icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mikulka45
24. sep 2013

@petkasv no to som si aj myslela, ale strasne zle sa mi to sije, mam to hnusne 😝 nechcela sa mi robit vsadka do mikiny, tak reku prisijem zips na OL, zaroven to bude aj zacistene, ale houby 😠

petkasv
24. sep 2013

@mikulka45 vypni nůž a zkus změnit přítlak patky 🙂 zmenšit 🙂

mikulka45
24. sep 2013

@petkasv Diky za radu, ale uz sa mi to nechce parat, tak to zacistim pruzkom z jednolicu. Ale nabuduce urcite vyskusam!

petkasv
24. sep 2013

@mikulka45 ještě mě napadlo to lemovat lem. gumkou 🙂

mikulka45
24. sep 2013

@petkasv to uz radsej tym pruzkom, lem.gumicku nemam prilis v laske 🙂

rebelie
24. sep 2013

@caramilla Prosím Tě, promiň. Dítě nudlí, kašle, kadí a ještě si usmyslelo, že bude usínat jedině se mnou, ideálně v těsném obětí a za mého zpěvu... takže jsem večer pravidelně totál grogy, usínám u něj, a pak už se nevzmátořím, nebo nejsem s to si vzpomenout, co všechno jsem chtěla udělat... Brala bych jí 12m, může být? Díky a díky, že ses připomněla.

arlette
24. sep 2013

došila jsem fleesovou bundu pro prostřední ratolest. Neptejte se mě, proč tam mám přes prsa ty pruhy a ani si nevšímejte, že přišití zipu připomíná mořské vlny, stejně jako spodní lemování. A ještě buďte rády, že tu bundu nevidíte zevnitř 😀 😀 😀 To je ostuda prostě, ale já bych to líp asi stejně nedokázala. A to nemluvím o tom, že musím vypárat jeden náplet na rukávu, neb jsem to přišila zrcadlově 😀 Zítra udělám foto na světle i s modelem a otřepu to od nití. a možná udělám i jednu fotku vnitřku, ať se můžete chytat za hlavu 😀

argo1
24. sep 2013

@jitavlad krásný bundičky!

bordino
24. sep 2013

fuj blé, právě jsem došila další dvě soupravy, jsem ráda, že zítra odjíždíme a týden nechci soft vidět jinak, než na mých dětech 😀

macin73
24. sep 2013

@bordino uzijte si dovču a odpočívej!!!

martulinecek
25. sep 2013

@bordino ty jo kdy to proboha všechno šiješ,jsi na baterky?to není možný,všechno krásný

elentari
25. sep 2013

Tak mi včera o půlnoci vypnuli proud. V takovýhle chvílích člověk ocení starý dobrý šlapací stroj. Uznávám, že špendlit kanýr za svitu svíčky mělo svoji romantiku B-) , ale ČEZ mi úplně zhatil moje šicí plány :-/

bury
25. sep 2013

@elentari - ČEZ ti chtěl naznačit, že máš jít chrnět 🙂

abigail1
25. sep 2013

@sufik1 @mikulka45 holky děkuju za rady, pomohlo to. 🙂

elentari
25. sep 2013

@bury V tom případě je horší než moje máma. 😀

bury
25. sep 2013

@elentari 😀

smartbear13
25. sep 2013

Ahoj holky, jsem tady u vás nová a i v šití jsem nováček. Dostala jsem krásný šicí stroj Husqvarna s overlockem a protože látkujeme, ráda bych zkusila pro malou vytvořit nejen nějaké plenky, nebo kalhotky, ale i třeba nějakou parádu🙂 Měla byste některá nějaký návod na např. kalhotkovky pro "blbečky"?🙂A ještě dotaz, stává se mi v poslední době často, že šiju a najednou se mi sešponuje spodní nit do chuchvalce a končím,musím rozebrat spodek, vypárat a začít znova, jenže se to někdy stává pořád dokola:( Myslíte, že mám špatnou jehlu, nebo nastavení napětí atd?Nevím si už rady:(

abigail1
25. sep 2013

Moje první kukla, podle toho volně stažitelného střihu.

caramilla
25. sep 2013

Tak ony manžestráky z látky od @katka82 Moc děkuji, je skvělá!!!

caramilla
25. sep 2013

@bordino Nebal s sebou šicí stroje ani střihy, ty jsi schopna všeho! 😀
@elentari tomule se říká závislost, tak toto teda nemám, mě kdyby vypli elektriku, zajásala bych a šla bych spát!

caramilla
25. sep 2013

@abigail1 většinou je to slabou nebo tupou jehlo, jak psaly holky

ellysa
25. sep 2013

@caramilla tak tie sú úplne perfektné ja mám tejto látky doma hádam 4m ružovú a hnedú, ešte po mame, tá ju ofukovala snáď 15 rokov. nikdy som nevedela čo z nej, tak už viem :D

caramilla
25. sep 2013

@ellysa Tak to jsem ráda, že jsem inspirovala 😎

elentari
25. sep 2013

@caramilla Mně se totiž nejlíp šije, když všichni odejdou spát, ztichne televize, je klid. Někdy to bohužel bývá i okolo půlnoci :-/

petkasv
25. sep 2013

@caramilla krásný 😵 😵
@elentari řekla bych, že okolo půlnoci tu šije většina 😀 😀 😀 vidím to na dobrou hodinku, kdy vznikají super nápady 😀 😀 😀

katka82
25. sep 2013

@caramilla krááásný 😵
@arlette je krásná 😉 🙂
@elentari jj taky se mi nejlíp maká když nikde nikdo není a je tu klííííííííd 😉 😀

caramilla
25. sep 2013

@elentari jj, kdy taky může šít matka jindy než v noci, že 😀 Ale při svíčce to mi přijde jako už velká posedlost, ale zase jako dobrá sranda 😀

jancasoch
25. sep 2013

@caramilla nádhera a ta látka s formulema 😝 😝 😝

elentari
25. sep 2013

@caramilla Však když mi došly špendlíky, tak jsem to zabalila a zalezla do kanafasu. Protože kdybych to měla šít, tak bych si musela dělat pohon sama a to kolečko bych asi ukroutila 🙂

caramilla
25. sep 2013

@jancasoch ta je z nějaké jarní hromady u ally 😉 Ale lituju, že jsem vzala jen metr, na tričko pro synovce k narozeninám, které měl v červenci, ale ještě jsem mu ho neušila 😝