icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
17. sep 2013

😀 😀 tak do placek jdu s vama! a do procesu budu nosit tu "nechte me sit".. 😀 a do tydne mam padaka.. 😉
toz a zas vam to tu zaspamuju, nestiham vas cist, tak vam sem aspon hodim fotky. sem tam neco proletim, ale vy toho nakrafete, ze to fakt uz nedavam.. ☹

lip72
17. sep 2013

@terezita ahojky, máš to moc krásné 🙂

caramilla
17. sep 2013

@terezita jú, tak jsem se dočkala, krásné to máš! Kéž by tě nechali víc šít 😀

caramilla
17. sep 2013

@bordino já myslela, že je to ovečka shaun? 😕

terezita
17. sep 2013

@caramilla hele a to delam jen na castecny uvazek a stejne nic nestiham.. 😅

bordino
17. sep 2013

@caramilla to máš jedno, to je jedna verbež 😀 Shaun je pro starší a Timmy pro batolata 😉

schnek
17. sep 2013

@caramilla jasný, tak aspoň kousek bych tam dala, ale dělat přes pomalu půlku přední strany je asi na prd, ne? navíc když pod tím bude ještě levá stana. no abyste byly v obraze, líbí se mi střih z OTTOBRE 5/2012 č.19,, má šikmo zip, takže levá půlka je šikmo k rameni přestřižená a v ní je zip, pravá ho má v kraji a právě podsádku velkou jak půlku sebe. A zase si říkám, jestli to vůnec neupravit, aby se ten přední kus nekryl, jen udělat pod ty kusy kousek podsádku a neřečit překrývání. Musím to nějak rozpočítat. Kolik bys případně měla toho lilkovýho softu?

danielahe
17. sep 2013

Ahoj, dlouho jsem sem nic nepridala, tak to jdu napravit 😅 . Takze letni pyzamka usita pred tydnem, unosit uz nestacime, tak snad to unosi drobek, co je na ceste 😅 , bodycko s teplackama a v kuchyni se mi vali mikina na dositi do soupravy 🙂

danielahe
17. sep 2013
lip72
17. sep 2013

@danielahe to je krásné...to bodyčko máš z Ott, nebo je to Tvůj střih??

sufik1
17. sep 2013

tak do placek jdu s váma 😵 😵 😵 😵 😵 můj favorit je nechte mne šít

jen tak mimochodem jsem dneska klesla tak hluboko, že jsem dítěti koupila úplně obyčejnou čepici za 160,- 😠 😠 😠 😠 😠 😠 už padám na hubu a nezvládám ani ušít blbou čepici 😖 😖 😖 😖 😖 😖 nemluvě o plínách a teplácích 😝
už aby byl starší aspoň na pár dní ve školce a dvojčata se daly udat aspoň na odpoledne. já chci spáttttttt
@bordino nechceš mi na týden půjčit toho číňana, co máš ve sklepě?????
dítě mi právě dokonale poslintalo ruku (už ať jsou ty zuby venku), druhé spí a třetí mi leze po hlavě....

zikie
17. sep 2013

@danielahe Aaaa, moje oblíbené noční lišky, škoda, že už jsem je nesehnala. Jsou boží!!!! A ta soupravička taky!

danielahe
17. sep 2013

@lip72 strih mam z ottobre, je to s kratkym rukavem a ten mam prodlouzeny neodborne 😅 asi velikost 86 😅 , jestli chces neni problem zaslat 😉

danielahe
17. sep 2013

@zikie děkuji 😵 😵 😵 😵 , musim posit zasobu pana sysla, nebb nevim, kam s novou varkou od ally az dojde 😀 😀 😀 😀 😀 😀

danielahe
17. sep 2013

tohle to sem nepatri, ale je to bozi 🙂 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/kitinka76/cl...

