icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
19. sep 2013

@kuna krááásnáá výstavka 😉 😀 😀
@ellysa tak to je geniální 😵 to asi taky pajcnu 😉 jen si teď říkám jestli jsem všechny ty kuličky nevyhodila 😅 😝

palosek
19. sep 2013

@kuna kukličky jsou jak IT 😀 😀 😀 😀 To je Irma, ne? My ted máme problém vůbec malou donutit nosit čepku...natož kuklu. A při každém pokusu o zabalení krku (trojúhelníkový šátek) skoro blije....normálně ji natahuje ...a to nemá šátek natěsno 😅 😅 😅

kamishek
19. sep 2013

@daisyr já mám troubu tak, že spodní okraj dvířek je na úrovni prac. desky... musím říct, že já mám hrozné "štěstí" na různé úrazy, ale o otevřené dvířka jsem se ještě nepopálila a ani nemám pocit, že by mi nějak extra překážely při manipulaci s plechama a pekáčkama... a po zkušenosti s klasickým sporákem s troubou dole mi ta moje současná varianta přijde právě mnohem praktičtější... ale tak určitě je to hlavně o osobních preferencích 🙂

palosek
19. sep 2013

@lip72 krásné kukličky i taška. Ty kukličky...to máš pruhovaný finerib + oboulíc?

anastazieb
19. sep 2013

@saaralota druhá nit do dvojjehly se protahuje stejně jako první, jdou spolu a pak se rozdělí až do těch háčků nad jehlami. Jinak je potřeba to trochu poštelovat, správně je to tak, aby z rubu byl cikcak, aby to pružilo v tahu. Pokud je tam jen rovná nit, tak to pružit nebude. Takže se musí poladit napětí dolní i horní niti.
Pokud je dole rovná nit, tak se musí zvýšit napětí horní, pokud to nepomůže, tak se musí zmenšit napětí dolní.

anastazieb
19. sep 2013

@zarica já jsem dávala nahoru tu flísovou stranu, měly to tak i kupované vkládačky, které jsem měla. Mně to přijde příjemnější a savější, než ta hladká strana.

bordino
19. sep 2013

uáááá, šiju deku a už asi hodinu se snažím vytisknout fotky..... děs děs děs. To jí budu mít rychleji ušitou, než natištěnou 😝

saaralota
19. sep 2013

@anastazieb díky za tip, dole je rovná nit...tak zkusím utáhnout tu vrchní... ale netuším, jak se šteluje spodní... to jsem snad ještě nedělala... zkusím večer... to je teda věda 🙂

lip72
19. sep 2013

@kamishek Tak to se tam možná potkáme 🙂))) Od loňska udělali několik vchodů na letiště, což je dobře, konečně to někoho napadlo.... protože šlapat několik kilometrů bylo šílené..

lip72
19. sep 2013

@zarica děkuji 🙂

kamishek
19. sep 2013

@lip72 my tam půjdeme od Albrechtiček, prý je to z tama kousíček, ale já to ještě z té strany nešla... my tam tehdy kdysi šli tím hlavním vchodem od mošnovské silnice a to byla teda pěkná štreka, hlavně nazpátek, když už byl člověk unavený z celodenního chození a postávání 😅

lip72
19. sep 2013

@allymally Pokud se nepletu, tak Migy byly i v Top Gunu a loni jsem je viděla na NATU 🙂 opravdu mají něco do sebe, jsou krásné 😵 ty Grippeny tam byly též, ale co na nich vidí to nevím...vůbec se mi nelíbí...Však to tady nekončí, ještě snad několik let budou dny NATO 🙂 takže o nic nepřicházíš 🙂)

lip72
19. sep 2013

@palosek Pavli děkuji 🙂 jj, finerib a pružná teplákovina 🙂 teď lituji, že jsem si nenakoupila v hromádce víc teplákoviny 😒 😒 ale kdo by to pořád platil 😨 Dívala jsem se na Batani a docela je drahý...ale kukly jsou znich super 🙂

lip72
19. sep 2013

@kamishek no právě, litovala jsem ty lidi a těch aut co tady stálo....jj, z Albrechtiček to je prý kousek 🙂 Já chodím od Petřvaldu kolem řeky, tak za 10min. chůze jsme tam. Ale těch aut na tom letišti na parkovišti....ty kolony jak lidi odjíždějí domů, to by nebylo na moje nervy 🙄 Letos jsme chtěly udělat parkoviště na našem pozemku, na paloučku, tak snad 20 aut by se tam vešlo, je to pole 🙂 ale počasí nám nějak nepřeje...prší a bude z pole bláto 😒 tak snad to ještě zítra trošku proschne a od soboty rána budu stepovat venku u stolu 😀 😀 😀

lip72
19. sep 2013

@bordino tedaaa, tak deka bude parádní s fotkama 🙂 se těším 🙂

allymally
19. sep 2013

@lip72 byly také, ale Tom lítal na amerických Tomcatech F 14 😀 😀 😀 A já jsem raději za F16 😀

