icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitu22
17. sep 2013

@anitramv já kupuju minimum, většinu pro Vojtu dědíme po synovcích a co mi chybí, nebo na co mám speciální požadavky, to ušiju. Nejvíc tepláčky, mikiny, čepice, teď se chystám na šusťákovku a soft. Pro Valentýnku jsme nepodědili nic, neteř mám jen jednu a malinkou, tak není co dědit 🙂 Takže něco na teď na parádu jsem ušila, bodyčka a overálek nakoupila v sekáči (tyhle pidi věci odmítám šít) a dál to budu taky tak nějak kombinovat.

Teď při Dnech Marianne jsem objevila Lindex Kids a po 10 minutách áchání jsem dostala chuť prodat všechny svoje látky a obléct tam děti od hlavy k patě. První obchod, kde prodávají dětské oblečení podle mého vkusu. Neudržela jsem se a jedny šatičky jsem prostě musela koupit, ale zas mě to nakoplo do šití. Tolik látek doma, nebudu přece nakupovat 😀

katka82
17. sep 2013

@mamata 😀 jj včera jsem vyprala látky z Veselé jehličky a malej hned mami z toho mi uděláš tričko že jo a tady z taky 😀 😀

bordino
17. sep 2013

@elentari tak nějak jsem si myslela, takový límec z hlav, krky vycpat těma žížalama na plavání... uvidím, pořád doufám, že ji ukecám na jednu 😀

petkasv
17. sep 2013

@bordino sedmihlavý drak, hustý 😀 😀 😀

kuna
17. sep 2013

@bordino teda takhle doufám, že moje děti nikdy Jolanku nepoznají, protože kdyby od ní tyhle nápady chytly a chtěli dohromady 14 hlav, tak to se mnou šlehne a možná bych jim to dokončila coby svatební dary 😀 😀

kajark
17. sep 2013

ahojte, neviete mi poradit? davnejsie tu bol odkaz na take kojaco - tehotenske - klokankovacie tricko/tuniku.... neviem ci to bola zahranicna stranka alebo z fleru,aj som to hladala a nenasla. Bolo to take skoro celo rozopinacie na patentky vyzeralo velmi prakticky. ... nemate niekto odkaz? mozno.. @ucitelka70 ? dakujem krasne

bordino
17. sep 2013

@kuna já se děsím, s čím jednou přijde Jáša. A začínám doufat, že u toho draka zůstane, právě na Déčku sledovala pořad o lezci obojživelném s takovou zvláštní jiskrou v oku 😀

martulinecek
17. sep 2013

tak jsem konečně dokončila pyžámko pro starší,ale nějak s mi ty nohavice kroutí,nevím proč. 😢 😢

schnek
17. sep 2013

@caramilla dík, ještě to dneska zkusím nějak přepočítat. Si říkám, že softová bunda nepotřebuje podsádku, ne?

caramilla
17. sep 2013

@schnek No, já ji dávám, u zipu, kapuce a ve spod taky. Je to pak hezčí a lépe to drží tvar nebo jak to napsat. Můžeš ji udělat ale i z jiné barvy, třeba... 😝 Ale jde to i bez toho, první bundy jsem taky tak šila.

schnek
17. sep 2013

@caramilla nemohla bys mi vyfotit, jak vypadá ten vnitřek?

laeela
17. sep 2013

@jitu22 Lindex je hroznej. 😉

allymally
17. sep 2013

@jitu22 já jsem na Lindex zatížená 🙂 a docela jej kopíruju 😀 Nakoupila jsem tam teďka pro mimino, ale když nevím, co to je, tak se nakupuje blbě. A stejně mě to furt táhlo k těch klučičím 😀

elentari
17. sep 2013

@jitu22 tohle fórum by mělo mít na začátku vykřičník s textem: "Nechoďte sem, čtení je návykové a strašně se prodraží."
Achjo, nakoukla jsem na Lindex a ... chtěla bych spoustu věcí 😀

