Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler Rozmery mám cca 23x23 cm. Vrchnú vrstvu dávam vzorovaný úplet, vnútornú hrubý froté ručník (mala som nepružné bmb froté, to bolo úlne výborné, le už ho neviem zohnať) Zapínanie je asi jedno, aké dáš. Ja dávam najčastejšie 3 kusy suchého zipsu pod seba, rozmery 3x3 cm, ale to je na jeden pár 12 kusov - niekedy nemám náladu našívať to... Alebo 4 patentky pod seba. Staršie deti vedia sucháč rozopnúť a návlek strhnúť dolu.
@zuzkasim Ja som si vlani šila vsadku do softshellovej bundy zo softu. Je to super, neprefúkne to a vyzerá to ako kupované.
@katkaela @ucitelka70 Děkuju za zkušenosti s korálkama, asi je pořídím a snad pomůžou. 😉
@mahafi dortík nic zvláštního.... tmavý korpus, naplněné krémem ze šlehačky, tvarohu a cukru. kolem nastrouhaná čokoláda.....a nahoře udělaná kytka z bombonů...z gumových žížalek, kolem tří svíček kolečka ze žížalek...a pár bombonů jsem nakrála najemno a položila do těch okvětních lístků... kalorická bomba, ale chutnala 😀
@a_lexa jo zkusím to,mladší má 2apůl tak třeba ju to taky chytne
@zuzkasim zalezi na jakou bundu to sijes. Ja jsem si sila na zimni ze sustaku, vatelinu a uvnitr chlupaty flis. A pak jsem sila na flisku flisovou. Vlozim fotku, az zapnu pocitac 😉
aku latku by ste odporucili na prebalovaciu deku do vnutra, teda na tu stranu kde babo lezi? uvazovala som o aksamite, ale podla navodov od caramilla sa to stale kruti a je to dost narocne na sitie. okrem toho cenove hladisko tiez nie je zanedbatelne. este ma napadol kojenecky plys. ale neviem kde ho kupit...
neskusali ste nejake maznave vankusiky z aksamitu? chcela by som nieco tak tulive pod hlavu do postele, ale tiez mam problem s vyberom latky... dakujem za rady
Dobré ráno!
Holky, co šijete/používáte látkové vložky, máte někde nějaký návod (šití, počet vrstev)? Potřebovala bych jich pár k menstruačnímu kalíšku,... Dík!
kočky,kde kupujete prosim vas tu peknu teplakovinu s pružkami a potlačami?
@crawler krásný šicí koutek 😉 Já mám takový podobný v obýváku, akorát stůl má jen mertr, větší se mi nevešel, akorát se na něj vejdou oba stroje. A okolo je mnohem větší nepořádek 😅
A koukám na tu vaší palandu, jsi s ní spokojená? Já jsem na ní taky koukala, ale bála jsem se, aby se nerozviklala...
@vranovcanka prúžkovaná je odtiaľto:
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@martinkah jeee,dakujeeem 🙂
@elentari na blogu má o vložkách caramilla i jitu - a já zrovna nedávno šila a tak jsem řešila vrstvy - ke kalíšku ti stačí slipovky - já je mám (podle zákaznice) 17cm dlouhé 5 široké po zapnutí, dotyk. aksamit, střed bambusový flís český a pak flanel nebo úplet 😉 obšívala jsem jen na OL s tím, že střední vsrtvu přichytneš k aksamitu😉
@anastazieb hele ty postele jsou suprové - koupili jsme ty s nostností 120kg na lůžko, takže na nich může přespat návštěva apod. máme je rok a zatím naprosto ok, montáž byla taky v pohodě😉
@zuzu_epona děkuji moc za rady!🙂
@ringcoriel drahé ale krásné je minky. 😉
@anastazieb Moc hezká vsadka a prcek má na fotce krásný kukuč🙂 Mám bundu z nějakého lepšího šusťáku, neprofoukne, nepromokne, pokud bude zima kolem nuly a budu mít na sobě mimčo, tak budu nosit tuhle.
@crawler Obdivuju tvoje šití s dětma, já na to potřebuju klid, takže můj čas je od osmi do jedenácti večer🙂
@ringcoriel aksamit se opravdu špatně šije 😀 😀 😀 , kojenecký plyš koupíš tady http://www.batani.cz/batani/eshop/16-1-KOJENECK.... Já jsem použila na přebalovací podložku froté prostřihy z dadky http://www.dadka.cz/akce-vyprodejii.jakost/osta... ,ale musela jsem se sešít. Anebo si můžeš koupit rovnou frotePul http://www.bibu.cz/www-bibu-cz/eshop/16-1-PUL-l...
@zuzkasim tak na takovou bundu bude asi nejlepší ten sofshell... Koupíš půl metru a ještě ti zbyde 😉
@crawler tak to tu pročítám... mám doma zbytky látek ze šití vkladaček - froté, flís a trošinku aksamitu.. ale nemám ty baby druky, natož kleště... bude stačit obyčejný patent? nevytrhává se? :-/ a aby to taky všechno procvaknul... pardón, že vyzvídám, ale ráda jsem "připravena na všechno". A dělat se s něčím celej večer a pak aby to nefungovalo... to mám chuť to všechno hodit z okna 😀 zvlášť teď, když mám měsíčky 😀 😎
@ sinala dakujem za vycerpavajucu odpoved. a mas skusenost s tym frotePUL? je to makke a prijemne?
@ringcoriel frotepul jsem neměla v ruce, ale @jitu22 z něho šije
@sinala ma jitu22 nejaky blog, alebo nejake fotky?

Chci se s váma poradit. Občas vyjdu s prckem v šátku, takže si chci ušít vsadku do bundy. Dnes jsem sehnala padnoucí zip, první část mám tedy za sebou. Z čeho byste mi doporučili vsadku ušít? Přemýšlela jsem nad softshellem protože neprofoukne, ale kupovat ho kvůli tomu? Nebo nějaký obyč. šusťák a podšít flísem? Máte nějaké zkušenosti?