icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

saaralota
18. sep 2013

@bordino díky moc!

a_lexa
18. sep 2013

@bordino - díky jdu prolistovat Ott., jestli nenajdu 😉

bordino
18. sep 2013

@a_lexa 1/2013, střih 11

ellysa
18. sep 2013

baby nemate niektora strih na flisove alebo nejake cizmicky do kocika

barcav
18. sep 2013

holky nádherně šijete 😵 😵 😵
prolítla jsem několik set stránek nazpět a aspoň hodila líbíky 😀 když nestíhám chválit jmenovitě
já teď na šití neměla čas
Samík si pálil ručky o zavřené dvířka od trouby 😢 byli jsme týden v nemocnici a dělali mu převazy pod narkózou ☹
chci se zeptat jestli nevíte o něčem, jak zajistit ty dvířka, normálně jsou všude jenom horká, ale cca 5 cm těsně pod madlem jsou vařící

lip72
18. sep 2013

@barcav Jejda...tak to mě moc mrzí, drobeček malý, to si chudák užil a užije...držte se tam a hlavně ať je malý v pořádku

saaralota
18. sep 2013

@barcav to jste si tedy kvůli troubě užili..., neneapadlo by mě, že se dá o dvířka až tak moc spálit. Snad se mu to brzy zahojí. My máme dvojité sklo, takže to zvenku tak moc horké není, většinou... ale já to zatím řeším tak, že peču jen když malý spí. Bojím se, že na sebe tu horkou troubu otevře a spálí ho pára, která se vždycky vyvalí ven...

laeela
18. sep 2013

@saaralota A mě se teda barevná kombinace líbí dost. 😉 A Tepláčky vypadají profi. Jinak z rychlosti si nic nedělej, ono se to časem poddá, já kdysi šila jednu věc týdně a teď když si udělám čas, tak klidně dvě kompletní pyžamka v různých velikostech za odpoledne.
A nevím jestli látky stříháš, ale rychlejší je řezákem na podložce.

laeela
18. sep 2013

@barcav 🙄 tak to jste si pěkně užili. A jak to malý snáší?

jieff
18. sep 2013

@saaralota taky se mi ty proužkované moc líbí, nenapadlo mě, že to je nouzový řešení 😉 A s rychlostí si nic nedělej jsem na tom podobně. (teda po dvou letech už to jde trošku rychlejš...)

@barcav to hrozný, nenapadá mě jak to zaizolovat, možná nalepit to z čeho se šijou chňapky (nic estetickýho)

saaralota
18. sep 2013

@laeela díky 🙂 no, mě se zdají ty černé náplety moc kontrastní... ale jiné jsem neměla 🙂. O řezači jsem přemýšlela...ale myslela jsem, že je to spíš na patchwork a tak... chtěla jsem ho tuhle objednat s Tchiba i s podložkou...a pak jsem to neudělala... tak příště 🙂

danielahe
18. sep 2013

@barcav chudaček malej, ať je vpořádku brzo 😉

saaralota
18. sep 2013

@jieff no, mě to s těmi černými náplety přijde zbytečně kontrastní... ale už jsem si na to trochu zvykla 🙂

sufik1
18. sep 2013

se přiznejte, kdo jste si v miminkovské hromadce taky pořídil dvojčata 😎 je to teda mazec. Ty mý byly vidět až 14tt

palosek
18. sep 2013

@barcav to je mi líto, jste si museli vytrpět. Hojí se mu to aspoň pěkně??? Doufám, že bude brzy fit, bobánek malý. ☹ Člověk musí být pořád ve střehu.

barcav
18. sep 2013

@saaralota také máme dvojité sklo a ty dvířka jsou všude horké, ale nepálí, osahávala jsem je ale nenapadlo mě osahat je těsně pod tím madlem a tam přímo žhnou, nechápu to, já peču dost často, vždy děti hlídám a napomínám, upozorňuju, ale tohle byla ta pověstná chvilka ☹

@laeela naštěstí dobře, obvazy mu celkem nevadily, hned je ožižlával a strkal ruce všude možně, teď je akorát zpruzený, když ho otravuji a ty ručky mu mažu, infadolan a bamucké máslo s měsíčkem mu chutnají, tak si ty prstíky ocucává