No já se tam jednou vypravím 🙂 To se prostě nedá 🙂

petkasv
19. sep 2013

@saaralota tady má Car napsaný jak by mělo být napětí nití 🙂 http://ekozahrada.blog.cz/1301/o-kolecko-vic-re...

bordino
19. sep 2013

@lip72 já ne, deka by byla supr, ale fotka paní mi to trochu zkazila 😀 chce deku laděnou do hnědo- béžovo - vínova a dodá fotky v sytě modrých šatech 😝 je tam jak pěst na oko

rebelie
19. sep 2013

@anfei Softovej klobouček do deště je super, to mě vůbec nenapadlo... asi budu muset taky nějakej udělat (ale raděj bych asi takovej ten a lá rybářskej s delší krempou vzadu).

kuna
19. sep 2013

@bordino jde mi to z fleecu blbě, furt je to nějak malé na délku (na šířku to na hlavu narvou), tak nevím, to musí být tím matrošem…další už zkusím z úpletu.

@palosek jj, je to Irma, potvora škaredá 😀

stassy
19. sep 2013

@saaralota Já mám tentýž stroj (jen s odstřihem nitě) a na šití dvojjehlou jen pootočím šroubkem v cívkovém pouzdře, asi tak o čtvrt otočky doleva. Spodní nit musíš povolit, s horní nedělám vůbec nic a šije mi to řekla bych moc pěkně. 😀

saaralota
19. sep 2013

@stassy díky, zkusím to ... netušila jsem, že se dá spodní nit povolit 🙂 Teď jsem to zkoušela a vyladila jsem to utažením vrchní nitě.... a docela dobrý, ale je otázka, jestli to teda není lepší ladit spíš tou spodní. Zítra to zkusím 🙂

stassy
19. sep 2013

@saaralota Jestli jsi to poladila horní nití, tak taky fajn, jen si zkus na vzorku látky, jestli Ti nit nepopraská, když látku natáhneš. 😉

daisyr
19. sep 2013

@kamishek tak to ji máš fakt hodně vysoko a to se ti do ní dobře kouká ? mě to přijde zeshora lepší, takto je defakto výše, než bych měla sporák a o tom přemýšlím, dát si ho do snížené polohy (a to jsem spíše vyšší postavy)

arlette
19. sep 2013

přidávám fotku první kukly, dámské pořeby ze zbytků a ještě, co si náš mladý našel cestou ze školy 😀

abigail1
19. sep 2013

Ahoj holky 🙂
pár foteček ode mně:
zvětšovací body, proužkovaná trička na podzim pro syna a softshellové kalhoty se zdvojenými koleny (mimochodem můj osobní rekord - ušité za jediný den 😀 )

mikulka45
19. sep 2013

Baby, myslíte, že by som mohla použiť elastický jednolíc namiesto patentu na mikinu? Totiž oranžový patent zohnať je nad moje sily 😝

macin73
19. sep 2013

Holky, díky moc za postřehy k varné desce a sporáku. Teď jsem koukala do návrhu kuchyně (u nás je to velmi aktuální téma), a dolní hrana trouby bude asi 10 cm pod okrajem pracovní desky, mikrovlnka nad ní. Sporák bude už určitě indukce, na plyn to není připravené. Taky jsem byla odjakživa zvyklá vařit na plynu, ale pak jsem měla sklokeramiku a bylo to taky ok. Teď jsem zase koketovala s plynem, ale po té zkušenosti tady v podnájmu zůstanu u té už předvybrané indukce. Stejně jsem si většinu nádobí už pořizovala i s možností, že bych měla do budoucna indukci, a na ten zbytek (lívanečník apod) si dokoupím "nástavec". Dneska jsem na něj koukala a řešení by to bylo. Tož tak.

argo1
19. sep 2013

@abigail1 krásný třička, pěkně navazujou proužky 🙂

@kuna ta fotka s kuklama vypadá jako "Návštěvníci" 😀

@zarica já dávala na vkládačky tu chlupatou stranu dovnitř, a plínky i po roce vypadají pořád stejněa sajou taky skvěle - měla jsem strach, že ta chlupatá strana používáním vypelichá 🙂

abigail1
19. sep 2013

@argo1 Navazujou, před sešitím jsem pečlivě stehovala. 🙂