lip72
17. sep 2013

@danielahe Opravdůůůů 🙂 budu právě šít na kamaradčiného nanarozeného prďolku a nemám žádný střih na bodyčka, chce i overálek, ale to až někdy jindy 🙂 Jsi zlato, co budu dlužná??

allymally
17. sep 2013

@danielahe jejda, to je tak krásné 🙂 taky se do nich budu muset pustit 🙂 ale nejdřív zateplit dítko

petkasv
17. sep 2013

@terezita 😀 😀 😀 😀 😀 😀 aspoň budeš víc šít 😀 😀 😀 a víc klábosit s náma 😀

ucitelka70
17. sep 2013

@danielahe blahželám k tehu :D

mitape
17. sep 2013

@elentari to je len náhrada a nikdy to nebude ako originál. a neviem si to dosť dobre predstaviť ako to bude používaním, či steh nepovoli. predsa len kraj nie je začistený a časom, praním, nosením sa vyfúra a výrobok rozsype. potom škoda roboty

a_lexa
17. sep 2013

@bordino wow, soupravička je krásná a kalhoty jsou dokonalý - to je vlastní střih?

danielahe
17. sep 2013

@lip72 nic 🙂 jen si napis jakou velikost a do IP mi hod adresu nebo mi ji posli na mail Danielahe@seznam.cz, shodou okolnosti tu mam ottobre, kde je strih na stejne raglanove bodycko s dlouhym rukavem, aspon to budes mit bez prace ( ja bych se do prodluzovani pro nekoho jineho nez homemade nepouste 😅 ) velikost je 56 - 92 🙂
@ucitelka70 dekuji 😵
@allymally ja zatepluji dlouhym rukavem u bodycek, jsou mu skorovsechna mala, tak musim sit 😅 na zimni veci si pozvu mamku 🙂

tygrisek09
17. sep 2013

@bordino mohla bych poprosit o střih a odpověď, z jakého materiálu jsou kukly vyrobené?

tygrisek09
17. sep 2013

@zikie mohla bych poprosit o střih na trička pro děti s větší hlavou? Stále nemohu přijít na to, jak ušít tričko, abych ho přetáhla malému přes hlavu a zároveň neměl holý krk

jieff
17. sep 2013

tak takovou drobnou radost jsem ušila Toníkovi. Sedí mu pěkně, tak budu pomalu zateplovat dál...Materiál:oboulíc a fierib z mtx

jancasoch
17. sep 2013

někde na Fler jsem viděla takové ty plastové klipsy k dudlíkům co se to s nimi přicvakává na tričko, ale už je nemůžu najít. Nevíte někdo, kde je koupit? A nemusí to být jen fler 🙂

Jinak ty placky jsou opravdu skvělé 🙂 moc jsem se pobavila....jak pravdivé 😀

caramilla
17. sep 2013

@schnek No zase, když je ten šikmý zip (mě se to moc líbí ale nepřijde mi to praktické na nošení, osobně nesnáším, když je bunda rozepnutá a plandá to na jedné straně), tak když pak budeš mít tu bundu rozepatou a třeba odklopenou, tak by tam to podsazení bylo hezké, ale mohlo by být třeba i jinak barevné. Pokud to budeš nosit jen zapnuté, tak si myslím, že to zas tak široké být nemusí, ale neznám ten střih.

Lilkový soft min. týden vykoupila jedna paní na Fleru, takže už mám jen zbytek. 20 cm by se asi ještě našlo, ale víc nevím, něco si musím nechat taky pro sebe 😀 Ale určitě jde dokoupit - nemá batani, unuodesign nebo bibu?

zikie
17. sep 2013

@tygrisek09 Střih je ottobre 4/2011. U sebe ho bohužel nemám, má ho kamarádka.

bordino
17. sep 2013

Ach jo, už zase zvracím... já chci šíííít!!!!!

lip72
17. sep 2013

@danielahe Děkuji moc, rukáv dlouhý je super 🙂 poslala jsem Ti email ju 🙂 😀