icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
24. sep 2013

Musím Vás všetky pochváliť, ste šikovnice, krásne ste pošili.....

season
24. sep 2013

@zuzimia super, tak už veríme, že nielen látky nakupuješ, ale aj šiješ 😀 😀 😉 konečne aj ja po dlhej dobe čosi hádžem. Mikča je z deky 🙂 neviem, či ešte nejaké hviezdy nedošijem, taška z hnusnej bundy zo sekáča za 50centov a ešte pár prasiatiek z Angry birds... chalani s nimi aj spávajú a nosia si ich do škôlky 🙂

zuzkasim
24. sep 2013

Teda vy jste strašně pilné! Synek tu chrochtá nad zelenýma prasátkama, že by chtěl taky🙂
Já byla dnes dopoledne na nákupech, měli flísy všech možných barev a prodavačky mě přesvědčily, že si mám vzít růžovou, fialovou i křiklavě zelenou, protože ty bývají málokdy a budou rychle pryč. Vůbec netuším, co s tím budu dělat a hlavně kam to nenápadně schovám, protože bude lepší, když muž moje nákupy neuvidí.-)

zuzkasim
24. sep 2013

@caramilla Gratuluji k očekávanému miminku, já si říkala, že Jasmínku nenecháš samotnou🙂

bordino
24. sep 2013

Tak jedna z těch 6 souprav hotová, zbývá pět 😝 S dráčkem, nějak mi z něj vylezl Soptík 😀

ucitelka70
24. sep 2013

@season krásne výtvory..... mikina sa ak nosí? neelektrizuje to? predsa tie deky sú také inšie...

ucitelka70
24. sep 2013

@bordino krásne.... žena.... ako to stíhaš?

season
24. sep 2013

@ucitelka70 v pohode, to je uplne ako lama, čo je od animal

caramilla
24. sep 2013

@zuzkasim Díky, jo, je dlouho plánované, tak snad se narodí v pořádku 😎
@bordino ať žije dovolená 😀
Já se taky neflákám 😝

caramilla
24. sep 2013

@sinala Kapsy zároveň zdvojená kolena? 😀 😀 😀 😀

abigail1
24. sep 2013

@caramilla konečně místo kytiček traktor. 😀 Skvělá inspirace, holt mám doma chlapečka 😀

sufik1
24. sep 2013

@bettyna84 však se zapoj. Šiješ pěkně, tak jen něco nafoť a hoď to sem.... A teď s tím novým OL to musí být bájo....

sufik1
24. sep 2013

@anastazieb soft letní mám jen červený, 2m. Kdybys potřebovala...

jitavlad
24. sep 2013

Po několika měsících jsem konečně chytla šicí elán...
Střih je od Caramilly (gratuluji k miminku), jenom kapucu jsem zvětšovala, protože mají holky velké hlavy 🙂 Látka z unuodesign.
2x bunda a k nim jsem dělala 2x šedé kalhoty (na fotce je má pouze malá)...

anastazieb
24. sep 2013

@a_lexa @kofinek a všem ostatním moc díky, ta autíčková látka je má hodně oblíbená (ještě oblíbenější v modré), bohužel už jí pár měsíců ve wendy nenatkali, tuhle várku jsem získala od dressmaker, nevyužila to. Musím jí šetřit 😉

anastazieb
24. sep 2013

@sufik1 díky, ale já chci jen šedou, mně přijde nejhezčí a neutrální, pro holky i kluky. Chci ušít dva caramillí pajcy pro dvě kamarádky 😉

caramilla
24. sep 2013

@jitavlad jú, jsou krásné! Nejen velkou hlavu, ale i velké culíky 😀

daisyr
24. sep 2013

@jitavlad hezké a koukám, že také můžeme gratulovat k mimi 😉

jitavlad
24. sep 2013

@caramilla Jj, culíky pod kapucí taky zlobí 🙂
@daisyr děkuji 🙂

abigail1
24. sep 2013

Holky, prosím, co dělat, když stroj vynechává stehy?

sufik1
24. sep 2013

@abigail1 vyměň jehlu, vyčisti vše pod cívkou spodní nitě, navleč znovu nitě

mikulka45
24. sep 2013

@abigail1 povysavat, vymenit ihlu, znovu navliect nite, mne to vzdy pomohlo🙂

mikulka45
24. sep 2013

@sufik1 kukam, ze sme sa zhodli😀

abigail1
24. sep 2013

@sufik1
@mikulka45 díky, zkusím to

petkasv
24. sep 2013

@jitavlad krásné a gratuluju 😵 😵

mikulka45
24. sep 2013

akou patkou prisivate zips na OL?

olivka84
24. sep 2013

@season tá taška je bombova aj ja chcem takuuuuu

petkasv
24. sep 2013

Tak já přidávám hotový komplet 😀 bílá je masakr, s manželem jsme se vsadili, že jí vydrží tak deset minut 😀

petkasv
24. sep 2013

@mikulka45 předpokládám, že všichni kdo to dělají tak normální 😀 klasickou patkou k OL, protože zipová patka k Ol asi není 😀

lemuritto
24. sep 2013

@bettyna84 Dobrý den, pokud by byl kupon volný a neměl zájem žádný jiný zájemce, mohla bych o něj poprosit? Budu kupovat svůj první šicí stroj 😀