Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zarica na vkládačky je zaručeně nejlepší bambusový flís, dá se koupit např. na sijemdetem.cz. Z 1m za cca 350 Kč jsem našila asi 15 dvouvrstvých vkládaček 😉 .
@michamicha skvělé...myslíš, že by se z toho hodily legínky i do školky? Mám tak jen po 0,5m...tak je nejvyšší čas to vyšít 😀 😀 😀 s vyšším nápletem 😀 😀 😀
@snowwitch to jsou bambusový ještěrky z mylly?
@michamicha jj, jsou
Baby z coho usit spodne kamasky a tricko na zimu pre deti?
@ellysa já bych šila podle dítěte - zmrzlíků z merina, nejlépe toho tlustšího - jak má Mylly ježky, například, těm co se hodně potí tlustý bambus, zas třeba z Mylly a když preferuješ levnější řešení, tak bych volila bavlněný oboulíc nebo finerib.
Hlavně si vychytej úzký střih, to se osvědčilo mě u prcků, ať to není plandavé, střihy přeměřuju, vynechávám na bocích švové přídavky a někdy ještě i zužuju (záleží od střihu).
Taky se chystám. 🙂
@lip72 tak už mám tu skejtačku,až dojde moje modelka za školky pošlu foto 😀 😀 su zvědavá jestli ju bude nosit
@anastazieb no super, ďakujem za radu... A aký strih alebo rozmer vkladaciek sa ti najviac osvedčil?
@ellysa elastický jednolíc, finerib, dokonca aj z lamy som ušila - pod letný soft..... do vianoc nosil drobec tak...
nenosí punčocháče vôbec ale legíny-kamaše nosil pod nohavice z jednolícu, potom z fineribu aj bodynko aj kamaše...
@michamicha Intimky mám nahoře jako dotykovou vrstvu bambusový aksamit, uvnitř český bambusový flees (ten není na uších, ale jen ten vršek intimky) a dole nějaký obrázkový úplet (nejčastěji wendy) - prostě zbytky ze šití plenek.
@ellysa Já mohu doporučit climayarn, nebo nějaký termofunkční úplet (oboje z mtx), nebo když se moc nepotí tak finerib zase z mtx. Vše jak tu už někdo psal na tělo ať se to nehrne při oblékání.
@diapozitiv01 děkuji🙂 ten chobot jsou 2 vrstvy konopno babusového flísu + bavlněný flanel a pak ta sio vkládačko je 2* oboustranné froté + bambusový aksamit a druhá část opět 2* oboustranné froté + flís nebo flanel - takže po poskládání to je 12 vrstev nebo se to dá skládat třeba na víc částí jen do přední části apod... testováno zatím na Lindě - měla ji 4 hodiny a neproteklo nic a to látky ještě nedosáhly plné savosti - jsou prané 1x - takže snese ještě víc moči ...savější by bylo dát víc toho flísu - třeba českého - ale bylo by to o hodně dražší a stejně nikdo nenechá dítě v látkovce 6 hodin, takže by to bylo i zbytečné...
@kuna 🙂 to jo vymýšlení je naprd, ale tohle rozhodně není nic tak hrozného jako soft bunda, co jsem šila Fanymu a teď mám dát 2 repete a to nemluvím o bundě pro mě, kterou mám už rozešitou 2 týdny a trochu mi odstává kapuca a mě se nechce přemýšlet, co s tím 😝...ach jo... 🙄
@petkasv já ty flanely mám přímo z francie, když jsem brala ty puly, tak jsem je na zkoušku přihodila - mám od michaela millera a od timeless treasures fabrics- obojí jsou nádherný, zdají se být kvalitní, ale prané je mám jen 2x. každopádně u toho millera je napsané, že se nehodí na pyžama, což je tedy pravda - jsou tuhé na takové oblečení - asi bych se zeptala přímo mellu, protože některý je měkkoučký - ten by na kabátek šel, ale třeba to zoology od millera nee...
@zuzu_epona kdybys ten pul chtěla, tak ho mám dost😉 a děkuji, ale není to zas tak něco extra 🙂
baby troska od veci ale skusim sa opytat vela z vas tu ma male deticky a my ideme kupovat prve topanocky na take tie prve krocky a vobec sa neviem rozhodnut rozmyslam nad pediped uz ste niektora skusali maju nejake nevyhody?
@olivka84 kupujem vacsisnou z original stranky http://www.pediped.com/Default.aspx, na prve krocky urcite originals s kozenou podrazkou, aj ked na zimu velmi nie su vhodne, ale vo vnutri su super.. tie su tusim len na suchac.. na snurky pediped asi ani nema topanky.. este je tato stranka na pedipedky outlet, ale je tam vysoke postovne.. http://www.kinderbliss.com/Departments/GirlsFoo...
@snowwitch Amelie krásné! A z čeho máš tu potahovací hmotu, že se tak krásně leskne?
@michamicha ty jsou super 🙂
@crawler o softce mi ani nemluv...já jsem byla nadšená z Philippy, ale trošku mě to opouští. Dneska ji měla J. na sobě a prostě se mi to ještě moc nelíbí u krku, je to takové volnější. Jak na jednu stranu FM střihy miluju, tak jsem u každého z nějakého detailu rozčarovaná a už mě to začíná štvát. Miluju jejich nápady, detailní postupy, i ty střihy samotné, ale vždycky J. něco nesedí a to si nemyslím, že by byla vyloženě nekonfekční... Ta tvoje softka vychází z té bundy se slonama, jak je v kterémsi tom starším Ottobre? A sedí hezky? Mám ho doma taky, tak ho možná zkusím...
@zojec ja som chcela taketo ale tie co su tam rozkreslene tie cierne vyzera ze maju surky http://www.liliputi.sk/index.php?page=shop.prod...
@kuna já šila Quinna a taky jsem musela upravovat 😝 Philippu mám doma taky, ale tu až někdy na jaře nebo příští podzim pro malou 🙂
@olivka84 to je gumicka, nie snurka.. neda sa rozvazovat, je to tam pre image :D :D ale grip and go su fajn, synator mal cele leto tieto sandale: http://www.pediped.com/Products/Grip-n-Go-br-Pi... , ale on chodi od 10 mesiacov, na prve kroky mal originals.. 😉 a uricte sa podla mna viac oplati kupit aj 1 par na original stranke, postovne je tam nie az tak velke.. pokial pozries nejake topky v saly 😉 domov pridu do tyzdna
@olivka84 Plánuješ objednávať Pedipedky z ich stránky? Mohli by sme sa prípadne spojiť a rozdeliť si poštovné, keď sme obe z TN.
@zuzu_epona
@olivka84 alebo si vezmite 3 pary a postovne mate zadara 😀 😉
@zuzu_epona to by bolo super ak to myslis vazne lebo ja som rozhodnuta si objednat

@michamicha to už je pak na každém, jak moc vlnitý ten "kanýrek" chce mít. Když to při šití nenatahuju, tak je to pak na můj vkus málo, tak to potom po ušití roztáhnu. 😉