icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
16. sep 2013

@lip72 @zuzu_epona holky, a to máte střih dle ottobre, ten ke stažení? já totiž dle toho šila a nějak divně mi to tam odstává, tak jen, jestli to je střihem, nebo kluci mají nestandartní hlavu 😀

zuzu_epona
16. sep 2013

@katka82 Môj maličký miláčik, už ho nebudem trápiť. Včera si kuklu ani len nenechal navliecť, dneska ráno pri super nálade vydržal aspoň jednu fotku 😀

zuzu_epona
16. sep 2013

@daisyr Je to ten voľne stiahnuteľný. Môjmu dieťaťu sedí krásne, ale jedna pani mi tiež písala, že to dcérke odstáva, takže niečo na tvare hlavy asi bude 😉

katka82
16. sep 2013

@zuzu_epona 😵 😵 šmudlík 😉 jedině se vyzbrojit malým úpletkem 😉 já hodně fotila při jídle 😀 😀

anastazieb
16. sep 2013

@arlette já jsem šila límec a kapucu Vilémkovi na oftku, normálně jsem to všechno přišila na OL k té bundičce (vrstva bundička, kapuca, dvě vrstvy límce a poslední začišťovací proužek) a začistila proužkem flísu.

arlette
16. sep 2013

@anastazieb no jsem zvědavá, jak to vymyslím. zas to budu týden vymýšlet dávat dohromady 😀

na ty kukly jsem se právě chtěla zeptat, že z kama to máte ten stříh, tak už jdu naň 🙂

schnek
16. sep 2013

holky, jdu s dotazem ohledne softu - dá se žehlit? a když šijete, tak rovnou overlockem, nebo tím jenom začistit a šít rovnostehem? řešíte nějak přídavky na švy (prošít v kraji atp.)? se ptám jak trotl, ale ještě jsem s ním nedělala, chystám si tu na bundu a nerada bych to pokazila 😉

lip72
16. sep 2013

@zuzu_epona úplně to vidím jak tady doma, syn se předemnou utíká schovávat pod stůl, když za nim jdu aby mi něco vyzkošel a kukla není pro něj to pravé ořechové 🙂 Máš je moc krásné 🙂 a na zakázku to není sranda, je fakt, že klinti vymýšlejí, ale všeho s mírou...

lip72
16. sep 2013

@daisyr mě se třeba zdá, že ta kukla mi nesedí pěkně v zadu na krku, zkusím udělat větší a uvidím co to udělá, možná to je tím, že je opravdu na něj malá...

palosek
16. sep 2013

@zuzu_epona ten je krááásný 😵 😵 😵 míša kuklička 😉 😀

palosek
16. sep 2013

@lip72 kuklička parádní, jen škoda, že ji malý nevyužije...musíš poslat dál 🙂 Naše malá taky nechce nosit upnuté věci.....vyštrachala jsem jednu čepičku po holkách, jako nová...a nevezme ji ani za nic....a při tom se ji hodí k soft kompletu...ale NENÍ růžová ani fialová....říkala 😀 😀 😀 😀

lip72
16. sep 2013

@palosek 😀 😀 😀 tak budeš muset udělat růžovou nebo fialovou 😀 😀 Zkusím Vašíka ještě přemluvit 🙂 snad si dá říct 🙂

laeela
16. sep 2013

Jedna inspirace na kostým zejména pro bordino, případně další podobné šílence. 😀
http://www.jellyfishjelly.com/?p=3451

arlette
16. sep 2013

ještě jednou přidávám fotku včerejšího kabátku - tentokrát v lepším světle a na modelce

laeela
16. sep 2013

@arlette Překrásný.

macin73
16. sep 2013

@arlette Nádhera!

caramilla
16. sep 2013

@schnek Dá se žehlit na 2 puntíky /radši vyzkoušej předem!) a nebo přes pečící papír na 2,5 puntíku. Dělám to celkem často, páč se mi přesyslené zásoby ve skladu muchlají a pak to nevypadá pěkně.
Já šiju rovnu na OL a přídavek švu pak z lícu přišiju k jedné straně - prošiju. Jinak to nevypadá hezky. Rozžehlit švy u softu nejdou, ale jak to prošiješ z lícu, je to fajn 😉
@arlette boží!

