icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
13. sep 2013

@sufik1 boba nosic si neskusala? mala som ho na testovanie, bol super.

papajka7
13. sep 2013

@lip72 tak si usi aj pre seba 😉 ja sijem aj pre dospelakov,cim si zateplovala podrazku?

sufik1
13. sep 2013

@medvidekponco kibi jsem zkoušela. Cena dobrá, v podstatě za tu cenu kupuju beco z výstavy. Ale u kibi je několik problémů - jednak se mi do něj děti ještě nevejdou, jsou malé, až tak na jaře, pak se na bazárku nedá moc sehnat a další - přijde mi málo polstrované a malý výběr barev. Ale jinak super nosítko. My moc nenosíme, spíš na nějaké akce, musíme být dva, takže tak jednou za měsíc a ne moc dlouho...
@monr neznám... ale už jsem objednala

sinala
13. sep 2013

@lip72 moc hezké 🙂

palosek
13. sep 2013

Ahoj holky. Prosím vás, jak byste nastavili OL na obšití tenoučkého šátku (průhledná látka do kostýmku) ? Aby to bylo jen olemované...pěkně? Díky

medvidekponco
13. sep 2013

@sufik1 Holky do toho dávají myslím novorozeneckou vložku od manduca. Já malé mimi nosila v šátku. Akorát teď chce prcek pořád chodit a poponášet, tak nosítko je lepší volba. Je pravda, že já jsem dlouho čekala na nějaké bazarové.

sinala
13. sep 2013

@palosek nastavení nevím, ale použila bych jehly mikrotex 😀

medvidekponco
13. sep 2013

@palosek obšívala jsem tenoučké merino 2nitným stehem 7-5-4-5, ale nevím jestli by to šlo i na tvůj OL.

palosek
13. sep 2013

@medvidekponco a jaký máš OL ty? já ten, co skoro všichni (Brother 3034myslím) 😀 😀 A dvěma jehlama? kouknu ještě fo manuálu

snowwitch
13. sep 2013

@lip72 Teda ty jsou....jak si dělala ten obličejík?

medvidekponco
13. sep 2013

@palosek Záleží jak to chceš mít široké, buď vyndáš pravou nebo levou jehlu a dáš tam ten převaděč na dvojnitný steh na kličkaře. Nastavíš délku na nejkratší délku a pak si jen našteluješ jestli to chceš mít vlnité nebo ne. Já mám huskylock, ale princip bude stejný.

lenasss
13. sep 2013

příprava na zimu

lip72
13. sep 2013

@a_lexa šilo se to moc dobře 🙂 a je to fakt příjemné měkké 🙂

lip72
13. sep 2013

@papajka7 no....nemám už tolik kůže, tak jak seženu další, určitě budou i pro mě 🙂 Dávala jsem tam pružnou teplákovinu, tak snad budou trošku teplé, jinak se prckovi dost potí nohy 🙂

lip72
13. sep 2013

@sinala 🙂 Děkuji 🙂

lip72
13. sep 2013

@snowwitch děkuji 🙂 nakreslila jsem si hlavu lva na tvrdý papír, potom jsem ho vystřihla a vystřihla jsem si i obličej, měla jsem zvlášť hřívu a obličej 🙂 koukala jsem se na nějakou předlohu na netu a jen kreslila, no mohlo to být lepší 🙂

lip72
13. sep 2013

@snowwitch jo a pak jsem si tužkou nebo prupiskou podle oka nakreslila oči a to ostatní a ručně vyšila 🙂

lip72
13. sep 2013

@kuna Teda, děkuji za takovou pěknou pochvalu 🙂 🙂 🙂

lip72
13. sep 2013

@martulinecek děkuji 🙂 také se mi moc líbí 😉

mooncaa
13. sep 2013

@palosek Napadá mě takový ten jednojehlový (pravá jehla) podehrnutý šev, ten co se používá na ozdobné lemování triček (vyndavá se u toho ještě jazýček z OL). Máš kousek na kterém to jde vyzkoušet? Teď jsem koukala na original průhledný šál a tam to je lemované nějakým obyčejným jednojehlovým 3-nitným stehem.

petkasv
13. sep 2013

@lenasss krásná 😵

papajka7
13. sep 2013

@sufik1 no ja by som v tvojom pripade isla do mei tai,mozes si ho dokonca usit,a budes mat take ake chces a nemusis cakat na neaky bazar ked nechces tolko investovat

diapozitiv01
13. sep 2013

Baby ktore sijete plienocky a latkujete poprosim vas o radu:
Zaobstarala som si hruby bambusovy flis a bambusovy aksamit. Chcem ist sit plienocky, ktore sa budu skladat na tretiny,
ale teraz vaham ci mam dat jednu vrstvu hrubeho flisu a jednu aksamitu (t.j dokopy 3+3 vrstvy) alebo este prihodit jednu vrstvu flisu po celom rozmere. Chcem aby sa to dobre susilo (v susicke) a zaroven aj fajn salo tak na 2 hodky.
Mam skoro rocnu dcerku.
Dakujem za rady

kuna
13. sep 2013

@diapozitiv01 když máš sušičku, tak bych dělala 2 fleece plus 1 aksamit. Já jsem takovéto plenky měla (jen ne čtvercové, ale dlouhé) a schlo to dobře.

palosek
13. sep 2013

@mooncaa
@medvidekponco díky holky budu zkoušet 😉 Ale Nejdřív si konečně musím došít pár triček pro sebe....látek doma plno a já nemám v čem chodit.... 😀 😀 😀

lip72
13. sep 2013

@palosek tak to potom sem dej ať se pokochám a nasaju inspiraci 😀 😀 😀 látek mám také do aleluja 😀

sufik1
13. sep 2013

@papajka7 už jsem objednala to beco, bude sice až za 2-3 týdny, ale za 1800,- mi to přijde dobrá cena, když je to asi 2x použité... na dvojčata je to prostě s těma věcma mazec. Jedno beco už máme a spokojenost.
Nebudete někdo prodávat autosedačku roemer 9-18 kg? potřebujem ještě jednu 😖 😖 😖 😖

elentari
13. sep 2013

Vy to tu ze sebe sypete a já jdu s takovým mrzáčkem 🙂
Takže můj první "elegantní" počin:
Velký dík patří @rina76 😉

palosek
13. sep 2013

@elentari prý mrzackem..... Krása. Zvlášť kravata.

katka82
13. sep 2013

@sufik1 hele: http://zivotvnasadam.blog.cz/1203/v-satku-zase-... 🙂 tak jsem si tak vzpomněla na Tebe 😉 😀