icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
22. sep 2013

@anitramv prosím tě to vynech, ta kukla má být jako dračí a tohle jsou dračí trny či co 😀 jinak ty proužky jsou na olemování otvoru a spodní části, já to nepoužívám, stříhám to od oka a dole začišŤUJU NA ol
svetry se nepářou vůbec, jen se musí co nejrychleji sešít a moc za to netahat. jak je to už jednou sešitý, tak to drží. šila jsem z nich i deku na rovnostehu a paráda

petkasv
22. sep 2013

@bordino no nemít OL tak to neudělám a byla to fakt rychlovka,musela jsem to mít za čtvrt hodiny hotový, holky se budily a dříví už se vezlo 😀

bordino
22. sep 2013

@petkasv tak já šiju nejlíp 😀

petkasv
22. sep 2013

@bordino jj je to nejlepší, já mám tyhle fofrofky taky nejradši 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jsou z toho podle mě dobrý výsledky 😀 😀 půjdu to nafotit 🙂

katka82
22. sep 2013

Holky velikánské HELP nemáte prosííííí prosííím některá doma alespoň půlmetříku tyrkysových hrochů z Mylly?????????dělám z toho polodupky na zakázku a mam málo látky 😔 😔

crawler
22. sep 2013

@kuna to je krásný 😵 😵 obojí a to šablonování je co? jako že si uděláš šablonu a pak barvama na textil maluješ?

petkasv
22. sep 2013

Foceno teď večer, omlouvám se za kvalitu 😀 moje první recklace 😀 dítě bylo teplé a spokojené, sice jí to je velký (dlouhý nohavice) ale to vůbec nevadí 😀

crawler
22. sep 2013

@michamicha týjo, tobě se ti fialoví koníci povedly skvěle nafotit - já se je snažila nafotit do vzorníku apořád z toho lezla námořnická modrá v kombinaci s žužu .-D skvělé počiny!!!

katka82
22. sep 2013

@petkasv paráda,hlavně že bylo malé teplíčko 😉
holky co ty hrochy???fakt nemáte někdo?????

katka82
22. sep 2013

jo a kdybyste chtěl někdo ty koníky co měla Michamicha tak je maj na Detivbavlnke 😉

petkasv
22. sep 2013

@katka82 děkuju, já hrochy fakt nemám ☹

michamicha
22. sep 2013

@petkasv ty jo, super 🙂 asi ukořistím některej z manželových svetrů, který si syslí ve skříně, že prý je někdy bude nosit 😀 ale už se mu tam válí od dob jeho studií na vejšce 😝 😀

@crawler jsem to fotila večer a druhej den ráno jsem si trošku hrála s úpravou barev, aby to odpovídalo skutečnosti, byla to ale pěkná fuška 😝 😅

katka82
22. sep 2013

@petkasv to neva,díky 😉 přinejhorším se domluvím na jinej látce 😝 ale už tak budu vypadat jako blbec 😅 😀 😀 no nic nového pod sluncem 😀

petkasv
22. sep 2013

@michamicha jj to je nejlepší kořist 😀 😀 😀 😀

ivika18
22. sep 2013

@katka82 mám necelý půlmetr tyrkysových hrochů, na šířku je asi 10 cm odstříhlých

katka82
22. sep 2013

@ivika18 jéééé super 😵 😵 tak jestli je obětuješ beru všema deseti 😉 písni mi IP kolik jsem dlužná 😉

elentari
22. sep 2013

@bordino @petkasv Děvčata, a střih jste udělali od oka? 😕

petkasv
22. sep 2013

@elentari nevim jak Lucka ale já jo 😀 a můžu ti upřímně říct že to byla velká alchymie 😀 ještě ke všemu když jsme neměla ani dítě po ruce a žádný její oblečení 😀

elentari
22. sep 2013

Tak nevím, jestli to sem tak úplně patří, ale ráda bych se pochlubila svou první "opravdickou" kabelkou 🙂
Výcvak jen v rychlosti, pět minut po došití, za deset minut už byla u své nové majitelky 🙂

macin73
22. sep 2013

Holky, tak už vzdáleně chápu ty vaše "rychlovky". Dnes jsem šila poprvé leginy, a byly asi za hodinku hotové. Takže když už člověk ví co a jak, určitě to jde ještě rychleji. A taky jsem snad poprvé měla pocit, že se mi šije dobře a neměla jsem po chvilce takový ten strach, že mi každou chvilku rupne nit. Prostě je to o těch nitích... co já si mohla ušetřit času, párání a depky, že jsem nešikovná... Jako ještě je co zlepšovat - nejsem úplně spokojená s pasem ( nějak blbě mi provazoval rovnosteh a když ten steh natáhnu, je jako rovná nit, ne provázaná), ale radost mám 😝. Fotit je snad ani nebudu, možná jen jako komplet na blog - jsou primárně k tučňáčí tunice. Ještě jestli budou sedět 😕. A ještě dotaz - jak nejlíp udělat ten pas? Dnes jsem zvolila postup - začistit na OL, sešít v ruce gumu a pod gumou prošít dvojjehlou, ale z rubu se mi to moc nelíbí...

fionka1711
22. sep 2013

@jankasramka ahojky, v pripade zaujmu som k dispozicii 😉 napis mi ked tak do posty.

lenasss
23. sep 2013

dneska jsen přidám čepičku a jednu mojí panenku a po obědě vás dočtu u kafíčka 😉

josenka
23. sep 2013

@kuna Pekne sa dá šablónovať aj s fúkacími fixkami na textil. 🙂

jitu22
23. sep 2013

@kuna jé, díky za připomenutí super techniky. Dělávali jsme tak často s dětmi táborová trička. Ale nějak mi nedošlo, že by to šlo výborně využít i "v civilu". Nějaké barvičky doma mám, tak asi někdy něco vyzkouším.

snowwitch
23. sep 2013

Holky, prosím, co nastavit, když mi OL neprovazuje stehy na kraji, ale až vedle látky? Steh vypadá pěkně, ale je to, jak kdyby se ta l átka uřízla užší než by měla být...Mám Brother 3034D, jako skoro všechny 🙂

kuna
23. sep 2013

@snowwitch utáhni napětí chapačů. Já mám na úplety vyzkoušené nastavení 4445

schnek
23. sep 2013

holky, prosímvás, nemáte některá možnost poslat platbu na Slovensku, resp. nemáte tam účet? potřebovala bych něco z SK mimáče, ale domluva s mm rodinou je na dvě věci 😅

rebelie
23. sep 2013

Tak se jdu pochlubit se svým dalším výtvorem - kalhoty pořadové číslo 2 (byl to trénink střihu na softky a ještě že tak, blbě jsem to nakreslila a ušila parádní slimky 😀... tak jsem to vyřešila barevnými klíny na bocích nohavic). A je to recy kousek z mých starých - v rozkroku prodřených - těhu kalhot.