icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
Odpoveď bola odstránená
zuzkasim
2. okt 2013

@ringcoriel Kupovala jsem to tedy jako hotové výrobky, ale od českých výrobců, takže si myslím, že to froté PUL bude stejné. Máme z toho chránič matrace pro děti do postele a právě přebalovací podložku, je to měkké, příjemné, dá se to prát na 60 stupňů.

martinkah
2. okt 2013

@olivka84 pred cca dvoma rokmi z Moraviatexu posielali za tieto ceny, neviem, či sú ešte aktuálne:
do 5kg 310,-Kč (bez DPH), do 10kg 365,-, do 15kg 410,-,
@season nám robievala hromádky, to sa brali desiatky kíl, takže pošta na kilo vyšla oveľa výhodnejšie

vranovcanka
2. okt 2013

@martinkah a nebude sa robit hromadka? 🙂

martinkah
2. okt 2013

@vranovcanka české dievčatá robievajú pravidelne, myslím, že ťa vezmú, na SK má s tým väčšie skúsenosti asi len @season, neviem, či niečo chystá 🙂

katkaela
2. okt 2013

@lilly2711 prosím ťa, nedávno si tu dávala softshellovú bundu pre Nellie šitú podla Ott.2008/1. Tú s domčekmi🙂 Ako sedí kapuca z toho strihu? Upravovala si ju nejak?

vranovcanka
2. okt 2013

@martinkah dakujem 🙂

katka82
2. okt 2013

tak včerejší rychlovky 😉 2x teplákové nasrávačky pro paní z Fleru a pýžo 😉

zuzu_epona
2. okt 2013

Ja šijem teraz samé nudné veci - 2 kapsovky z PULu, čo som ešte našla v skrini, jedny návleky na Manducu a nejaké kukly 😝

sislik2010
2. okt 2013

Ahoj šikovné švadlenky. Mám dotaz. Šily jste si ze zimniho softu kalhoty pro sebe? Dceři je už mám ušité, ale ty jsou v pase na gumu a žádné záševky se tam nedělají. Pro sebe chci s páskem a zipem. Zadní díl vyřeším sedlem a na přední asi neudělám.
Díky za rady.

zuzu_epona
2. okt 2013

Baby, ja neviem, čo mám robiť... Nosím malého v šatke na chrbát a potrebujeme nosiacu bundu. Neviem, či mám pokúšať a ušiť si ju, ale skúsenosti na takú zložitú vec isto nemám... alebo popozerať používanú v bazároch. Predsa to treba poriadne vypracovať, odhadnúť nosiaci otvor 😝

diapozitiv01
2. okt 2013

Baby nemate niektora ulozeny link na "bordino" blog, dakujem

ucitelka70
2. okt 2013

@zuzu_epona pravdaže, pozri si blog od Jitu a veľmi pekne má popísané, zvládneš... a ako pekne šiješ, neboj, urobíš to pekne....

lilly2711
2. okt 2013

@katkaela iba predlzila o ksilt. 🙂

zuzu_epona
2. okt 2013

@ucitelka70 Študovala som, čo písala Jitu. Fakt super návod. Lenže ja som veľmi nerozhodná a bojíííííím sa toho. Ale zase mať bundu na mieru, to by bolo...

ucitelka70
2. okt 2013

@zuzu_epona ved nedávno si si kúpila stroj a ako krásne šiješ.... a zase ak si vezmeš - bundu potom využiješ aj pri druhom :D

season
2. okt 2013

@martinkah
@vranovcanka látky nechystám ☹ , robím len galanterku - stoklasu teraz, látok mám dosť, som bez príjmu, tak nemôžem vyskakovať a tam bolo vždy nejaku rezervu mať.

zuzkasim
2. okt 2013

@sislik2010 Já až tak zručná na oblečení nejsem, takže jsem si gatě se softu dělala co nejjednodušší. Jen malinké záševky, v pase pásek, ale ten mám v zadní části na gumu, aby mi to bylo pohodlné, vepředu na zip. Žádné sedlo, to jsem nikdy nešila. Co se mi osvědčilo je malý sklad (jakoby nabrání) přední nohavice ve švu na koleni, dětem to dělávám, ale pro sebe jsem to zkusila poprvé a na sportovní kalhoty je to fakt pohodlné.

katkaela
2. okt 2013

@lilly2711 to som potrebovala vedieť, ďakujem 🙂

diapozitiv01
2. okt 2013

@zuzu_epona
Ano Zuzi, dakujem

elentari
2. okt 2013

@sislik2010 Mě se líbí tyhle: http://www.fler.cz/zbozi/broadway-soft-black-32... Ze softu jsem nikdy nešila, ale předpokládám, že z něj můžeš šít i "normální" kalhoty, co třeba najdeš v Burdě/Ottobre...

bubulakovo
2. okt 2013

@vranovcanka ahojky. Ja by som tu hromadku spravila. Len treba zistit ci nas bude dost bab z SK. Tiez si robim zalusk na nejake veci odtial🙂

veronik77
2. okt 2013

@katka82 ty máš profil na fleru? jakýýýýý 🙂

allymally
2. okt 2013

@veronik77 to mě taky zajímá 🙂

Došel balíček opozdílek? ☹ 🙂

veronik77
2. okt 2013

@allymally jj, 95cm žabáků už čeká na vyprání 😀 moc děkuji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

nelibeli3
2. okt 2013

@bubulakovo asi by som sa pridala k tej "hromadke" bolo by to super

ucitelka70
2. okt 2013

@elentari tie gate sú veľmi pekné.....
ja som šila pre seba aj pre kamošku klasické gate z letného aj zimného softu, šiješ, ako každú inú látku.... akurát na zimnom som urobila tie kolenné zhyby, a z letného softu skôr také elegantnejšie -

bubulakovo
2. okt 2013

@nelibeli3 uz zistujem co a ako🙂
Dam vediet