Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Prosím nemáte některá cihlový softshell 1m? Nebo neviděli jste někde na netu ? Předem moc děkuji
nasla som nieco taketo a doprava zdarma aj na Slovensko http://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-brothe...
oza a na tieto stroje sa bezne u nas da kupit prislusenstvo?
a maju vela prislusenstva. niektore patky sa mi celkom pacia, aj ked by som asi nazbierala dobru sumu, keby si ich viac vyberiem. na inej stranke su patky drahsie.
@martulinecek je to krásné 🙂 skejťačka se povedla 🙂🙂🙂
@diapozitiv01
krasne vytvory, klobuk dole pred vsetkymi maminkami tu, ktore popri starostlivosti o potomstvo zvladaju aj tak krasne tvorit
chcela by som sa spytat, aky druh latky najlepsie pouzit na podbradnicky (frote??), resp. ktory internetovy obchod sa Vam najviac osvedcil na nakup latok vhodnych na sitie detskeho oblecka - tiez sa chystam oprasit svoj stroj a zacat sit pre moju 4 mesacnu dcerku.
Dakujem velmi pekne
@lip72 dík,dnes v ni šla do školky a mladší Natali ji chce taky 😀 😀
@majamat Toyotu neodporúčam (neprešije ani pár vrstiev látky) a Singer neviem (mala som možnosť šiť iba na overlocku Singer, ten bol celkom v pohode)
takže radšej by som kúpila cez net niečo osvedčené, skús kuknúť aj tu, servis by si mala relatívne blízko (vo ZV)
http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?domace-sijac...
@zojec si si mákla :o), môžeš sa pustiť do plienok :o))) zajtra večer
@zuzu_epona krásne bodynka!
@anastazieb musím sa inšpirovať, lebo mám doma chalana v sukni, tak niečo podobné budem na šaty našívať 😀
@bordino pirát je bombový
Holky, tak konečně jsem nad ránem došila i moje první "klasické" tričko... taky jsem si poprvé zkusila lemování na třetiny. U výstřihu jsem nadávala, že už nikdy více, ale u rukávů už to šlo nějak snadněji... holt musím víc šít 😝. Takže prosím i hromadu na čas, jo? 😀 Jinak položené to triko vypadá zvláštně (hlavně rukávy), ale oblečené celkem sedí... kdyby měl někdo radu, co udělat líp, sem s ní 🙂. Více fotek i s modelínou zde http://flair-made.blogspot.cz/2013/09/sovickovy...
@macin73 mě se líbí moc 😉
@anastazieb tak to by na začiatok malo stačiť 🙂 objednam a uvidím ako to pôjde 🙂 zatiaľ veľmi pekné ďakujem za pomoc 😀
@majamat pozri napr. tento Brother JS-23/LS-2125
alebo tento je už lepší http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?136,brother-...
@ucitelka70 to uz stoji moc. ja len obcas nieco obsijem a mala som stroj, ktory stal len 30e. jasne, ze kvalita zodpoveda tej cene, takze nestal za nic, no povodne som chcela nejaky do 100e. zial moc takych, co by za to stali som nevidela, takze moze byt aj viac, ale asi by som tych 150e prekrocit nechcela. a teda aj mm by som na to asi dost tazko ukecavala.
@majamat kukni sa aj viacej na
https://www.youtube.com/watch?v=mLBYAFh3O_4a napíš do tenexu aj email, že ktoré patky doporučujú k tomu napr. na všívanie zipsov istotne oceníš a kúp aj náhradné cievky viac ks, zídu sa,
@majamat čo som dávala link je za 99
@kuna tak ta sloní je kolem krku suprová! takže v tom případě do ní jdi - tam sedí fakt krásně a i kapuca byla perfektní 😉 Jinak s časem to je asi tak, že šiju po chvilinkách celý den - třeba 20minut, když si hrajou apod. v noci nešiju vůbec - malá sice jí 1x za noc, ale já potřebuju být vyspaná, jinak bych neudělala nic, takže když chce někdo něco ušít, tak musí být benevolentní v termínu a když tu mám babičku, která pomůže s jedním dítkem, tak se snažím ten den vytěžit maximum času - většinou nevařím (jíme jídlo z předchozího dne). Obědy teda také vařím, ale večeře máme až na výjimku studené...ale hromadku na čas bych brala - mohla bych o dost zvýšit produktivitu a konečně obšít pořádně i své děti 😀
@lillyzelvicka Já možná mám. Večer doma kouknu a ozvu se ti.
Ahojte.zasa som po dlhej dobe sadla za stroje a len take nutnosti posila.inak ja uz neviem ci som uplne lava mne robi najvacsi problem podohynanie.aby sa mi stretol sev aby to bolo rovno aby bol rovnako siroky cik cak a to ut mam kracajucu patku a stale je to naprd.su na to nejake figle alebo len trenovat.a este hackovaci pocin
@ucitelka70 vsak asi jedine tento splna moju cenovu hladinu. inak dakujem, za rady. uz by som sa veru mohla k niecomu dopracovat, lebo planujem malej usit nakrcniky na zimu. v obchodoch nie je moc velky vyber.
@maryol aj som rozmyslala, ci aj Silver su dobre. tiez je tam jeden, co by sa zmestil do mojej cenovej hranice.
Přidávám se do hromady na čas 🙂) Já bych totiž na šití také měla čas jen, když dítka usnou po půl desáté večer, ale bohužel u nás v bytě je stroj budí, takže večer nemohu a i tak co chvíli lítám na kojení, takže jdu pak raději spát, protože toho stejně moc neudělám, kouknu na maily apod. A většinou, když potřebuju něco důležitého, o to více a častěji se budí 😠 😉 No a přes den neudělám nic, stroje uklilzený a když bych je vytáhla, tak jsou stejně děti zase u mě a za 5 min. bych ani nestihla předělat nitě, takže šiji cca 1x za měsíc, když taťka vezme obě děti ven, babičky daleko.... a doma tolik látek a nápadů a potřeb, co ušít 😀
@ellysa chce to tvrdy trening :D ja som sa najlepsie vycvicila na aplikaciach :D cim mensie nasivas, tym vacsia prplanica 😀 ale treba rovnostehom skusat, to je tazsie na prisivanie ako husty cikcak.. ale husty cik cak musis zas podlepovat vlizelinom na uplete, aby sa nevlnilo.. vsetko ma svoje za a proti 😀
@snowwitch Strih c. 7 z Ottobre 1/2012, trošku upravený - vymyslela som si zapínanie na rameni.

@zuzu_epona krásná bodýčka. Z jakého OTT je střih?
@bordino to je zase nádhera. Na té kukle je reflexka? Sřih na ty botičky máš vlastní? Nepodělíš se? 😀 Neklouže to na trávě?