icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
13. sep 2013

@katka82 a nově tam jsou navázané i tři děti najednou 😀

lenasss
13. sep 2013

holky vi víte vše 😀 čím nahradit petozu když chci udělat džem.

zikie
13. sep 2013

Tak jsem konečeně taky sedla ke stroji a v záchvatu paniky, že drobek nemá na podzim co na sebe jsem rozstříhala většinu lille, co jsem měla nasysleno. Takže tady je naše podzimní tričková úroda- střih ověřený pro děti s větší hlavou.

season
13. sep 2013

@palosek neviem, či Ti niekto už odpovedal, ale ak pamatáš tie inštruktážne videá na youtube k Brotheru, tak tam bolo také lemovanie. Myslím, že som si to aj písala na ťahá 😒 😒 k, len to musím pohladať a video som si asi ukladala pred formátovaním disku

kuna
13. sep 2013

@zikie nádhera, tak teď už máte dost, ne? 😀 A ten Viking je úžasný, ten se ti fakt povedl!

zikie
13. sep 2013

@kuna Jj,trička už dlouho šít nebudu 🙂) Teda doufám ...

zikie
13. sep 2013

@kuna Moc děkuji za pochvalu.

sufik1
13. sep 2013

@veronik77, @katka82 jj, koukala jsem na to už dřív. Ale jednak nemám šátek a pak mám hlavně pud sebezáchovy. To je pak horší jak obr batoh na tůru dvě děti najednou a ten batoh se aspoň nemele.... Dvojčata najednou z principu nosit odmítám. A když nosítka, tak oba s tatínkem... hlavně dokud nehodím jedno na záda, tak to ani technicky moc nejde a Honzíka jsem dávala na záda až tak v roce...

@zikie úžasné 😵 😵 😵 taky potřebuju našít, jen kdyby Myšička pořád tak nevřískala ☹ ☹ ☹ ☹

anfei
13. sep 2013

@katka82 Dík moc 🙂 Je to úplet Hilco, kupovala jsem ho přes Ally, už dost dávno.

katka82
13. sep 2013

@zikie téééda to je ale úroda 😵 taky mi to čeká,ale ve dvou velikostech 😝
@veronik77 jj taky jsem na to koukala 😉 http://zivotvnasadam.blog.cz/1307/jdou-uvazat-t... teď sjíždím její blog a odkazy 😵

katka82
13. sep 2013

@anfei ale je fakt moc pěknej 😵
@sufik1 no já víceméně přestala šátkovat jak šel malý na záda 😅 taky mi to moc nešlo 😔

a_lexa
13. sep 2013

@zikie ty brďo, to musel bejt ale velikej záchvat. 😀 Nádherné, nádherné, nádherné. 😵 Na ty monstíky se taky chystám. Střih je z Ott.?

denimaty
13. sep 2013

@lenasss Do džemu dávám jen cukr, případně želírovací cukr Dr.Otker, ale musí to být ten 1:1 (zelený sáček), ty ostatní mají konzervanty. Žádné chemické látky bych tam nikdy nedala.

zikie
13. sep 2013

@a_lexa jj, střih je z Ott. 4/2011.
Jinak nevím jestli jste zaregistrovaly, vyšlo nové dámské Ottobre.

bordino
13. sep 2013

šiju teď skoro jenom kukly 😀

bordino
13. sep 2013

hm fotky... zakázka pro dvojčátka a malou sestřičku.

lip72
13. sep 2013

@bordino tak ty jsou krásné...

laeela
13. sep 2013

@zikie Mazec, to je nádhera. A ten viking, jak je přesnej.

argo1
13. sep 2013

Tak jsem doprohlídla vaše šicí počiny, za x dní a smekám. Tady je to samá profi švadlenka! 😵 😵
@zikie téda, parádní podzimní výbava
@lip72 povedený capáčky, hned bych je brala 😎 😀
@anitramv jaká hanba? 😎 krásné výtvory, je to úžasný - už jenom ta piplačka s aplikacemi!!!
@lilly2711 úžasné bundy i gatě. obdivuji tvoji trpělivost a preciznost. smekám. 🙂
@kuna Ta chlupatka je bezkonkurenční.
ode mě jen skromné softgatě na blbnutí v lesíku, kapsy nakřivo berte jako umělecký záměr a aplikace slonů si vybral Trpaslík sám 😀 Takže on i já jsme spokojeni. ušité včera večer, dnes hurá do listí, písku a hlíny a gatě jdou do pračky a limetková kolena už navždy budou jen na této fotce 😀

petkula
13. sep 2013

@zikie ta trička jsou nádherná. Brala bych je všechny! 🙂

macin73
13. sep 2013

@zikie Trička úžasná!!! Já bych taky chtěla chytnout podobnou plodnou paniku, ale nějak zatím jen panikařím a nic z toho 😕 😀 ☹

bordino
13. sep 2013

@lip72 a vidíš, u zákaznice prošla jen jedna ze tří, dvě musím vyměnit 😝 a zrovna ty krásné... jsem už fakt unavená, když místo fialová si poznamenám červená....

katka82
13. sep 2013

@bordino ty jsi prostě kuklová královna 😉 krásný 😵
@argo1 😀 😀 tak limetková kolínka jsme měli taky 😀 a dokonce i celý limetkový softky 😝 nové byli krásné,ale po pár použitích už moc nee 😅 😀 😀
@lenasss petolu můžeš nahradit ovocem co má hodně pektinu 😉 rybíz,jablko... 😉 nebo prostě vařit ovoce dlouho a pak přidat hodně cukru a zase dlouho vařit až se vypaří co nejvíc vody 😉 nejlépe v hrnci s hoodně širokým dnem 🙂 ale pozor ať z toho pak nemáš povidla-mě se to letos povedlo přehustit u třešní s višněma 😅 tak hold máme třešňová povidla na koláčky 😀 jo a správnou hustotu bys měla poznat že se ti při míchání dělá za vařečkou pěšinka a ihned se uzavírá 😉

katka82
13. sep 2013

@macin73 tak to jsme na tom stejně 😉 😀 😀

wewe22
13. sep 2013

ahojte potrebovala by som RADU
dnes som po dlhej dobe vytiahla plastove patentky a neviem kde je zrada ale uz som znicila 7ks ☹
vzdy sa mi rozpoji a piestik je vykriveny stale do tej istej strany je to v ruke alebo v kliestach??????????????
som zufala v podbradniku diera ako svet a patentka nic ☹ 😢

lip72
13. sep 2013

@bordino jejda...to teda musí člověka naštvat...za jak dlouho máš jednu kuklu hotovou i s nastříháním??

palosek
13. sep 2013

@ucitelka70 myslím, že to je v 9:18min na tom videu...obnitkování tenké tkaniny, že? A díky 😉

palosek
13. sep 2013

@zikie tak a můžeš vklidu objednávat další Lille 😀 😀 😀 , když už máš vyšito 😉 😉 😉 Parádní podzimní výbava.
@bordino kukly wow 😀 Jak to, že neprošly??? Neseděly? Vypadají bááječně. 😨
@argo1 super softky. Jsem ted šila z tenkého softu a můžu začít ze zimního, tak se tu ochladilo 😀 😀 😀