icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
22. sep 2013

@bordino ty jsi drak 😀

stassy
22. sep 2013

@bordino Jseš nechutná. 😀 😀 😀 😀 😀

jitu22
22. sep 2013

@stassy na Republice by ji neměli? Nebo u Mráze. Já ji kupovala v galanterce v Řepích, ale to máš asi krapet z ruky...

stassy
22. sep 2013

@jitu22 Předpokládám, že ve Filiu v Palladiu bude stát dvakrát tolik, co jinde. 😖 A hlavně bych teda ráda Schmetz, jsem to koukám zapomněla napsat.. 🙂

jitu22
22. sep 2013

@stassy hm, tak ty netuším, jestli vůbec někde prodávají 😖

abigail1
22. sep 2013

@stassy myslím, že jehly schmetz jsem viděla tu http://www.dbkpraha.cz/najemci.php?Id=5 ale jestli mají i dvojjehly, to nevím. Můžeš si tam ale zavolat 🙂

anastazieb
22. sep 2013

@stassy ještě jednou i tu, Schmetz u Mráze za 150... Akra mají v Hostivařském Tescu. V Palladiu ani v holešovickém Stoklasovi nemají.

bordino
22. sep 2013

A ještě včerejší vlněné body pro Jášulu

katka82
22. sep 2013

@bordino no tak to už si děláš kozy ne??? 😀 😀

katka82
22. sep 2013

Já se asi picnu 🙄 jsem stříhala kalhoty na zakázku a přehlídla jsem se a jsou moc krátký a už nemám žádnou látku ☹ tak jsem ještě musela narychlo objednat z Veselé jehličky naštěstí jí měli ještě posledních 90 cm-uff 😝 tak nevím jestli mam dneska na to šití vůbec ještě hrabat 😅 😀 😀

sufik1
22. sep 2013

já teda navrhuju, aby nám rychlým šitím @bordino nekazila šicí morálku 😀 dej číňanovi chvíli volno, neříkala jsi, že si dáš chvíli oddych????
věci jsou úžasné, kdo umí, ten umí 😵

katka82
22. sep 2013

@sufik1 návrh podporuju 😉 😀 😀

petkasv
22. sep 2013

@bordino já tě žeru 😀 😀 😀 😀 😀 úžasný, zrovna včera jsme vyrazili na prochajdu s R. v šátku a fakt jsem si kladla na srdce, že potřebuje nějaký vlněný prádlo, nohy i ruce měla teplý ale záda měla studený ☹ a i když měla vlňáky, ale přes ně jenom body bavlněný a to je fakt málo 🙂 potřebovala bych nějakou tvojí vlněnou recyklaci 🙂 🙂 já snad zajedu do Prahy do tý tvojí hrabárny 😀

bordino
22. sep 2013

@sufik1
@katka82 já teď právě finišuju, abych konečně odšila všechny zakázky a mohla nastoupit ta pauza. Ještě mám ušít kabát, 5x soft soupravu a 2x bundu. Ve středu odjíždíme na dovolenou, tak to jsem vééélni zvědavá, jak to stihnu 😀

šije se mi teď dobře, Jolka ve školce a Jáša se tu hemží, jen si nesmím sednout, to mu vadí, tak sedím za prknem a řežu si věci na večer, pak jen šiju a nezdržuju se. Tohle jsem vyhrabala zbytky vln a spotřebovala to do mrtě. Bylo na čase, všechny našité kukly se hrozně rychle prodaly 😅 a z těhle bych si většinu chtěla nechat já 😀

bordino
22. sep 2013

@petkasv hele moje hrabárna je vyhrabaná 😀 I jsme se tam potkaly, že já blbá jí dělám takovou reklamu 😀 Naštěstí mám kamarádku, co vlastní firmu na dovoz použitého textilu a čekají kamion zboží z Norska - tak tam si dělám naděje, že zásoby doplním 😀

katka82
22. sep 2013

@bordino to abys šila 24 hodin denně né? 😕 😀

petkasv
22. sep 2013

@bordino no nemáš o tom tak básnit 😀 fakt ti tu vlnu závidim, u nás kde nic tu nic ☹ a Rozárka něco takovýho potřebuje mám tu nějaký svetr po tchánovi ale ten je půl na půl ale snad to bude stačit 😀

bordino
22. sep 2013

@petkasv no ono já to nešiju z jakéhokoliv svetru, protože body z tlusté kousavé vlny bych mu nedala. Ale dají se sehnat tenounké, příjemné dámské svetříky.... jen by jich mohlo být víc 😀 Anebo pak climayarn, no 😉

petkasv
22. sep 2013

@bordino ten svetr co tu mám je aryl a vlna, není kousavý ten jsem myslela, spíš jako na nějaký skafandřík 😀 jak si tu šila pro Jášu 🙂 a na clim si počkám 😀

martulinecek
22. sep 2013

@kuna aha tak to nic ☹ ☹

kuna
22. sep 2013

včerejší pokus o šablonování (auto je teda klasická aplikace)

kachnator
22. sep 2013

@stassy Já je kupuju tady http://www.propos.cz/ ale to máš asi taky z ruky 😉

bordino
22. sep 2013

@petkasv skafandřík měl včera Jáša v kočárku a paráda .-D

sinala
22. sep 2013

@stassy mě tady doma leží jedna stretchová akra, ale rozpětí 2,5 mm, nepasuje mi do Veritasky ☹

petkasv
22. sep 2013

@bordino Tak jsem rychle spíchla a hodila ho na Rozárku když nám přivezli asi tunu dříví a šli jsme skládat a paráda 😀 😀 😀 ještě ho musím zůžit, ale jinak luxus 😀 😀 😀

bordino
22. sep 2013

@petkasv pak kdo je rychlík 😀

anitramv
22. sep 2013

@bordino no tvoje výtvory snad ani neteba komentovat, krása 🙂 ale měla bych dotaz, rovnou dva 🙂 chtěla bych také zkusit ušít kuklu,ale nevím k čemu je dle tohoto střihu to č.5 http://www.ottobredesign.com/de/schnittmuster/p... je to tam důležité, a co jsou ty proužky, v překladači mi to hazí nějaké nesmysly.... 😒 a ještě co se týče šití z těch svetrů, to se mi moc líbí, ale nepáře se to?? nebo musím mít nějaký spešl svetr?? JInak se jdu pochlubit svými prvními tepláčkami 🙂 a malému moc pěkně sedí.... zítra už v nich razí do školky 😀

jieff
22. sep 2013

pomalu mi dochází vliesofix.na postaramese Ho nemají.stačí mi metr,nevíte kde Ho koupím?

stassy
22. sep 2013

@jieff u Def třeba tady http://www.fler.cz/zbozi/vliesofix-bondaweb-329... Ale má ho teda jen 30cm.. A ještě jsem ho našla u Mellu http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/9-1...

anitramv
22. sep 2013

jo ještě tu fotku co 😀