Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte. uz dlhsie obdivujem Vase vytvory, ktore tu prezentujete. Rada by som sa od Vas nieco poducila... Som tehotna a chcela by som zacat pripravovat vybavicku pre babatko, ale neviem kde zacat... Chcela by som vyrobit vrchne nohavicky PUL, uz mi je celkom jasne, ako vyzeraju (aj ked som ich este nazivo nevidela), akurat sa chcem spytat, ci je potrebne ich podsivat (pripadne cim) a cim ich zacistujete.
Citala som, ze vrchne nohavicku PUL maju jednu velkost, ale trochu mam obavy, ak bude babo male, aby to nepretekalo... dakujem
@patlalca ano, potištěný softshell od http://mamadora-blog.blogspot.cz/
Ahoj žienky, cca pred mesiacom som objavila túto diskusiu a odvtedy sa sem chodím potajomky 😎 kochať vašimi výtvormi. Ja šijem už veľa rokov, v poslednej dobe to boli už väčšinou len doplnky do domu...Vy ste ma však nakopli k tomu, že som znovu začala šiť oblečko, najmä pre 7-ročnú dcéru. Teraz som kúpila hrubšiu teplákovinu a chcela by som jej ušiť tepláky. S elast.látkami však nemám skúsenosti, niečo som si naštudovala na nete, ale neviem či teda správne. Mám obyčajnú singerku, šije celkom slušne. Spoje na elast.látkach mám zošívať dvojihlou, cik-cakom, alebo elast.niťou? Čo je podľa vás lepšie? Na olemovanie okolo krku a prieramkov používate náplety, či? Sú nejaké pružné lemovky? Ešte som sa chcela spýtať, či na šitie elast.látok je nutný OL, ale pokojne vyžijem aj s obyč.strojom. Už som nejaké OL pozerala, možno by ma Ježiško aj obdaril 😉, len keby bolo doma viacej miesta na skladovanie 😖
Prepáčte, že toľko otázok naraz, ale určite máte veľa súseností, lebo Vaše výtvory sú jednoducho nádherné 😵
@ringcoriel já bych svrchňáčky dopředu nešila, navíc pokud dítě teprv čekáš a ani jsi je neměla v ruce. Být tebou bych jendy-dvoje koupila, vyzkoušela na dítěti a až uvidíš, co vám sedne, tak pak podle toho našila další 😉
Jinak se dají lemovat flísem, lemovací gumičkou nebo proužkem z PULu, každý způsob má něco do sebe.
@sylvia30 vitaj u nás...... aj elastické látky sa dajú šiť obyčajným rovnostehom, pri namáhaných častiach - ako okolo krku - najlepšie prešiť trojkrokým cikcakom, alebo dvojihlou, ale tá pružná niť by bola dobrá, aby nepraskalo, ja mám iba rok OL, a aj predtým som šila úplety rovnostehom, jasné, to je nebo a dudy, hlavne zvnútra zapracovanie, atd....
na lemovanie použávame alebo bavlnený patent, alebo napr. aj elastický jednolíc alebo finerib, na MMB isto nájdeš, ale na stránke www.detivbavlnke.sk istotne majú v ponuke bavlnené patenty - kvalitné
holky nemáte někdo link na oboustrannou čepičku - nepotřebuji přímo střih, ten si udělám, ale spíš, jak na to 😀 děkuji moc!!!
Ahojte, idem trosku zaspamovat a pridavam cast z tej hromady triciek, co som usila. Niektore som ani nefotila, boli to len jednoduche natelnicky lemovane a jednofarebne.
Tieto su fakt straaaasne ruzoveeee 😀 😀 😀 😀 musim zmenit farbu. Prechadzam na hnedu a bielo-zeleno-modru kombinaciu, lebo z ruzovej ma uz slahne.
Inak tie mensie trika , rovne aj riasene pri krku su z posledneho Ott a sedia fantasticky.
