icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

martulinecek
20. sep 2013

@kuna prosímtě kde bych vzala střih?na kukly

martulinecek
20. sep 2013

@arlette 😀 😀 😀

kamishek
20. sep 2013

@lip72 tak snad vám to vyjde podle představ, počasí vypadá, že už umoudřilo snad 🙂 ale budeš u toho stolku asi dobře kosnout 😅 já jsem ráda, že můžeme parkovat u té tety 🙂 normálně se do dědiny v ten víkend nebude moct jet, ale máme zařízené povolení, tak to bude supr 🙂

@stassy jéé, super, taky děkuju za radu 🙂 mám ten samý model stroje co ty a ani jsem doteď nevěděla, že tam jde štelovat napětí spodní nitě 😅 mi ta spodní nit právě vždycky hrozně praskala, tak to někdy brzo vyzkouším 🙂

@daisyr mi ta trouba nepřijde nijak vysoko, ale určitě záleží hodně i na to, jak je člověk vysoký... my jsme oba kolem 175cm a je to pro nás tak akorát, i linku máme o 10cm vyšší, než kolik je obvyklé 😅 když bych to měla říct v poměru k mé výšce, tak spodek trouby mám cca ve výši boků a kouká se mi tam výborně a i se mi ta trouba obsluhuje výborně... za sebe bych už tohle výškové uspořádání neměnila ani za nic 🙂

@macin73 mikrovlnku máme taky hned nad troubou je to fajn místo (pro dospělého), děti si ji ale samy asi docela dlouho neobslouží...

soso
20. sep 2013

kocky ahojte, posili ste kopu novych, krasnych veciciek...ja som mala stroje teraz 2 tyzdne mimo, ale uz si ich stahujem naspat pobliz jedalenskeho stola a pokracujem v "zacviku"🙂

@zuzu_epona prosim, prosim - co to je za strih tie tyrkysove teplaciky? taky zhanam na teplaciky do skolky, uplne jednoduchy strih, ukonceny patentom dole. Dakujem krasne🙂

laeela
20. sep 2013

dostala se mi e-mailem prosba o vyplnění dotazníku ohledně plen, slečna nebo paní dělá na toto téma diplomku, potřebuje aspoň 200 respondentů, tak kdo by měl čas a chuť, myslím, že je to dost záslužné téma na diplomku 😉, jmenuje se to Ekologické, ekonomické a zdravotní aspekty používání současných dětských plen.

http://www.survio.com/survey/f/R4C3M4A1A3J9F8S1N

sinala
20. sep 2013

@mikulka45 já elastický jednilíc používám, když nemám patent

piecee
20. sep 2013

@laeela dotazník vyplněn doufám že to pomůže 🙂 super tema na diplomku 🙂

mikulka45
20. sep 2013

@sinala díky, som si myslela, že by sa to dalo 🙂

martulinecek
20. sep 2013

starší dcerce Adélce se líbily hříbečky co jsem koupila ve frcu tak mě prosila o zástěrku 😀 😀

lenasss
20. sep 2013

@laeela vyplněno

petkasv
20. sep 2013

Mám ušito víc věcí, ale toto mělo přednost nejvyšší, Izabelka se už hlásí na svět 🙂

mamata
20. sep 2013

@petkasv luxusní!!! jak budeš řešit zapínání, patentkama?

monhla
20. sep 2013

@laeela chodím obdivovať vaše výtvory a narazila som na dotazník. Dúfam že nevadí, že som ho vyplnila aj napriek bydlisku na SR. Je to zaujímavá téma.

diapozitiv01
20. sep 2013

Moj mega vytvor: bocna ochrana na postielku 140x60cm
Vnutro: 2 vrstvy termolinu N250, 2 vrstvy Ronofixu 140 obojstranne lepiaci
Vonkajsok: bavlna od Hilca
Zavazovanie pomocou lemovacej gumicky

petkasv
20. sep 2013

@mamata ještě nevím na body určitě ale na kabatku možná knoflíčky 🙂

laeela
20. sep 2013

@petkasv hezké a něžné, mám jen drobnou poznámku, jestli nevadí - ty okraje bundičky - mikinky včetně kapucky bych projela rovným stehem kol dokola, aby se to srovnalo a nevylézala podšívka někde víc někde méně přes ten plyš.
@monhla a ostatní. Super a díky.

