icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
17. sep 2013

@danielahe krásné výtvory 😵 článek o těhulení suprovej 😀 😀 mi to zvedlo náladu 😉 a taky velká gratulka k těhu 😉
@tygrisek09 střihni jako na normál tričko a udělej zapínání na ramínku 😉
@jieff krása 🙂

tygrisek09
17. sep 2013

@katka82 děkuju, výborný tip

katka82
17. sep 2013

@schnek kdybys potřebovala tak tu mam půl metru nějakého tmavě fialového softu 😉

katka82
17. sep 2013

@tygrisek09 za málo 😉

palosek
17. sep 2013

@danielahe super, smíchy mi tečou slzy, zvlášť u sedmého a osmého měsíce 😀 😀 😀 Jinak srdečné gratulce, snad nebude tak zle 🙂

danielahe
17. sep 2013

@katka82 děkuji jak k tehu k vytvorum 🙂 , ja se u clanku nasmala jak nikdy 😀
@lip72 ok 😉
@palosek 😀 😀 😀 😀 , ted jsme cetla neco chlapovi a malem jsem to ani neprelouskala, jak jsem se smala 🙂

palosek
17. sep 2013

@danielahe pro pobavení super, ale vžít se do postavení těhu, které je fakt takhle blbě, tak brečím 😀 Podobně na tom byla kolegyně z práce...ta si ani nemohla vyčistit zuby....z jakékoli pasty jí bylo taky na blití 😝

danielahe
17. sep 2013

@palosek kamoska prvni pulku tehu problila, a kdyz mi popisovala co obcas zazila 😀 😀 😀 😀 , taky sla k porodu s vahou co mela pred tehu 😀 😀 😀 ..to mne je jen zle, nastesti nezvracim 😝 , to bych asi zvrace jeste z toho , ze zvracim 🤐 😝 😔 😀

sinala
17. sep 2013

@jieff tento střih mám taky ráda a na zateplení super 🙂

sinala
17. sep 2013

@bordino ty jsi těhotná? 😀

elentari
17. sep 2013

Ženy, budeme se snad zabydlovat do Vánoc v novém domově... nemáte někdo tip na levnou ale kvalitní 😀 ručníkovinu? Polášek froté je asi tenké, což? Díky za tipy!

lip72
17. sep 2013

@bordino že by nám něco uniklo 😀 😀 ??

caramilla
17. sep 2013

@danielahe to je fakt síla, takhle jsem se nenasmála fakt dlouho. Tak jsem tu brečela smíchy, že jsem vzbudila manžela, vylezl a šel se zeptat, co se děje, jestli někdo neumřel, páč si myslel, že tu usedavě zoufale pláču žalem 😀 Snažila jsem se mu vysvětlit, co je na buřtu v lednici po ránu vtipné a jak jsem se řehtala u toho, jak si stříhá nehty, ale nepochopil. Kroutil tu hlavou a pak šel zase spát. Fakt tak trefný článek, tak strašně pravdivý a cynický. Ještě, že to končí tak "hezky" 😎
Jinak gratulace 😎 Máme termín prakticky stejně 😀 😀 😀
Tady se to teda fakt rozjelo, zachvíli začnu podezírat, že za to může admin 😀 😀 😀 😀 😀

elentari
17. sep 2013

Taky jsme se chtěli začít teď na podzim s manželem snažit o druhé, ale asi to o rok odložíme, páč by si některé mohly myslet, že se opičím a drze pajcuju 😎 Navíc, jak koukám, tak "to" tu má pomalu každá druhá 😀 Nerada jdu s proudem 😎 😀 😀

caramilla
17. sep 2013

@elentari ty nerada hromadné objednávky? Páč my jak vidíme hromadnou objednávku, vrháme se do toho po hlavě a chceme to všechno! 😀 😀 😀
"Každá druhá" zkresluje, páč každý druhý příspěvek je můj 😀

caramilla
17. sep 2013

Tak mě tak napadá, co na tuto naši "hromádku" řekne ten, jehož jméno nesmíme vyslovit 😀

elentari
17. sep 2013

@caramilla 😀 Díky za pobavení. 🙂 Bohužel odkládáme z praktických důvodů. Ale je mi jasné, že člověk míní a Pán Bůh se směje, takže to dopadne nějak tak, jako s prvním 🙂 Je vidět, že se tu všichni znáte už dlouho a jste sehrané. Říká se, že když si jsou nějaké ženy blízké, tak že se jim sladí i menstruační cykly 😀

rebelie
17. sep 2013

@schnek Se normálně začínám té softky děsit... už to, prosím, došij a ideálně mi to rovnou krok po kroku foť 🙂)). Vždyť já ani pořádně nevěděla, co je to podsádka... no, jsem zvědavá na výsledek... ale soft už mám objednaný a vlastně i zaplacený a venku pěkně přituhuje, tak není cesty zpět...