Nevíte někdo, jak se na overlocku šijou tyhle švy? http://www.lindex.com/cz/děti/chlapec-1-7-let/6... koukala jsem na to na videu, ale radši bych osobní zkušenost v jazyce, kterému rozumím nejméně na 95% .. Díky! Nerada bych si pochroumala svůj zánovní overlock 😎

macin73
17. sep 2013

@bordino Ty jsi stejně superžena... nestíháš, a ještě nabízíš pomoc jedné zoufalce 😝. Děkuji moc za nabídku, asi bych ji časem i využila, ale jen pokud bys kvůli tomu neměla další stres... a třeba se budu moct revanšovat nějakou mojí "dovedností", kterou bys mohla využít. 😵

mitape
17. sep 2013

@elentari to nie je šité na overlocku. stroj sa vola interlock , je to vrchom spodom krytý steh, alebo aj ozdobný 😉
takéto niečo http://elektro.bazar.sk/5441160-sijaci-stroj-pr...

anitramv
17. sep 2013

tak moje dnešní raní zkouška capáčků, sice jsem ušila jen jeden protože jsem nevěděla jestli bude sedět. nakonec musím o trochu zvětšit. ale spíš jsem se chtěla zeptat jestli to mám takto správně a jak a jestli vůbec mám přišít nebo nějak přichytit špičku k patě?? děkuji 🙂

zuzu_epona
17. sep 2013

@olivka84 Ďakujem, s uškami som sa až tak veľmi netrápila, skôr som na prvý pokus netrafila tvar, aby boli macíkovské, nie myšacie.

lillyzelvicka
17. sep 2013

holky sháněli jste koženku tahle je krásně mekký včera jsem jí měla v ruce a hned mě napadli ty Vaše capačky 🙂
http://www.mojelatky.cz/www-mojelatky-cz/eshop/...

sinala
17. sep 2013

@lillyzelvicka a hodí se to na capáčky? myslím kvůli prodyšnosti. Taky jsem nad ní uvažovala.....
A půjde ní ušít tašku na normálním stroji? Myslím, zda půjde prošít více vrstev nebo bych k tomu potřebovala starou šlapací Ladu 😀 😀 😀

caramilla
17. sep 2013

@elentari No, přesně, návykové, zabere strašně času, člověk pak ani nešije a jen nakupuje a kecá, MĚLY BY TO TU ZAVŘÍT!!!!!! Ubylo by osobních bankrotů a rozvodů!!! (Zrovna jsem si včera uvědomila, jak kecám tady na MK a s manželem jsem prohodila jednu větu 😠 a to udělal tak dobrou večeři!)

Ten šev nevím, jestli úplně stejný, ale tento ozdobný "coverlockový" umí i některé /dražší!!!/ coverlocky. Já jsem do toho odmítla investovat...

@lillyzelvicka to mi jde do rány, chci si u GT3 počalounit na druhé madlo do kůže, měla jsem to u Mutsy a bylo to dokonalé, šlo by to na madlo kočíku? 😀

elentari
17. sep 2013
fionka1711
17. sep 2013

opat trochu plienkoveho spamu 🙂 desat kapsoviek, pre zmenu bielych (bambus/PUL/bambus), obycajne kapsovky, bavlnene plienky, vlniaky, vkladacky a separacky.

lillyzelvicka
17. sep 2013

@sinala to ti můžu zjistit a poslat ti kliďo vzoreček ať víš ono je to jako mekké takové fakt příjemné

lillyzelvicka
17. sep 2013

@caramilla myslím že madlo by bylo moc příjemné 😉

macin73
17. sep 2013

@bordino @katka82 jinak koukám, že jsme tu jak přes kopírák... já tedy tu myšlenku na podnikání pěkně rychle zapomenu 😝

sinala
17. sep 2013

@lillyzelvicka tak to by bylo super, dík

sinala
17. sep 2013

@elentari já bych řekla, že je to slepý steh

petkasv
17. sep 2013

@fionka1711 ty si plenková královna, jsou nadherné 😵

caramilla
17. sep 2013

@lillyzelvicka objednáno 😀 😀 😀 😀 😀