@jieff to je super nápad, děkuji, estetika je mi fuk, hlavně když to bude bezpečné 🙂

barcav
18. sep 2013

@palosek máme šttěstí v neštěstí, hojí se to krásně, už tam má jen zbytečky puchýřů a na dlani pár stroupků a vypadá to že nezůstane ani jizvička

katka82
18. sep 2013

@barcav aj chudák malej ☹ tohle se stalo tenkrát sestřenici 😖 povídala teta že ještě nechodila a jen stála u stěny a najednou udělala 3 kroky a padla rukama rovnou na otevřená dvířka rozpálené trouby 😔 tak jeli do nemocnice a tam je poslali dom že s tím nic nemůžou dělat a páč sestřenice doma pořád strašně plakala tak jeli znova a znova je poslali domů 😕 no jo ale to bylo v půlce šedesátých let 😝 tak přejeme ať se to rychle hojí 😉

olivka84
18. sep 2013

@barcav chudatko tiez sa mi maly tmoli okolo truby ja vela nepeciem ale ked uz tak mam s toho hrozu ze ho neustriehnem ale ze sa da na tom tak velmi popalit ze az do nemocnice to som netusila dufam ze sa rychlo uzdravi drobcek

saaralota
18. sep 2013

@barcav až budu příště péct, schválně se na to zaměřím a zkusím si ty dvířka všude osahat... hlavně že to relativně dobře dopadlo, děti bohužel nikdy stoprocentně neuhlídáš...

mamata
18. sep 2013

když už se tu psalo o řezací podložce, zeptám se jestli některá z vás má tu 90x60?? já mám 60x45, všechno v pohodě, pokud nešiju na sebe, využije se ta větší podložka??

barcav
18. sep 2013

@katka82 ježiš úplně mě mrazí 😕

martulinecek
18. sep 2013

rychlovka pro malou.mikina z flisu

laeela
18. sep 2013

@mamata Já jí mám a vyhovuje mi, sice je dost neskladná, ale zas se mi střihy vejdou. Šiju i na větší děti, tak si to nemusím při řezání moc posouvat.
Docela jsem v létě uvažovala, že bych si koupila ještě tu menší.

No a k řezací podložce, včera manžel zatápěl v kamnech v kuchyni a já furt čichala nějaký smrad, jako když se pálí plast a říkám si, je tam manžel, nemusím tam jít, kdyby se něco pálilo, tak by věděl, to asi z toho, jak se dlouho netopilo. 😀
A pak jsem šla po chvíli pro něco do kuchyně a zjistila jsem, že jsem za kamna opřela řezací podložku, ta se teplem v jednom rohu zkroutila, zgumovatěla a opřela se o plášť kamen, naštěstí jsou dvouplášťové, tak se neroztavila.
Dala jsem jí na stůl, srovnala a už se s ní loučila (už na ní jednou dcera žehlila, tak je zprohýbaná i z druhé strany) a ona normálně vystydla a zůstala srovnaná, nezvlnila se - jako po tom žehlení. 😀

laeela
18. sep 2013

@barcav tak to je super, že to tak hezky zvládáte. 😉

sufik1
18. sep 2013

@barcav myslím na tebe, ať je OK. To by mě teda taky nenapadlo.... hlavně že tam mám tu dětskou pojistku, aby to neotevřel 😖 Nepouštět do kuchyně, ale to se prostě nedá...
@mamata mám tu 90 cm a je super a pak ještě malou asi 40 cm. Ale teda spíš bych potřebovala radu, jak jí udržovat, tu malou mám už úplně rozřezanou... jak dlouho vám drží podložka??? Mám ji cca 3 roky.

mamata
18. sep 2013

@laeela
@sufik1 tak to napíšu ježíškovi i o tu větší, včera jsem si řezala tepláky nadvakrát 😀

mamata
18. sep 2013

@sufik1 tak já ji mám teprve 5 měsíců, ale dostává záhul, takže na té palcové straně taky podle toho vypadá

zarica
18. sep 2013

@anastazieb ahoj, tak dnes mi prišiel bambusovy flis (český) a chcela som sa ta spýtať či si látku pred sitim priala, a keď áno, tak v čom je naj prať tieto plienocky? Ďakujem za odpoveď :D

sinala
18. sep 2013

@mamata já mám všechny 3 😀 😀 😀 a první jsem měla tu velkou a když šiju na holky, tak se hodí, ale používám ji i když řežu pro malého, dám tam více dílů 🙂