Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@medvidekponco kibi jsem zkoušela. Cena dobrá, v podstatě za tu cenu kupuju beco z výstavy. Ale u kibi je několik problémů - jednak se mi do něj děti ještě nevejdou, jsou malé, až tak na jaře, pak se na bazárku nedá moc sehnat a další - přijde mi málo polstrované a malý výběr barev. Ale jinak super nosítko. My moc nenosíme, spíš na nějaké akce, musíme být dva, takže tak jednou za měsíc a ne moc dlouho...
@monr neznám... ale už jsem objednala
Ahoj holky. Prosím vás, jak byste nastavili OL na obšití tenoučkého šátku (průhledná látka do kostýmku) ? Aby to bylo jen olemované...pěkně? Díky
@sufik1 Holky do toho dávají myslím novorozeneckou vložku od manduca. Já malé mimi nosila v šátku. Akorát teď chce prcek pořád chodit a poponášet, tak nosítko je lepší volba. Je pravda, že já jsem dlouho čekala na nějaké bazarové.
@palosek obšívala jsem tenoučké merino 2nitným stehem 7-5-4-5, ale nevím jestli by to šlo i na tvůj OL.
@medvidekponco a jaký máš OL ty? já ten, co skoro všichni (Brother 3034myslím) 😀 😀 A dvěma jehlama? kouknu ještě fo manuálu
@palosek Záleží jak to chceš mít široké, buď vyndáš pravou nebo levou jehlu a dáš tam ten převaděč na dvojnitný steh na kličkaře. Nastavíš délku na nejkratší délku a pak si jen našteluješ jestli to chceš mít vlnité nebo ne. Já mám huskylock, ale princip bude stejný.
@martulinecek děkuji 🙂 také se mi moc líbí 😉
@palosek Napadá mě takový ten jednojehlový (pravá jehla) podehrnutý šev, ten co se používá na ozdobné lemování triček (vyndavá se u toho ještě jazýček z OL). Máš kousek na kterém to jde vyzkoušet? Teď jsem koukala na original průhledný šál a tam to je lemované nějakým obyčejným jednojehlovým 3-nitným stehem.
Baby ktore sijete plienocky a latkujete poprosim vas o radu:
Zaobstarala som si hruby bambusovy flis a bambusovy aksamit. Chcem ist sit plienocky, ktore sa budu skladat na tretiny,
ale teraz vaham ci mam dat jednu vrstvu hrubeho flisu a jednu aksamitu (t.j dokopy 3+3 vrstvy) alebo este prihodit jednu vrstvu flisu po celom rozmere. Chcem aby sa to dobre susilo (v susicke) a zaroven aj fajn salo tak na 2 hodky.
Mam skoro rocnu dcerku.
Dakujem za rady
@diapozitiv01 když máš sušičku, tak bych dělala 2 fleece plus 1 aksamit. Já jsem takovéto plenky měla (jen ne čtvercové, ale dlouhé) a schlo to dobře.
@mooncaa
@medvidekponco díky holky budu zkoušet 😉 Ale Nejdřív si konečně musím došít pár triček pro sebe....látek doma plno a já nemám v čem chodit.... 😀 😀 😀
@papajka7 už jsem objednala to beco, bude sice až za 2-3 týdny, ale za 1800,- mi to přijde dobrá cena, když je to asi 2x použité... na dvojčata je to prostě s těma věcma mazec. Jedno beco už máme a spokojenost.
Nebudete někdo prodávat autosedačku roemer 9-18 kg? potřebujem ještě jednu 😖 😖 😖 😖
@sufik1 hele: http://zivotvnasadam.blog.cz/1203/v-satku-zase-... 🙂 tak jsem si tak vzpomněla na Tebe 😉 😀

@sufik1 boba nosic si neskusala? mala som ho na testovanie, bol super.