icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
26. sep 2013
anfei
26. sep 2013

@patlalca Dik, tak tomu se přiznám vůbec nerozumim 😀 - jsem max přes štětec a sablony 😉 Ale jak bych tohle dostala z pocitace a jeste programovat, smekam 🙂

palosek
26. sep 2013

@caramilla krásný...botky 😵 😉 😀

palosek
26. sep 2013

@kuna jú, to je bomba...normálně hledím na mtx, jestli si té teplákoviny s žužu proužkem nepřibrat 🙂)))

danielahe
26. sep 2013

@terezita mikca super 😵 😵 😵 😵 😵

danielahe
26. sep 2013

Holky moc moc prosim nemate nekdo ottobre 2003/3, je tam zavinovacka pro mimco. Pokud nekdo vlastnite poslaly byste mi prosim nekdo strih? Samozrejme za nejakou uplatu, kdyz uz se s tim bude nekdo mordovat, byla bych moc stastna 😵 🙂 , predem dekuji

terezita
26. sep 2013

@danielahe ja ho normalne mam, ale zrovna je pujcene. tu zavinku jsem sila, uzasna zalezitost, hlavne se da pouzit do autosedacky. jen ten strih je desne velky.. 😀 jsem sila myslim tu nejmensi velikost a sedelo to jeste v roce.. 😀

terezita
26. sep 2013

jsem dokonce vystrachala prastare foto.. 😀

jitu22
26. sep 2013

konečně po dlouhé době něco ode mě - větrovka a kalhoty z ketnu na písek a k tomu oboustranná čepka a nákrčník. Po kouskách jsem to potila přes týden (nějak ne a ne překonat poporodní KOPR). Fotky jsou mizerné, z mobilu, foťáček mám až do příštího týdne na prázdninách a mám takovou radost, že jsem konečně něco dodělala, že už se mi nechtělo čekat, až se mi vrátí. Další fotky, popis atd. na blogu (jituli.blogspot.cz)

argo1
26. sep 2013

Tak po 3 měsících dodělaná softka z ještěrek. Jupí jej! 😀 Mám z ní radost, jen do rukávu dám ještě gumičku(zkracovat se mi nechce). Foto detailu zveřejňovat raději nebudu, zato epesního modela doma bez gatí a pak o pár minut později v akci 🙂 (ajaj, .... nejdou mi otočit fotky 😠 )

caramilla
26. sep 2013

@kuna dneska skakala jak zaba, jsem ji nemohla ani zaostrit, des, ale nasmala jsem se 😀

danielahe
26. sep 2013

@terezita a ten vytazeny strih mas jeste...mne by stacila ta malinka velikost 🙂.prave me to nadchlo,ze je to super do auta 🙂 a zavinovacka se ti taky povedla 😉
@jitu22 ta softka je bozi...to jsi dobra,ze tak sijes po porodu...az porodim ja,vim ze jen tak nic neusiju,doma 1,5rocniho tobika a novouse a nesmim zapomenout na jednicku v predpuberte 😀
@argo1 taky si delam zalusk na soft zimni vybavu..tak snad se k tomu dokopu,at ma prcek co nosit 🙂

mahulenka87
26. sep 2013

ahoj kočky. je tu nejaká šikuľka z TT, čo by vedela ušiť kapsu na nosič. Myslím že z mikiny s kapucou by to nebolo až také náročné 😉
niečo takéto

bulinka
26. sep 2013

Prosím o názor, došel mi doma tmavě růžový náplet do kalhot a napadlo mi ho nahradit elastickou teplákovinou. Myslíte že to není blbé? Jinak všechny věci co jste vkládali jsou krásné 😀, jen já nestíhám fotit, jsem ráda že něco ušiju, Od září mi skončila předčasně rodičovská dovolená a nějak nic nestíhám, mám pocit že jsem buď v práci nebo lítám mezi dvěma školkama a kroužkama dětí ☹

elentari
27. sep 2013

Tak jsem pracně po několika hodinách (achjo, proč mi to jde tak pomalu? a vám tak rychle?) došila overal ze starého svetru. Chci ho zapnout ke krku a urve se nenávratně držátko jezdce. Já bych do toho kopla! 😠 😠 😠 😠

palosek
27. sep 2013

@bulinka záleží, z jaké látky ty kalhoty máš. Ale já taky dávala el. teplákovinu jako náplet 🙂 ...i el.jednolíc 😀 , ale do něj ještě gumu...radši 🙂

patlalca
27. sep 2013

@anfei No když jsem napsala ten příspěvek tak jsem netušila, jestli se ptáš na ten text nebo na postavu. Postava je strojně vyšívaná (naprogramovaná), písmo okolo jsem původně chtěla dělat transferem laserového otisku na látku, to však nešlo. Tak jsem sáhla po osvědčené technice - párátko, barva Nerchau a nemalovala (teda spíš nakreslila jsem to ručně).

patlalca
27. sep 2013

@argo1 ta ještěrková látka je úžasná je to softsheel?

zikie
27. sep 2013

@kuna Ta je nádherná- úplně profi!!!
@terezita Krásná! Tu aplikaci máš prosím dělanou jak?
@jitu22 Super- obdivuju, že s maličkou ještě něco zvládáš
@argo1 Paráda- už se těším, až tu ještěrky někde potkám 🙂

kuna
27. sep 2013

@palosek bacha, je to nakazlivé, budeš toho mít doma 60m, ani nebudeš vědět, jak 😀

petkasv
27. sep 2013

@terezita to je nažehlovačka, nebo šablona, je krásná 🙂

petkasv
27. sep 2013

@mahulenka87 nevim jestli přesně z TT ale kapsy tu nádherné šije @zojec 😉

mamata
27. sep 2013

@kuna prosím pěkně, ve kterém Ottobre najdu střih na mikinu bez kapuce, mám doma jen tři Ott. a všechny s kapucí

kuna
27. sep 2013

@mamata asi v žádném ☹. Já ji taky nikde nenašla (mám doma 4). Udělala jsem si střih sama podle Tchibo originálu. Nerada dělám střihy sama, ale tento se mi povedl. Navrhuju obkreslit mikinu 🙂. Nebo koupit nějakou hnusnou sekáčovou, co dobře sedí, a rozstříhat. Podělila bych se, ale je to velikost 98/104.

diapozitiv01
27. sep 2013

@mahulenka87
myslim ze z TT tu nie je nikto kto sije kapsy ale skus naozaj @zojec, ma to premakane

mamata
27. sep 2013

@kuna tak rozstříhám mikinu na zahradu, těch doma pár máme... díky za nakopnutí 😀

bulinka
27. sep 2013

@palosek kalhoty jsou ze softu, já si právě říkala že to nebude vadit, ale radši jsem se chtěla ujistit. Kalhoty nejsou pro nás, ale pro děti známé

anastazieb
27. sep 2013

@mamata já třeba šiju mikiny bez kapuce podle střihu na raglánové tričko. Akorát třeba větší velikost (aby se pod to vešlo tričko) - prostě poměřím naší mikinu a vyberu velikost střihu. Ale já si celkově střihy docela upravuju, ale tohle mi přijde jednoduché 😉

mamata
27. sep 2013

@anastazieb a ten stojáček tam dotvoříš jak??

anastazieb
27. sep 2013

@mamata já je šiju s výstřihem, bez zipu. Stojáček jsem ještě nešila, zatím jsem nezkoumala jak ušít jen krátký zip. Ale když jsem šila stojáček na bundě se zipem, tak jsem si prostě ustříhla pruh, naměřila a přišila...