katka82
20. sep 2013

@petkasv jééé to je krááásný 😵 jak pro princeznu 🙂
@laeela taky vplněno 😉 dotazníky tohoto druhu vyplňuju obzvlášť ráda 😀 😀
@diapozitiv01 parádní mantinel 😵 šikulka 😉

martulinecek
20. sep 2013

tak a další srdíčkové džíny pro malou al asi jen tak na ven do školky.druhé foto je z boku nohavice a srdíčka budu ještě zastřihávat podél okraje,nějak mi to dnes nejde, ☹ ☹ tak to balím. 😒

jitu22
20. sep 2013

@macin73 taky máme troubu cca 10cm pod úrovní linky (ten dolní okraj) a mikrovlnku nad ní. Přijde mi to ideální řešení, krásně všude vidím, hezky se to čistí, děti nedosáhnou... A sporák indukční. Vyrostla jsem na plynu, ale indukce mě nadchla a plyn bych už nechtěla. Po 2 letech používání je bez škrábanečku, takže toho bych se nebála. Opatrní na desku nejsme 🙂 A pro mě je velké plus oproti plynu, že je to rovná plocha, takže nezmenšuje pracovní plochu v kuchyni. Jen je třeba pečlivě vybírat, některé mají podle mě úplně pitomé rozmístění ploten (třeba 2 největší vepředu). A ta naše ani nepotřebovala třífázi 🙂

diapozitiv01
20. sep 2013

Baby, neviete nahodou kde by sa dal zohnat tento strih na rastuci overal?
Ak ho niektora ma aj kupim, len na osobnu potrebu.
Dakujem
http://www.fler.cz/zbozi/rostouci-overal-merino...

sufik1
20. sep 2013

@laeela co je biodegradabilní???? jinak diplomka super!!!!!

sufik1
20. sep 2013

@diapozitiv01 v čem je rostoucí kromě toho, že má ohrnovací manžety???? Střihni podle pyžámka - overalku a nebo je podobný http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_4/a...

kajark
20. sep 2013

ahojte, mate niekto skusenosti s modernymi zavinovackami ako deky typu: http://www.anavy.cz/decky-zavinovacky-cepicky-/... ja som mala take rychlozavinovacky so suchym zipsom.. nic moc.. ale aspon to trochu podopieralo hlavicku... tak neviem ci ist aj do takejto, alebo potom radsej klasicke s vyplnou na snurovanie?
diky 🙂

bordino
20. sep 2013

@sufik1 podle mě Babylove z DM, že jsou teoreticky kompostovatelné, nebělené chlorem, z buničiny, žádný plasty. Jako jediný je snesu, všechno ostatní mi hrozně páchne

michamicha
20. sep 2013

Právě jsem došila poslední kus, tak hned rychle nafotit dokud prtě spí 🙂

elentari
20. sep 2013

@kajark za mě je určitě nejlepší klasická zavinovačka z dob našich maminek, babiček... s výplní z peří 😉 prckovi se v ní hrozně líbilo a jeden čas nechtěl usínat nikde jinde... Doporučuje jí taky paní v Sama doma - Eva Kiedroňová. 😉

anastazieb
20. sep 2013

@sufik1 odbouratelné, rozložitelné (prostě kompostovatelné v tomto případě).

jitu22
20. sep 2013

@bordino biodegradabilní by měly být kompostovatelné, což zrovna ty Baby love nejsou. Ty jsou jen částečně z recyklátu a měly by obsahovat míň chemikálií. Takže jsou lepší než klasické jednorázovky, ale ne zas o tolik. Ty opravdu kompostovatelné jsou v úplně jiné cenové relaci a prodávají se u nás vesměs jen v bio obchůdcích.

@kajark mám Swaddle me, na rozdíl od téhle čtvercové je tvarovaná a má sucháče, takže je snazší na obsluhu, ale zase není univerzální a později poslouží leda na panenky. Ale je skvělá, pro miminka milující zavinování je podle mě naprosto dokonalá. Ušiju si podle ní další 🙂
Na Vojtu jsem měla jen ty rychlozavinovačky, takže jsem ho balila do té veliké bambusové pleny Kikko. Na podzimní/ zimní miminko může být ta z merina fajn.

michamicha
20. sep 2013

@kajark já měla taky 2 rychlozavinovačky, jednu na SZ a jednu od Aesthetic takovou jakoby dečku s výplní a převazovalo se to šňůrkou, tu klasickou zavazovací jsme používali jen v porodnici a obě děti mi v zavinovačkách nechtěly být, takže je využívám jen rozložené jako hrací deku 🙂