Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka82 děkuju, výborný tip
@tygrisek09 za málo 😉
Ženy, budeme se snad zabydlovat do Vánoc v novém domově... nemáte někdo tip na levnou ale kvalitní 😀 ručníkovinu? Polášek froté je asi tenké, což? Díky za tipy!
@danielahe to je fakt síla, takhle jsem se nenasmála fakt dlouho. Tak jsem tu brečela smíchy, že jsem vzbudila manžela, vylezl a šel se zeptat, co se děje, jestli někdo neumřel, páč si myslel, že tu usedavě zoufale pláču žalem 😀 Snažila jsem se mu vysvětlit, co je na buřtu v lednici po ránu vtipné a jak jsem se řehtala u toho, jak si stříhá nehty, ale nepochopil. Kroutil tu hlavou a pak šel zase spát. Fakt tak trefný článek, tak strašně pravdivý a cynický. Ještě, že to končí tak "hezky" 😎
Jinak gratulace 😎 Máme termín prakticky stejně 😀 😀 😀
Tady se to teda fakt rozjelo, zachvíli začnu podezírat, že za to může admin 😀 😀 😀 😀 😀
Taky jsme se chtěli začít teď na podzim s manželem snažit o druhé, ale asi to o rok odložíme, páč by si některé mohly myslet, že se opičím a drze pajcuju 😎 Navíc, jak koukám, tak "to" tu má pomalu každá druhá 😀 Nerada jdu s proudem 😎 😀 😀
Tak mě tak napadá, co na tuto naši "hromádku" řekne ten, jehož jméno nesmíme vyslovit 😀
@caramilla 😀 Díky za pobavení. 🙂 Bohužel odkládáme z praktických důvodů. Ale je mi jasné, že člověk míní a Pán Bůh se směje, takže to dopadne nějak tak, jako s prvním 🙂 Je vidět, že se tu všichni znáte už dlouho a jste sehrané. Říká se, že když si jsou nějaké ženy blízké, tak že se jim sladí i menstruační cykly 😀
@schnek Se normálně začínám té softky děsit... už to, prosím, došij a ideálně mi to rovnou krok po kroku foť 🙂)). Vždyť já ani pořádně nevěděla, co je to podsádka... no, jsem zvědavá na výsledek... ale soft už mám objednaný a vlastně i zaplacený a venku pěkně přituhuje, tak není cesty zpět...
@bordino trpíváš na to, to je mi líto, moje babi s tím má neustále potíže, ale může si za to sama, nesmí česnek a večer se napráskne langošema s česnekem, protože na to má chuť, pije jenom "turka" a pak tráví dny na záchodě a čeká až jí přijede Dr. píchnout injekci, šílený 😖
Těhu článek mě pobavil, řvala jsem tu smíchy 😀 😀 😀 první těhu jsem blila z lednice,druhý z myčky 😀 .-D 😀 a dalších milionů věcí 😀
@caramilla no chlap se tlamil se mnou, prej ze jsem se v tom nasla 😀 😀 😀 😀 😀 , no ja ten brezen budu celkem krusny 😀 , to ma jirka narozeniny 20.3, pak to mimi, no a 2.4. je jirula 😀 , jim to vsem spojim asi do jednoho dne 😀 😀 😀 ...se tady resi zase nejaka hromadka 😀 , ne ze bych se nechtela pridat, ale moje financni situace mi rika stop stav 😝 😀 😀 😀 a na co je 😅
holky mám tady odstřižky froté z galanterky,co se z toho dá ušít?pro holky
@tygrisek09 kukly mám vlastní střih, vychází z toho volně stažitelného Ottobre, jen tam mám nějaké vychytávky navíc. A které myslíš, bavlněné? Ty jsou z fineribu
Článek super. Takhle nějak jsem si v těhotenství připadala... teda já jsem neblila, ale tak do pátého měsíce jsem měla pocit, jako bych se měla pozvracet každou vteřinu... fakt super. Doteď jsem se nedostala na svou váhu před těhotenstvím, ještě musím asi 5 kilo nabrat 🙂. Chtěli jsme děti 2 roky po sobě, ale nedovedu si představit, že bych už zase měla být těhotná...takže to posouváme.
Konečně přidávám taky nějaké své výtvory - dvoje tepláky. Střih původně z Ottobre - ty pruhované jsou v pase do nápletu, místo na šňůrku, jak je v původní verzi... ty černé navíc zúžené podle oblíbených tepláků z Lindexu...takže už se původnímu střihu moc nepodobají. Jinak je to můj první počin z úpletu a na overlocku 🙂. Zatím teda vůbec nechápu práci s napětím nití... ale snad se to poddá. Jinak z těch pruhovaných moc nadšená nejsem - z té barevné kombinace...ale nic jiného doma zatím nemám 🙂. Ještě k tomu přibyde mikina, abych se naučila našít rovně zip a podšívat kapucu... než se pustím do něčeho z lepších látek 🙂. Ale teda nechápu vaši rychlovýrobu. Já během dopoledního spaní připravuju střih, hodinu stříhám... večer šiju, někdy to stihnu, spíš ale ne... jedna věc je tak práce průběžně na tři dny 🙂. A to si připadám, jak jsem hrozně výkonná a rychlá 🙂

@danielahe krásné výtvory 😵 článek o těhulení suprovej 😀 😀 mi to zvedlo náladu 😉 a taky velká gratulka k těhu 😉
@tygrisek09 střihni jako na normál tričko a udělej zapínání na ramínku 😉
@jieff krása 🙂