bordino
18. sep 2013

@sinala
@lip72 tak to uniklo i mě 😀 doufám, že je to " jenom" štítná žláza, protože mít klasické těhotenské nevolnosti bez mimina je dost na prd 😝 😀

bordino
18. sep 2013

@palosek já taky blila z pasty, z mejdla, z deodorantů, parfémů, koček, muže, našeho záchoda, .... jenom z jídla ne. Moje doktorka říkala, jak je možné s diagnózou zvracení přibrat v prvním trimestru 11 kilo 😀

petkasv
18. sep 2013

@bordino trpíváš na to, to je mi líto, moje babi s tím má neustále potíže, ale může si za to sama, nesmí česnek a večer se napráskne langošema s česnekem, protože na to má chuť, pije jenom "turka" a pak tráví dny na záchodě a čeká až jí přijede Dr. píchnout injekci, šílený 😖
Těhu článek mě pobavil, řvala jsem tu smíchy 😀 😀 😀 první těhu jsem blila z lednice,druhý z myčky 😀 .-D 😀 a dalších milionů věcí 😀

jancasoch
18. sep 2013

@caramilla to je jasný co řekne...bude skučet, protože přijde o tolik kšeftů, když se pro ty robátka "musí" nakoupit jinde, že 🙂 tolik zisku fuč 😀 😀 😀

Ta hromadná objednávka je super, ale u nás stop stav, tak smůla, tentokrát se do téhle hromady nepřidám.

danielahe
18. sep 2013

@caramilla no chlap se tlamil se mnou, prej ze jsem se v tom nasla 😀 😀 😀 😀 😀 , no ja ten brezen budu celkem krusny 😀 , to ma jirka narozeniny 20.3, pak to mimi, no a 2.4. je jirula 😀 , jim to vsem spojim asi do jednoho dne 😀 😀 😀 ...se tady resi zase nejaka hromadka 😀 , ne ze bych se nechtela pridat, ale moje financni situace mi rika stop stav 😝 😀 😀 😀 a na co je 😅

martulinecek
18. sep 2013

holky mám tady odstřižky froté z galanterky,co se z toho dá ušít?pro holky

bordino
18. sep 2013

@a_lexa to jsou upravený z nějakýho Ottobre

bordino
18. sep 2013

@tygrisek09 kukly mám vlastní střih, vychází z toho volně stažitelného Ottobre, jen tam mám nějaké vychytávky navíc. A které myslíš, bavlněné? Ty jsou z fineribu

saaralota
18. sep 2013

Článek super. Takhle nějak jsem si v těhotenství připadala... teda já jsem neblila, ale tak do pátého měsíce jsem měla pocit, jako bych se měla pozvracet každou vteřinu... fakt super. Doteď jsem se nedostala na svou váhu před těhotenstvím, ještě musím asi 5 kilo nabrat 🙂. Chtěli jsme děti 2 roky po sobě, ale nedovedu si představit, že bych už zase měla být těhotná...takže to posouváme.

saaralota
18. sep 2013

@bordino kde se dá najít ten volně stažitelný střih na kukly z Ottobre - něco jsem našla na jejich stránkách, ale kuklu ne... nebo jsem to někde přehlídla? Díky.

saaralota
18. sep 2013

Konečně přidávám taky nějaké své výtvory - dvoje tepláky. Střih původně z Ottobre - ty pruhované jsou v pase do nápletu, místo na šňůrku, jak je v původní verzi... ty černé navíc zúžené podle oblíbených tepláků z Lindexu...takže už se původnímu střihu moc nepodobají. Jinak je to můj první počin z úpletu a na overlocku 🙂. Zatím teda vůbec nechápu práci s napětím nití... ale snad se to poddá. Jinak z těch pruhovaných moc nadšená nejsem - z té barevné kombinace...ale nic jiného doma zatím nemám 🙂. Ještě k tomu přibyde mikina, abych se naučila našít rovně zip a podšívat kapucu... než se pustím do něčeho z lepších látek 🙂. Ale teda nechápu vaši rychlovýrobu. Já během dopoledního spaní připravuju střih, hodinu stříhám... večer šiju, někdy to stihnu, spíš ale ne... jedna věc je tak práce průběžně na tři dny 🙂. A to si připadám, jak jsem hrozně výkonná a rychlá 🙂