičky... 😉

elentari
7. sep 2013

Děvčata, máte někdo utěrky z froté z Dadky? Jsou dobré, vydrží? Trochu nevěřím tomu polyesteru...

zuzu_epona
7. sep 2013

@diapozitiv01 Prekrásne veci si pošila a roztomilá modelka 🙂

arlette
7. sep 2013

@bordino @evaon @kuna @diapozitiv01 @medvidekponco jedna krása vedle druhé! 🙂
Asi bych měla začít makat, jinak se k takovým pěkným výtvorům nikdy nedohrabu 😉

kuna
7. sep 2013

@diapozitiv01 krásné, takové veselé, na podzim super 🙂
@macin73 děkuju, ani nevíš, jak jsi mě potěšila, že je mě poznat 🙂. Tunika je klasická Amelie, akorát jsem ji přestřihla na prsou a v tom střihu přidala na každou stranu cca 1cm a pak tu stranu, co našívám nahoru, hodně natahovala a objela úzkým stehem na OL. Jednoduché, rychlé, efektní 😀

ucitelka70
7. sep 2013

@evaon krásne..... a kočky sa ako na seba podobajú....

stassy
7. sep 2013

@macin73 Si dovolím odpovědět za Katku. 😀 Tunika je podle mě Amelie od Farbenmixu, jen pod prsama přestřihnutá a sešitá "natahováním". Já to teď nedávno dělala Barušce na noční košili. Bez toho vlnění, ale taky takhle dvoubarevnou. 🙂

macin73
7. sep 2013

@kuna @stassy díky, super nápad... můžete mi prosím dát tip, v kolika cm je to přestřižení? ať to moc nezpackám 😝... takže je to sešité rub na líc přes sebe? a ta horní látka předtím nařasená na OL? fakt se mi to moc líbí

stassy
7. sep 2013

@macin73 Katka už popsala, já bych to udělala tak, že bych oba díly přiložila rubovou stranou a přišila k sobě a současně natahovala/řasila. Zkoukla jsem fotky v detailu, Katka to má přišité rovným pružným stehem asi? Já bych to prostě vzala oba díly k sobě na overlocku rovnou. 😝

kuna
7. sep 2013

@macin73 tak já mám to přestřižení v cca 6cm pod podpažím, při sešití se mi to překrývá o lehce nad 1cm. Tu vrchní tyrkysovou látku jsem objela na OL normálně, tu spodní žabičkovou úzkým hustým stehem. Při šití to lehce natahuju a pak po obšití pořádně roztáhnu. Nalepím na sebe Koresem a našiju rovnostehem. Ale možná by bylo jednodušší ten kanýrek pořádně roztáhnout až po našití na tu vrchní část. To je asi jedno. Tady jsou detailní fotky z lícu a rubu (sorry, fotím to teď mobilem, takže světlo blbý).

kuna
7. sep 2013

@stassy @macin73 to je taky dobrý nápad, jak to popisuje stassy, udělá to kanýrek, nemusí se vytahovat jehla z OL...to si budu muset zapamatovat 🙂

kuna
7. sep 2013

jo a inspirovala jsem se tímto, jsou hezké i jen sešité, bez kanýrku. http://3.bp.blogspot.com/-h6YOp7r0rJc/UZihrRga9...

kuna
7. sep 2013

@macin73 a promiň, už kecám z cesty..u toho příspěvku s obrázkama má být, že jsem objela žabičkovou látku normálně na OL a natahovala tu tyrkysovou a ne naopak 😉

macin73
7. sep 2013

@kuna já to pochopila správně 🙂 díky moc! ten způsob, co popisuje @stassy, jsem asi moc nepochopila, ale možná mi to docvakne, až to budu mít v ruce 😝

michamicha
7. sep 2013

Dneska byl plodný den, byli jsme na houbách, sice jsme jich domů moc nepřinesli, ale šicí večer byl fajn 🙂

patlalca
7. sep 2013

@bordino čapka je roztomilá 🙂

stassy
7. sep 2013

@macin73 Prostě jen připlácneš ty dva díly k sobě rubovou stranou, strčíš do stroje a při sešívání to natahuješ, aby se ti okraj zvlnil. Nic víc v tom není. 😀 A kolik centimetrů to přestřižení.. Těžko říct.. Já to vzala od oka a má to Baruška docela nízko. Ale zase je fakt, že jí je košile veliká, příští rok už to bude ok. 😀

stassy
7. sep 2013

A jdu lobbovat za ta růžová sluníčka u Ally. 😀 http://www.lillestoff.com/product_info.php?info...
Ženy, přihoďte, ať se objednají. Nad nima slintám.. úplně je vidím na legínách, na tričkách v kombinaci s jednobarevkama.. No tááák. 😀

bordino
7. sep 2013

@elentari díky ty jsem taky našla a to je ono\\\\\§

bordino
7. sep 2013

@kuna kukly jsou recy ;)

mooncaa
7. sep 2013

@kuna Ty tuniky jsou úžasné, zdovolením pajcnu. Jak dlouhé je děláš, pod zadek, ke kolenům?

maryol
7. sep 2013

@bordino to som si doteraz myslela, že Mišiaka mám doma iba ja 😀 😀 😀 perfektné!

martulinecek
8. sep 2013

konečně jsem se dohrabala k té druhé vestě pro mladší a ta spodní bez modelky je ta pro tu starší kočku

kuna
8. sep 2013

@mooncaa díky, dělám je tak někde mezi, cca do půlky stehen. Je to na hraní, takže když si v tom dřepne venku, ať se ten zadní díl netahá metr po zemi. Ale zase ať to nevypadá blbě k punčocháčům, které k tomu bude někdy v zimě nosit.

lenasss
8. sep 2013

@mahafi Tak uděláme ještě jednu ne? Kdo by měl zájem o miminkovskou hromadu? 😀

jitu22
8. sep 2013

@kuna tuničky opět parádní, hezčí než originál 😉 Už se těším, až mi povyroste modelka 🙂

mahafi
8. sep 2013

@lenasss hlásím se!!!! prima nápad 🙂 uděláš tabulku? 😀

michamicha
8. sep 2013

@stassy to mi neděléééj 😠 už tam mam naklikáno skoro za 2 tisíce 😝 😀 😀 😀 ale do sluníček ještě půjdu 😵

petkasv
8. sep 2013

@macin73 , @kuna tak jestli můžu i já, tak já jsem to taky rozstřihla jako Katka a pak dolní látku obentlovala na OL a cca 1cm od okraje vrchní látky přišila a pak tu vrchní látku řasila na OL - tím že tam je 1cm tak to šlo v pohodě a spodní látka mi nepřekážela 😉