icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzu_epona
9. sep 2013

@olivka84 Myslím to vážne. Ja mám teraz pre Ondrejka jedny Grip and Go, kupované tu z bazára. Potrebujem ale Originals na dnuka na zimu, lebo nemáme koberce. Akurát to asi budeš musieť objednať Ty, lebo neviem platiť kartou cez internet ani PayPal 😒

snowwitch
9. sep 2013

@kuna Je to tento recept, jen já dávám místo medu Agavový sirup http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=4

anastazieb
9. sep 2013

@zarica já jsem dělala asi 12x50cm a kládala pak na třikrát. Ale někdo dělá i delší, já jsem je přehýbala na půl (z toho metru látky) a sešívala.

zojec
9. sep 2013

vikendovka .. zima sa blizi 😀 vzor na modelku mam od @caramila 😀 😀 😀 aj 2 kukly som zvrtla 😉

palosek
9. sep 2013

@zojec 😵 😵 😵 krásné kapsy i modelky 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
9. sep 2013

@zojec pekné fotky..... Drobec teda pekný blonďák, a ty si kočka teda..... 😉 cicušky krásne na vakoch

macin73
9. sep 2013

@saaralota @arlette Ally zase tabulku otevřela... 😎

zojec
9. sep 2013

@ucitelka70 to je moja segra 😀 ale odovzdam 😉 no cierne sme rovnako.. moje deti teda po mne nie su ani nahodou, teda farbou urcite nie 😀

ucitelka70
9. sep 2013

@zojec aha, to je teda tá tanečnica.....

anastazieb
9. sep 2013

Tak konečně můžu vložit nějakou věc, stále totiž šiju to samé 😀 Další model mé "dopravní" mikiny, tentokrát na přání chlapečka hasiči, popeláři a sanitka 😉 . Sanitka už je trochu retro, ale žlutý úplet jsem neměla 😀

arlette
9. sep 2013

@anastazieb no to je suprovní! Náš prostřední se okamžitě dožaduje taky dopravních prostředků na mikinu 😀

arlette
9. sep 2013

@zojec nádhera!!! 🙂

a_lexa
9. sep 2013

@caramilla jůůůů, také gratuluji - tady jsou fakt hromadky na všechno. 😉
@snowwitch soupravička nááádherná.
@mamata nonity jsou krásné.
@maryol tuning je boží!!
@rina76 wow, ten zajda je úchvatnej.

sufik1
9. sep 2013

prolítla jsem fotky tak týden zpátky a všem moc pochvaly, super výtvory. Taky trochu zaplevelím.
Většinou šito už dřív, jen jsem neměla čas to nějak nafotit...
Potahy do auta - kostka dopředu, krytka proti okopání vzadu, pochopitelně na všechny sedačky...
obaly na očkováky (fotonávod na blogu)
pyžámka na zip

majamat
9. sep 2013

tak co? ma niekto skusenosti so sijacim strojom Toyota? ja toho moc na vyber nemam, ked si ho chcem kupit v kamennom obchode. u nas su v prijatelnych cenach jedine Singer, Toyota a teda ten smejd tesco.

zuzu_epona
9. sep 2013

Neviete niekto nahodou, ci na www.sijemdetem.sk maju aj ucet na prijimanie platieb v Eurach? Neodpovedaju mi na mail 😒

zuzu_epona
9. sep 2013

Ondrejko potreboval body, tak maminka ušila 🙂

bordino
9. sep 2013

Jedna zakázka pro chlapečka. Na Jášově kombinéze se mi ten oranžovej námořník zdál podivnej, zkusila jsem bílou. Je to ještě horší 😅 Království za kus béžového softu!

petkasv
9. sep 2013

@zuzu_epona krásná práce 😵
@bordino no paráda 🙂
@zojec úžasné 🙂

diapozitiv01
9. sep 2013

@zuzu_epona
perfektne su, ideme ti to ako po masle 🙂))
To je strih od caramilly?

evcounek
9. sep 2013

@macin73 tak s odkazem šup šup sem 😀

diapozitiv01
9. sep 2013

@zojec
Tak takuto kapsu na Manducu by slm chcela aj ja 🙂, prekrasne aj super foto

zarica
9. sep 2013

@anastazieb ta latka je nieco taketo? http://handricky.eu/metraz-na-latkove-plienky/b... a ten bambusovy aksamit si neskusala? Dakujem moc za rady 😀

zuzu_epona
9. sep 2013

@diapozitiv01 Strih je Ottobre, akurat som si tam vymyslala zapinanie na pleci. Na prvy pokus to nedopadlo uplne najlepsie, druhe body su uz fajn. Musim trenovat, kym strihnem do merina alebo lille. 😉

ucitelka70
9. sep 2013

@majamat a čo tak objednať cez net? ja som z čiech objednávala overlock

diapozitiv01
9. sep 2013

Ja som hladala v ottobre takyto strih, ale na cvoky tam maju rozne ale nie tento typ
Tak to sa ti fakt podarilo.
Ja mam aj od Caramilly ale je nam dost tesny aj telicko aj rukavy a nejako sa nemozem trafit do spravnej upravy...

anastazieb
9. sep 2013

@zarica to je ono 😉 Aksamit jsem nezkousela, znam ho jen z kupovanych plinek. Je tenci (porovnej si gramaze) a pry se blbe sije.

zarica
9. sep 2013

@anastazieb tak ked sa blbo sije, tak to necham radsej tak 😵 .. so sijacim strojom sa musim najskor zoznamit a skamaratit 🙂 a kolko teda by si mi odporucila si objednat? staci ten jeden kus? ani neviem aky to ma rozmer.... 😝

ucitelka70
9. sep 2013

@zuzu_epona ty žienka, krásne si pošila, dokonalé.... aj aplikácie sú veľmi pekné, lemovanie ako má byť... šikovnica 😉

mooncaa
9. sep 2013

@majamat Tady má většina Brother. Tak objednej na internetu, u nás není žádná prodejna šicích strojů a po internetu mám dodání až domů a většinou lepší ceny jak v kamených obchodech.