Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte prosim vas neviete im poradit stranku , obchod kde by som kupila sovičkoy vzor latky? chcem malej usti obliecky do postele dakujeem
@martulinecek
@a_lexa holky děkuji
Holky, chci se zeptat - Hilco podčesaný úplet - to se hodí na mikinu? nebo na tričko? Nedovedu si to představit, jak je to tlusté... díky.
Ahoj latkarky, potrebovala bych radu. Dnes jsem koupila cesky flis na plinku, ale nevim kterou stranu mam dat jako dotykovou k zadecku, tu chlupatou a nebo tu jako teplakovina. Moc dekuji za rady.
holky prosím nevíte, jestli je dobrý tento overlock: Singer 14SH754 ? Má být v Lidlu za 4 tis.
@petkula Asi tě zklamu, ale do toho bych nešla. Celkově se na veškeré mašiny od Singer hodně nadává, kdysi to bývala dobrá značka, dnes bohužel ne. Jestli chceš nějaký levnější overlock, mrkni na Janome třeba tady http://www.sicistroje-shop.cz/overlocky-obnitko.... Tam je ta kvalita ještě ucházející.
baby, chcem usit zateplene gate mladej na zimu, Vonkajsok praci kord, vnutro elasticky uplet.. A chcem to zateplit niecim. Aka medzivrstva? Cim??? 😅
už idu na tu tabulku, musela jsem nejdřív obstarat tu moji divočinu.
chtěla jsem se taky optat na ten overlock z lidlu a vidím, že teda asi nic ☹
@zuzkasim díky, myslela jsem, že na takové občasné domácí šití stačí. Za čtyři tisíce jsem jinde overlock nenašla a hodnocení na heurece taky nemá nejhorší. Myslíš, že se hodně kazí nebo nemá dostatečné funkce? Vůbec netuším, na co bych se při výběru měla zaměřit, co je u overlocku důležité a co méně. Myslela jsem, že je srovnatelný třeba s Brother M 3034 D
@maroubrabeach clim daj vnútornú vrstvu.... , alebo čo dať tenší flíz alebo welsoft - ten tenší - čo sme mali od Elišky, a majú aj v batani a nemusíš medzivrstvu vôbec dávať
@petkula Myslím, že tím provedením nebude s Brotherem srovnatelný. Funkce jo, ono u overlocku nic moc jiného ani nevymyslíš. Pohybuju se mezi holkama, co šijí patchwork a když někdo chce Singer, hodně od toho odrazují, že jsou skutečně velmi nekvalitní. Jestli to chceš jen na občasné šití, nebude moc zatěžovaný, třeba vydrží...
@saaralota Mám stejnou zkušenost, jako sufik1 - hilco podčesaný úplet je takový docela silnější, na mikinu nebo teplejši tepláčky, ale po pár vypráních vypadá, jako by byl po třech dětech 😖 Už bych si žádný nekoupila, i když se mi vzory moc líbí. Ale mám zkušenost jenom s barevnými autíčky na tmavě modrém podkladu, nevím, jak je to s jinými barvami.
@petkula - zrovna si pročítám tuhle diskuzi zpětně asi rok dozadu a někdo se tam na tenhle overlock taky ptal - asi byl zrovna taky v akci v Lidlu 🙂 . A více méně všechny holky psaly, že stroj od Singeru určitě nebrat 😒 ale vykouřilo se mi z hlavy, co s ním je za problém 😉 Asi takhle - když nemáš srovnání, tak možná budeš spokojená. Spíš jde o to, aby fungoval, tak jak má 😢
Já na ten overlock z Lidlu koukala - teda jen na obrázek v letáku a vypadá jako dokonalá kopie overlocku Pfaff - ten jsem měla před rokem dlouhodobě půjčený. Ten Pfaff šil celkem dobře, ale pak jsem si koupila ten nejlevnější Brother a Brother je prostě uživatelsky příjemnější. Takže já bych šla do Brothera. Ten Singer bych koupila asi kdyby stál kolem 2 tis, ale za 4 tis se mi už zdá drahý, když nevím, co mohu od něj čekat. Protože ten Pfaff ještě nějaká značka je, ale Singer ne. Měla jsem Singer obyč stroj kupovaný těsně po revoluci, funkcí měl hodně, ale zlobil i po opakovaných opravách v servisu. To bylo vztekání u šití. Takže jsem před rokem pořizovala rovnosteh taky Brother.
@petkula - https://www.modrykonik.cz/diskuse/plienocky/sij... tady dole na stránce se na to holčina ptá, tak pročti reakce dál - třeba se tam něco dozvíš 😉 nevím teda, jestli to byl zrovna ten stejný, ale prostě nějaký Singer. 😉
Ještě k tomu ovládání, blbě se na tom overlocku navléká spodní niť a blbě nastavuje šířka stehu oproti Brotheru (mluvím teda o Pfaff, ale na pohled vypadá hodně stejně)

@crawler Jj určitě počká 😉 zjistila jsem že na tuhle zakázku by to mělo ještě stačit 😉 díky moc