icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

soso
8. sep 2013

ja som zabudla toto

crawler
8. sep 2013

tak já přihazuji jen další zakázkové merino + soft a konečně vyvinutá AIO - kvůli schnutí řešená s chobotem a vkládačkami...děkuji za rady a tipy @kuna ...jé zapojilo se vás víc a já už nevím...hlava děravá - každopádně děkuji všem!!!😀

diapozitiv01
8. sep 2013

@crawler
Vsetko krasne a na tu AIO pozeram s uzasom, tiez sa na nieco podobne chystam.
Kolko vrstiev mas na tej jednej vkladacke a kolko dokopy?

mahafi
8. sep 2013

@lolelole já jsem šila kapsu loni, podle střihu od @zojec je to príma střih a zvládla jsem to i já... a madlence se v tom líbilo. šila jsem ze dvou vrstev flísu a bylo to teplé dost, ani mi nepřišlo, že by to profouklo. plánovala jsem pak šít ještě ze softu, ale už jsem se k tomu nedostala, tak až pak na případné další hromádkové miminko 🙂.

kuna
8. sep 2013

@soso jaký máš OL? Brother? Jestli jo, tak v návodu je přímo tento úzký obrubovací steh. Já mám ten úzký radši, šlo by to objet i širším, ale tím mě to někdy zlobí, po praní se otáčí nahoru a musí se to žehlit. Takže ten úzký se dělá tak, že vytáhneš levou jehlu, stehový jazýček, šířku stehu na 5(R) a délku na tu nejmenší, co tam je (nevím z hlavy, ale tam taky R) a pak už pomalu šiješ a buď tu látku natahuješ průběžně, nebo to celé ušiješ a pak postupně roztaháš a tradá, je to hotovo 🙂

kuna
8. sep 2013

@soso a tričko a legíny jsou krásné!

@crawler teda, ty jedeš jak drak! A tu AIO jsi vymyslela hezky, teda muselo to dát práce, to vymýšlení je na tom vždycky to nejhorší 🙂

zojec
8. sep 2013

@crawler wau, plienka paradna 😉 kapsovka a AIO v jednom. dobre sito vymyslela 😉
@lolelole strih na kapsu tu: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/album/... veru, zima sa blizzi... uz tu mam skoro hotove 3 kapsy 😀 😉

soso
8. sep 2013

@kuna uf, diky za navod, este stale je to pre mna komplikovane, ale skusim...tu ihlu dam uplne prec, ano? a ten jazycek? to som nepochopila, musim este znova a znova prestudovat navod🙂 dakujem krasne za radu🙂

ucitelka70
8. sep 2013

@soso s kús popozerať aj videá

https://www.youtube.com/watch?v=WmLlhmzXwtY

je ich tam viac..... aj tie pomôžu

medvidekponco
8. sep 2013

Než jsem si odnesla růžový nastříhaný bambus, tak mi prcek ukázal, že teda to pískoviště si udělá a po svém 😀 Ještě, že jsem tu limetku nevybalila 😅

lenasss
8. sep 2013

@medvidekponco vím,že je asi už pozdě al enemáš nějaké přebytky bambusu?

petkasv
8. sep 2013

@zojec a ta kapsa může být i pro dítě na zádech???? Já moc nevím jak se to vlastně praktikuje, jako že já jsem třeba v mikině a dítě normálně oblečený v šátku a na tom je ta kapsa??? Já nevim jestli jít do bundy nebo ušít na podzim kapsu😀

medvidekponco
8. sep 2013

@lenasss jelikož mi od každé barvy přišlo něco navíc, tak nebude asi problém. Jen nevím jak na tom bude smaragd, protože ten teda bude až příští týden a strašili, že bude náročnější ho udělat. Tak uvidíme.

mahafi
8. sep 2013

@petkasv já jsem v tom nosila madlíka na zádech.. měla jsem softku, na tom madlu a na ní kapsu.. mám to někde v nosícím albu 🙂.