@sylvia30
Pokial by ta Jezisko obdaril, porozmyslaj nad tym OL. Ja ho mam rok, predtym som tiez dlhe roky sila na obycajnom stroji. Ale na OL je to iny "level", jednak co do mnozstva prace, jednak co do vysledneho efektu. A to teda hlavne na upletoch, z ktorych pre deti sijeme najcastejsie... My tu skoro vsetky mame Brother a spokojnost.
Po dlllllllhom case sa zase ozyvam a dodatocne gratulujem dalsim tehulkam, pripadne k narodenym babetkam 🙂 a chvalim a kocham sa a slintam zaroven na vase krasne diela 🙂 🙂 🙂
konecne som dokoncila projekt storocia vreckare na pracovne zosity do skolky (s vypoctami, zohnanim materailu a usitim mi to trvalo cez 3 tyzdne a pritom nic zlozite 😝 ) dalo sa mi to sit len na etapy. fialovy a zeleny su 1m x 0,8 m a oranzovy 0,7 x 0,8m. velke su site s 1 cm molitanom a v malom je dvojmo termolin 180, molitanove sa mi zda ze lepsie drzia tvar. ospravedlnujem sa za foto - narychlo pred odovzdanim - snad vyfotim aj v "akcii"
prosím o radu 🙂 z čehu ušít spodky.Když mám strach že merino je bude kousat.Jednou jsem ho měla doma a všichni se ošívaly a dát takovou cenu za něco co nebudou nosit 😒 .Přemýšlela jsem o bambusu ale to bude asi je na slabší zimu a co třeba fleec nebo froté? Ty by byly teplé a nemusely by tak kousat ne?
@lenasss a co tohle?? http://sijemdetem.cz/produkt/obrbiobavlna
@ringcoriel pul nohavičky nepodšívam, akurát pod suchý zips na uši je fajn podložiť pásik pul-u. Ale ide to aj bez toho. Mne vyhovujú dve veľkosti - mini a väčšie. Jednoveľkostné s nastavovaním dĺžky sedu na patentky nemám rada. Naviac našim sedeli až cca od 4 kíl. Možno Ti pomôže tento návod: https://sites.google.com/site/latkovky/navody/v...
Inak na ušitie sú najjednoduchšie vkladačky na zvýšenie savosti - tam nemáš čo pokaziť.
@lenasss Bambus spíš pro ty potivé, bych řekla já, třeba manžel má bambusové a libuje si, ale on nesnese merino a v podstatě vůbec nic co hřeje, on je jak kamna i v -20. 🙂
Jinak bych taky buď finerib, nebo oboulíc a pokud máš zmrzlíka, tak třeba i nějakou tenčí počesanou teplákovinu - prodyšnou, žádnou syntetiku.
@anastazieb krásný pajc. 😀
@lenasss jestli chceš hodně teplé, tak ten fleec nebo @ucitelka70 šila z lamy. Já jsem loni šila spodky z dadky a dávala jsem se pod oteplovačky a když hodně mrzlo, tak jsem dala punčocháče a ještě spodky
@maryol bmb flís je na planky že? Ten mám doma to bych mohla zkusit.
holky vy jste ták hodné.Mě se nechce nic moc objednávat,když mám plnou skříň.Se mi rozpadla.Normálně upadla boční stěna a vše se sesunulo na podlahu a já se v tom jen přehrabuji 😅 😀 😀 😀 😀 ještě jsem neměla čas to ani uklidit.Ještě že moje šicí dílna je samostatná místnost kam nikdo nechodí 😅 😀 😀 😀
jsem se nasmála http://www.novinky.cz/krimi/314522-rodicka-si-n... ikdyž té panía si do smíchu nebylo,ale ta předsava 😅 😀 😀 😀 😀

@anastazieb já sháním střih, jako měla kuna tu mikinu o stránku zpátky, ale poradím si se starou mikinou