icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
3. okt 2013

@laeela metřík navíc bych měla 😉kdyžtak mi písni do IP 😉
@lenasss jééé tak tomu říkám BAMBULE 😀 😀
@anitramv super capáčky 😵
@bordino jak bylo na dovče?gatě i pýžo super 😵

martulinecek
3. okt 2013

@lenasss tyjo tk ta je úžasná 😀 😀

laeela
3. okt 2013

@katka82 super, hned píšu. 😉

mitape
3. okt 2013

tričká pre najmenšiu, nejak vyrástla :D. mikina pre najstaršiu. výmena PD za iný materiál ako je ZD

mitape
3. okt 2013

ešte foto 😀

arlette
3. okt 2013

Holky, byla jsem dnes v MTX

Měli tam posledních pár kilo toho pruhovaného výplňku!
Pokud máte zájem o hromádku tak honem, neb přes víkend může být pryč. Jestli bude zájem, udělám tabulku.
Barvy byly - šedá+limeta
- šedá+ tm.modrá
-šedá+modrá a tu jsem vzala, mám doma 3m volné, kdo by měl zájem
a k tomu do kombinace
- výplněk královská modrá, tu mám taky doma a volné necelé 2m

pak jsem ještě vzala co měli zbytky
- patent hladký růžový,mám volných cca 0,7m
- patent hladký limet, volný 1m
- patent žebrovaný sv.hnědý - 1m

teplákovina počesaná tm. modrá - 5 m

termofroté počesané - 3 m

kdo má zájem pište, ať mi to tu neleží 😅 😀 😕

vevercam
3. okt 2013

@arlette ráda bych se ujala 1,5m té teplákoviny šedo-modré a klidně i té královsky modré, jestli k tomu pasuje, písla jsem ID 🙂 díky

arlette
3. okt 2013

@vevercam ta královská je o krapátko jiný odstín, ale myslí, že se to k sobě hodí. udělám foto pro srovnání

mooncaa
3. okt 2013

@arlette Ten patent růžový je hodně tmavě růžový? Jestli jo beru určitě, jinak možná. A možná vezmu i ty ostatní patenty. Jiné barvy patentů nebyly? Ještě se rozmyslím. Tabulku udělej, ono se to rozebere. Dík.

katka82
3. okt 2013

Holky opět veliké HELP 😅 nemáte někdo navíc půl metříku(klidně metřík) tmavě modrého patentu z Mylly??????
@crawler nemáš prosím?? 😅
jo a holky kolik stál metr toho bioberánku z MTX???už si to nepamatuju 😀

bordino
3. okt 2013

@arlette vzala bych si tak 1,5 té šedo modré a tmavě modrou, 2m. díky.

denimaty
3. okt 2013

@arlette Já bych vzala 2 metry té počesané tm. modré teplákoviny a 1 metr výplňku tm.modrá-šedá.

mooncaa
3. okt 2013

@arlette výplněk bych brala asi ten šedo-tmavěmodrý 2m

jitu22
3. okt 2013

@arlette taky bych brala tmavě modrý výplněk. metřík, jestli ještě je

arlette
3. okt 2013
arlette
3. okt 2013

@katka82 bioberánka tam měli ve zbytku, něco přes kilo a cena kolem 600,- bez dph 😒
@mooncaa růžový patent je světle růžový, jiné barvy tam byly, ale já jsem brala jen co měli ve zbytku, abych toho neměla moc doma 🙂 Ale když si řekneš barvu, tak minule mi říkali, že z těch patentů mi střihnou i nějaký ten metr. Ten výplněk pak dám do tabulky
@bordino myslíš tu šedomodrou , co jsem dala fotku? a 2m tm. modré počesané teplákoviny, ju?
@denimaty 2 m počesané jsou tvoje a na tu tm. modrou a ostatní pruhovanou teplákovinu udělám tabulku

@jitu22 myslíš ten počesaný tm. modrý? je tu poslední metr 😉

Holky, já bych toho vzala i víc, ale bojím se, aby mi v tom nezůstaly peníze, jen ten dnešní nákup mě stál 4000,- bez pár kaček 😅 mají ta v těch zbytcích toho vždycky hodně, teď převážně teplákovina.

jdu udělat tu tabulku, prosím strpení, ještě jsem to nedělala, bude to boj 😀

elentari
3. okt 2013

@arlette můžu se zeptat, jak je to s tou šedou-limetou? 🙂 dík

denimaty
3. okt 2013

@arlette Moc děkuji. Jen se zeptám, ta tm.modrá teplákovina počesaná, je to asi 100% bavlna, že jo? Na netu mají i s PES.

arlette
3. okt 2013

JOO!
A ještě jsem zapomněla! Měli tam taky pár rolí počesaného fineribu, vzala jsem si vzorky, ale prý to mají na objednávku, takže se neví, jestli něco zbyde. Nemají na to prý ještě ani cenu. Ale kdyby zbylo, zájem byste asi měly, že? 🙂

denimaty
3. okt 2013

@arlette Určitě. To je krása!!! Mně se líbí všechny, ale nejvíc ten vpravo dole.

arlette
3. okt 2013

@mooncaa ty chceš všechny ty zbytky patentů, co tu mám? limetu, černý i sv. růžovou?

@elentari limetu dám do tabulky, jestli se naskládá, té tam měli ještě dost - hádám tak 10kg
@denimaty ano je to ta bavlna

anastazieb
3. okt 2013

@arlette nemají tam náhodou melírovanou šedou teplákovinu? Tu bych potřebovala...

a_lexa
3. okt 2013

@lenasss jééé, ta čepice je božíííí. 😵 Moc hezky vypadá na hlavě.

arlette
3. okt 2013

@anastazieb teplákovinu tam měli tm. šedou a sv. šedou - ta šla hezky do kombinace s tou pruhovanou

bordino
3. okt 2013

@arlette ano, díky

jitu22
3. okt 2013

@arlette jj, ten tm. modrý počesaný

anastazieb
3. okt 2013

@arlette tak pokud tam ještě půjdeš, vzala bych 2m té světle šedé... Díky

bulinka
3. okt 2013

@arlette jé ty jsou krásný, kdyby bylo možné něco z těch proužkatých fineribů, měla bych zájem 🙂. A ty děláš nějakou hromádku na patent? Můžu se přidat?

lydkab
3. okt 2013

Vidím že tu sa šije o 106 🙂 Verím, že do detského oblečenia sa čoskoro pustím aj ja 🙂

crawler
3. okt 2013

@katka82 na 95% mám...hele a zítra mi dojde ta další zásilka, tak počká to na odeslání v pondělí dokupy s tím dalším?