Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@diapozitiv01 Tento je strih cislo 7, Ottobre 1/2012, akurat som nespravila zapinanie vpredu alebo som odkukala z body z H&M zapinanie na rameni. Mojmu chudemu dietatu je vsetko zase siroke 😝
@kuna ta první softka - se slonama je komplet střih z ottobre (jen já jsem dala stahování dole na brzdičky a tam je rovný lem)- nevím teď číslo střihu, ale je to z časopisu 3/2005, ta ještěrková už je defakto můj střih, protože jsem nakombinovala 3 bundové střihy, rozstříhala je (abych měla správné rozložení ještěrkového softu a černého), po ušití jsem zjistila, že to nesedí a tak jsem párala a nastavovala dalším a dalším softem - to už bez střihu - proto mě teď tak děsí to dvojnásobné repete pro malé brášky na zakázku😀 Dnes jsem se do toho dala a už mám za sebou 4 párání a overlock se páře blbě🙂 jenže kdybych švy ustřihla, tak už by se to zmenšilo natolik že to by nešlo použít :-P chjó...v těchto chvílích Ti závidím, že jsi se nedala na šití na zakázku😀 Jo a vlastně k té otázce - ten střih se slonama mám ráda - FAnoušek tu softku nosil od vel. 92 do 98 a byla bombová i přes ty začátečnické chyby...teď stále váhám, zda ji hodit na bazárek nebo nechat Lindě...ale zase pokud chceš pro malou už takový fešáčtější střih, tak na to to není - -musela bys ho trochu propásnout😉
@ucitelka70 Ďakujem 🙂 aplikácie sú pre mňa stále jednoduchšie ako lemovanie, ale vidím to na sebe, že keď každý deň šijem aspoň chvíľku, tak to človeku nejako lepšie ide 😉
@majamat Ja som mala Toyotu, ale zavisi aky typ si vyberies. Moja sila dobre, len bola velmi pre zaciatocnikov, nic lepsie na nej neslo. Tiez si myslim, ze cez net kupis lepsie, to nie je nic co by si si musela ošahat. Poradia ti aj po maili.
@zuzu_epona ŠD maju Eur ucet v ING, a na CZK maju Fio.
@ucitelka70
@mooncaa a co keby chcem reklamovat. v obchode je to jednoduchsie. preto by som skor z obchodu. uz nedoverujem moc vyrobcom. vsetko sa tak velmi kazi.
@mia___ ja nesijem nic extra, len obcas nejake potahy, obliecky a pod. ide mi skor o to, nech stroj nemusim zachvilu reklamovat. jasne, ze kazdy sa moze pokazit, len tuto moznost chcem minimalizovat vyberom dobreho, ale aj lacneho stroja. a toyota sa mi paci tato - http://www.nay.sk/super-jeans/d-298894/
@zuzu_epona
Ahoj, Terka ma Fio ucet, t.j. da sa bez problemov platit v Eurach, akurat on nej potrebujes swift kod a tusim adresu banky.
@majamat neboj nič, kvalita sa nekazí, ja mám brother, ako väčšina, a veru nekazia sa
AK BUdeš optimista, ani sa nepokazí :D
celkom dobré inšpirácie http://lillesolundpelle.blogspot.de/2012/12/3-t...
@zuzu_epona ta jsou nádherná, nejvíc se mi líbí to oranžové, ale krásné všechny!
@bordino ten pirát je supééééér 🙂
@crawler díky. To "tělo" už bych si projmula a udělala po svém, co mně ale na střizích vadí je to, když to plandá okolo krku. Prostě když jsme loni měli bundu z Tchiba, tak měla u krku stojáček, na to se napnula kapuca a krásně to doléhalo ke krku vepředu i vzadu a nikam nefoukalo. Proč není takovýto střih volně prodejný?
S tím šitím na zakázku, já jsem do toho nešla, protože prostě nevím, kdy bych to dělala. Přes den čas nemám, nemám žádné hlídání, vařím teplé obědy a chystám večeře, manžel "chodí z práce" až večer, než jdou děti spát. Takže nejdřív se dostanu k šití tak v 8 za předpokladu, že nemám žehlení, nebo jiné domácí práce. A několikrát za noc kojím a ráno vstáváme v 6 (chápu že toto ti nemusím vykládat), takže ponocovat fakt nemůžu. Takže šiju v kuse tak 2 hoďky maximálně a to na šití na zakázky nestačí.To bych pak nestíhala šít na svoje děti 😀
@zarica diky 😉
Zalezi kolik tech vkladacek chces. U te latky je napsana sirka (vetsinou 150cm ale muze byt i vic) a kdyz si vezmes 1m, tak budes mit 100x150cm. Kdyz 2m, tak budes mit 200x150cm atd. Ja jsem z toho metru udelala asi 15 vkladacek.
Jinak k tomu siti, ja siju vetsinou přes den, s ditetem. To si vetsinou v klidu hraje a jen obcas k nemu odbiham. Pak siju kdyz spi po obede. Ale nejsem tak vykonna, spis lina, takze castokrat odbehnu treba k PC nebo udelat něco jinyho... Večer taky siju, ale v kuse max dvě hodiny, do jedny bych to nezvladla, to uz mi to nemysli ani nebavi.
ja tiez obdivujem vase sitie na zakazku :D ja som mala tiez ambicie, ale vzdala som to po par mesiacoch.. ten tlak som nezvladla.. ostala som len pri kapsach 😀 😀 tie su len cez sezonu a nie je toho tak vela... kebyze si nevymyslam tie aplikacie, tak samotne sitie je uz brnkacka 😀 a aj tak mi neostava vela casu na sitie pre moje ratolesti.. mne inak velmi pomohli tie 3 mesiace kludu od stroja, s takym novym elanom som zan zas sadla 😉 som zvedava do kedy mi to vydrzi 😎
@zarica teď na to ještě koukám a ten bambusový flís má dokonce šířku 2m, takže když koupíš 1m, tak budeš mít 100x200cm látky.
@ucitelka70 😀 😀 😀 krásné inspirace 😉
Já zas nechápu, kdy stíháte hledat tyhle inspirace 😀 😀 😀

@anastazieb pozrela som si tvoju tvorbu, tak to ty si uplny profi 🙂 fakt krasne a velmi precizne