sinala
8. sep 2013

@soso ono záleží jak vypadá steh, na to, že tady máme skoro všechny stejný OL, tak napětí se u jednotlivých uživatelek různí.Ale to tvoje je v průměrné normě. Já si třeba u různých typů látek to nastavení zapisuju, ale už se mi stalo, že jsem použila stejnou látku a dřív zapsané nastavení nebylo úplně dobré 🙂

anastazieb
8. sep 2013

@petkasv ta kapsa se spíš nosí tak, že máš rozepnutou svojí bundu a kapsu na dítěti vepředu... Na zádech si myslím, že přes bundu ještě dítě a kapsu bude vedro tobě a dítěti zima... (záleží, v jakém období chceš nosit). Lepší je ušít si třeba na flísce díru na zádech, není to nic těžkého, rozstříhneš, všiješ zip, horní hranu začistíš a přes to našiješ takový zakrývací pruh. Nebo pokud máš širší bundu a malé dítě, tak stačí jen díra a překrytí.

Já jsem si díru na flísce vzadu (a vsadku dopředu) šila jako jeden z prvních šicích počinů 😀

saaralota
8. sep 2013

@evcounek odkaz jsem získala, ale už se nemá nikdo připisovat. Takže máme smůlu.

zojec
8. sep 2013

@petkasv jasne.. preklikaj moj album, su tam fotky aj ako sa to dava na seba a tusim tam mam aj muza ako nesie na chrbte. v zime sme zacali nosit misa na chrbte, aby "nezavadzal" vo vyhlade na starsiu :D davali sme rovno na bundu, bolo mu tak teplo, teda nestazoval sa a vzdy bol teplucky :D ak bol nahodou vpredu to len na mne (kvoli dojceniu), tak som si ho viazala pod bundu aj kapsu som davala pod bundu, len vtedy treba nejaky sal na krk 🙂 nosiaca bunda je mozno praktickejsia, ale kapsa ma vyuzitie napr. na sanky, na kocik, zakryt v autosedacke a urobila mi naozaj skvelu sluzbu pri oboch detoch.. 😉 aj ked kazdy mal novu kapsu, ale tak pri tej investicii si to mohli dovolit 😀 😉

zarica
8. sep 2013

Ahojte baby, aky material je najlepsi pouzit na vkladacky? vidim, ze ste tu dost zbehle 🙂 ja som nikdy nic neusila, tak si davam maly projekt usit aspon vladacky - na zaciatok, len z tych latok nemam dost jasno... Dakujem za odpoved 🙂

majamat
8. sep 2013

@medvidekponco ale je teda sikovny 😅

majamat
8. sep 2013

pre casom som tu riesila sijaci stroj, ale este som nekupila. neponahla to, no teraz mi napadlo, ze popozeram nieco. ake su Toyoty? tato vyzera dobre, aj ked cena je riadna na moj vkus. je tam aj video. http://www.nay.sk/super-jeans/d-298894/

palosek
8. sep 2013

@sinala no, víš, jak mě OL zlobil.....nakonec stačilo jen stroj pořádně vyluxovat, namazat....a nastavení na úplet (i jersey) 4-4-4-4,5 (5) ...a šije luxusně..... 😀 😀 😀 😀 Nezmění se to ani po výměně nití 😀 😀 😀

evcounek
8. sep 2013

@saaralota no jo kdo pozdě chodí . . . 😢

petkasv
8. sep 2013

@crawler ty máš ty flanely od Mellu http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/16-... jaký jsou??? myslim třeba na podzimní kabátek spolu s kojo plyšem, myslíš že dobrý?? A co stálo barevnost, nevíš??

zuzu_epona
8. sep 2013

@crawler Tá AIO plienka vyzerá riadne premakane. Super nápad schovať vkladačky a chobot pod vrstvu suedeclothu. A ten PUL navrchu je prekrááásny 🙂

stassy
8. sep 2013

Jen sem rychle vlípnu jednu a mizím, dočtu vás zítra. Dofám.. 🙂
Obávám se, že z našich holek modelky fakt nebudou. 😀 😀 😀

arlette
8. sep 2013

přidávám výtvory - tepláčky pro sousedovic školačku a plena s chobotem pro Gabru.

arlette
8. sep 2013

@saaralota @evcounek takže jsem propásla hromádku od ally? ☹

@zarica já dávala na vkládačky bambusový fleece

michamicha
8. sep 2013

@kuna a proč tu látku potom roztahovat? já to teď šila na tom žlutým triku a právě se mi to líbí vlnitý neroztažený 🙂

michamicha
8. sep 2013

Jaký materiál doporučíte na látkový intimky?