icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

allymally
30. sep 2013

@bubulakovo už vím, kdo nám to vykoupil ☹ 😀 😀 😀 😀

sinala
30. sep 2013

@allymally peru obyčejným mýdlem nebo žlučovým

allymally
30. sep 2013

@sinala tak to je dobrá zpráva, to mám všechno doma. Já myslela, že to chce něco speciálního, třeba tu lanolinku.

sinala
30. sep 2013

@allymally dostala jsi email?

allymally
30. sep 2013

@sinala s doplňkama, že jo? Kukám na něj 🙂 Mládě se dívá na večerníček, tak mám chvíli čas. Jdu to zapsat.

sinala
30. sep 2013

holky o kolik delší šijete rukáv u softky než je délka ruky dítěte, aby mu vydržela i na další rok. Já jsem šila jen z letního a ještě ohrnovací rukávy...

kotcheva
30. sep 2013

@terezita diky moc za tipy. Ted se chystam na prvni svrchnaky a plenky. Coz byl prvotni impuls, a kdyz vidim, co jste schopne usit, chci to zkusit.

kotcheva
30. sep 2013

@zuzkasim dekuju moc! Doufam, ze pres podzim/zimu neco zvladnu stvorit🙂.

elentari
30. sep 2013

Obdoba věty "Nemám co na sebe!" ? "Mám málo látek!" 😀 A to jako fakt... musím s tím rychle něco udělat 🙂

martulinecek
1. okt 2013

holky čím mužu dělat štítky,aby holky věděly jak to patří,ale objednávat se mi je nechce,mužu třeba saténovou stužkou a něco na to dát,vyšít?

petkasv
1. okt 2013

@martulinecek na fleru je holčina co dělá tištěný, ale nevim jak se jmenuje, má od ní štítky @palosek a ještě další 🙂

palosek
1. okt 2013

@martulinecek je to rozaliems...nebo tak nějak 😀

nelibeli3
1. okt 2013

@martulinecek ja ked sijem pre svoje deti, davam tam co ma napadne len preto aby deti vedeli kde je pred a kde zad, no ked sijem na zakazku davam si na tom zalezat a zvycajne pouzijem etiketu

petkasv
1. okt 2013

@palosek jo a nebo pak na fleru galanterie u Caramilly a ta má ty štítky 😀 😀 😀 .-D co používáme my 😀

a_lexa
1. okt 2013

@martulinecek nejsem si jistá, jestli na saténovou půjde něco vyšít, možná by bylo lepší něco na ní natisknout barvama na textil. Třeba si můžou holčičky narazítkovat stužku v rámci hry. 😉

petkasv
1. okt 2013

Já přidávám jedno pyžámko pro kamarádky klučíka 🙂

laeela
1. okt 2013

@martulinecek jestli chceš jednoduché řešení, tak přeložený kousek hezké nekousavé stužky všít do švu. 😉

martulinecek
1. okt 2013

@a_lexa tak to je dobrej nápad a drží tam ty barvy?nesmije a nezabarví mě to?včera jsem ty barvy držela v ruce 😠 😠 ,kdybych to věděla vzala bych si je

sinala
1. okt 2013

@martulinecek když jsem neměla štítky, tak jsemdormálně do švu na zadku zevnitř našila kousek kontrastní látky, aby se vědělo, kde je zadek

crawler
1. okt 2013

@sinala šiju o 10cm delší, ale musíš si změřit obvod zápěstí, aby Ti rukávy nepadaly přes zápěstí. Fanoušek má teprve 2 softku díky tomuhle - plus celkovou délku pod zadek...

crawler
1. okt 2013

@kotcheva já miluju časopisy ottobre, pak stačí doupravit podle potřeby, ale mají přehldené střihové přílohy i návody - podle toho jsem se naučila šít 😉 u nás se dají koupit na pattistudio.cz ...nebo bych ti mohla nějaký obkreslit, pokud ti budu něco posílat 😀

ucitelka70
1. okt 2013

@sinala ja som vlani šila podľa návodu caramilly - ako má rastúce nohavice - to isté som urobila na rukávoch - tento rok som spustila aj nohavice aj rukávy a super..... o 10 cm sa predlžili..... som rada... a možno aj na bud. rok bude dobré... 😉

sinala
1. okt 2013

@crawler mě šlo o to, aby ten rukáv nebyl moc nahrnutý, tak super. Já musím šít o hodně větší, protože mé děti rostou velice rychle 😀 😀 😀

maryol
1. okt 2013

@martulinecek ja tiež používam farby na textil - vyrobila som si pečiatku s menovkou - pečiatkujeme oblečenie do škôlky alebo na pás keprovky, ktorý potom našijem 😉
väčšinu farieb na textil treba prežehliť kvôli stabilizácii - potom vydržia aj pranie na vysoké teploty, nepúšťajú - mám odskúšané

kuna
1. okt 2013

včera jsem se potřebovala od bacilů odreagovat u proužků a vznikly sourozenecké tepláky 🙂

sinala
1. okt 2013

@kuna krásně Ti navazujou pruhy, stehuješ nebo tak dobře špendlíš? 🙂

saaralota
1. okt 2013

@ucitelka70 ahoj, je někde k nahlédnutí ten návod na rostoucí kalhoty? U Caramilly na blogu jsem ho nenašla - tedy mezi návody a střihy... díky.

kuna
1. okt 2013

@sinala děkuju, ale když se podíváš u těch růžovek do rozkroku, tak tam mi to ujelo 🙂. Nestehuju a ani moc nešpendlím (tak 2-3 špendlíky na celou délku), ale šiju to pomalu a rovnám přitom proužky hezky na sebe.

stassy
1. okt 2013

@kuna Ty ruzovy maji super strih. Prozradis odkud ho mas? 🙂

kuna
1. okt 2013

@stassy Ottobre 6/2010 střih 21. Jen bych je příště udělala nahoře o trošičku širší, střih je zamýšlen pro pružnější materiál. Je to dobrý, ale tak akorát.