caramilla
16. sep 2013

@laeela to mě fakt pobavilo, představila jsem si v tom @bordino 😀 😀 😀 😀 😀 Já ji v tom chci vidět na té módní přehlídce! 😀 😀 😀 😀

palosek
16. sep 2013

@arlette 😵 😵 😵 to je sladké 😀

rebelie
16. sep 2013

Je to blbě vyfocené, ale musím se pochlubit... moje první softky. Lemgumka mi to krabatí, asi jsem moc utahovala, ale i tak jsem nadšená, neb se zdá, že budou funkční...
@schnek NA rady a tipy, jak na soft jsem zvědavá, taky se chystám na bundu - nejdřív pro B., a pak nosící pro mě... Já to dnes sešívala rovnou overlockem, a pak jsem boční švy přišila na rovnostehu na bok k té látce, ale viděla jsem i obšití jednotlivých dílů na overlocku, sešití rovnostehem, a pak přišití těch švů každého na jednu stranu, ale na to jsem a) asi líná, b) nemám moc důvěry ve steh rovnostehu (se mi zrovna rozpadl boční šev u sukně staré půl roku...).

rebelie
16. sep 2013

@caramilla A reflexní nažehlovačky na soft nažehluješ taky na ty 2-2,5 puntíku? Vím, že někdo dával někde návod, ale nemůžu to dohledat...

caramilla
16. sep 2013

@rebelie je u mě na blogu u střihu na soft. kalhoty 😉 Je to tam vysvětlené přesně. 2,5 puntíku, pečící papír a cca 10 vteřin. Ale musí se to ozkoušet, co žehlička, to originál! 😎

caramilla
16. sep 2013

@rebelie jo a gatě máš pěkné, se pochlapuješ, teda 😀 😀 😀 😀

rebelie
16. sep 2013

@caramilla Díky, pochvala od Tebe potěší... Jsme se s holkama domluvily na pravidelných šicích dílnách. Slezeme se, nastřiháme, ušijeme... dneska to teda bylo náročný, děti na střídačku vzteklý, moje nespalo apod., ale dali jsme to... V plánu je ještě ta Tvoje raglánová bundička - Báš bude mít tyrkysovo-limetkovou ze softu s úpletem, a vrcholem by měla být moje nosící bunda, čehož se teda trochu děsím... Pak bych ještě chtěla zástěrku a chňapky pro Báška (děláme mu kuchyňku z nočního stolku), kabelku (mám 2 od Monü, ale obě dost strakaté, potřebuji jednu jednobarevnou) a já bych chtěla nosící fleesový kabátek, ale to nevím, zda dám...

rebelie
16. sep 2013

@caramilla A za pochlapováním se krom těch dílen stojí koupě overlocku, šití na něm je fakt jinej level... minimálně pocit z toho je úplně jinej - prostě je to na pohled pěkný, upravený...

macin73
16. sep 2013

@rebelie jééé, to by se mi taky líbilo... a kalhoty super!

caramilla
16. sep 2013

@rebelie jo jo, to určitě, OL hned dává pocit, že jsme profišvadleny, i když umíme prdlačku 😀 😀 😀

macin73
16. sep 2013

@caramilla To říká ta pravá... 😎

rebelie
16. sep 2013

@macin73 No, kdybys viděla dneska ten bordel tady, tak bys asi váhala... já jsem teda dost vděčná, že se díky tomu k tomu šití dokopu, navíc společně se všechna úskalí a dilemata začátečníka překonávají snáz, ale dneska je to fakt mazec...
@caramilla No, profi... dnes jsem koukala po očku po Bášovi a k tomu instruovala kamarádku, jak pokračovat dál, a sešila jsem si přední a zadní díl lícem navrch? komplet celý šev... 😀 takže k profíkovi mám i s OL daleko a párání je teda jednoznačnou nevýhodou OL (i po přečtení návodu na to, jak ho párat)

macin73
16. sep 2013

@rebelie hele, já bych to fakt brala... osobně mi nějaké "sharování" zkušeností děsně chybí a zbytečně mě to zdržuje... a o párání OL švu mi povídej... musím ten článek dohledat, pokaždé, když pářu, tak na to myslím, jak to udělat nejlíp 😝