icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
4. okt 2013

@veronik77 - jsem ti to vyfotila.... předem se omlouvám, že sem házím takovej "brak" 😀 😀

stassy
4. okt 2013

@veronik77 Já nešila oboustranou, jen podšitou.. Ale mám tu mikinu od Farmers oboustranou a ta to má udělané tak, že ta vnitřní část je na rukávech a na spodním okraji přehrnuta na stranu lícovou (přesahuje na líc, udělá to takový lem) a prošito coverlockem. Jestli to není srozumitelné, vyfotím. 😀

stassy
4. okt 2013

tak jsem koukla na jejich web a myslím, že to přehrnutí je vidět docela dobře 🙂

anitramv
4. okt 2013

Holky musím se vám pochlubit mojí dnešní "doporychlovkou" 🙂 i když jsem stříhala větší asi někde soudruzi z ndr udělali chybu a je to tip ťop, ale mám střižený další a větší 🙂 ale tak se mi to moc líbí - overal z flís deky z kiku 🙂 hůů hůů 😀

veronik77
4. okt 2013

@bury díky moc, já potřebuju nezapínací, zapínací se dá jen projet kolem dokola na stroji a přetáhneš to přes rukávy 🙂 Ale než na to člověk přijde 😀
@stassy děkuju moc, nakonec jsem to takhle pořešila, akorát mi to dole trochu ujelo a je tam vidět vlnka v prošití... Ale vzhledem životnosti kabátku bez fleků to moc neřeším 😀 foto vedle 😵

arlette
4. okt 2013

@zabza40 co se týče těch barev u proužku a počesané teplákoviny, tak já nevím 😀 tu tm. modrou počesanou mám doma, ale pruhovanou tm. modrou nemám. Musela bych porovnat až na prodejně,nebo zkus mrknout na stránky a porovnat, i když to může zkreslovat...

crawler
4. okt 2013

@bury vymyslelas ty patentky - já že dnes nafotila postup při šití plenky, kdybys chtěla 😉

denimaty
4. okt 2013

@bibi23 Vystřihnu obrázek s malými přídavky a přes pečicí papír nažehlím na lepivou stranu toho Vliesofixu, který si vystřihnu o kousek větší, než je obrázek. Po vychladnutí obstřihnu obrázek podle obrysu. Pak sejmu ochranný papír na druhé straně Vliesofixu a nažehlím na kalhoty. A nakonec obšiju na stroji. U té obrázkové látky jsem si podžehlila více obrázků najednou a pak je teprve rozstříhala, takže jsem měla najednou třeba 10 záplat.

zuzkasim
4. okt 2013

Já dnes při představě, že synek nebude mít v čem jet příští víkend na skautskou výpravu, ušila softshellky. Konečně jsem stříhla do ještěrek. Napadlo mě udělat do kapsy takovou vychytávku - karabinku na šňůrce, občas mu dávám klíče od domu, nebo si na ni může připnout nožík, jeden už ztratil a moc ho to mrzelo.

arlette
4. okt 2013

@zuzkasim tak to je parádní vychytávka 🙂 to bych mohla taky použít, až střihnu do ještěrek. Nejstarší by to ocenil 🙂

bury
4. okt 2013

@crawler - jóóó. Díky moc. Právě jsem to docvakala a funguje to 😉 Akorát jsem střihla do obyčejný látky, protože jsem měla strach, že když budu šít z designový, tak to pokazím a teď se mi to nechce šít znovu 😀 Jak vidno, jsem hodně nejistá v šití. No a kabátek je prostě infantilní a ještě spíš holčičí 😝 😠 No po doma to stačí a trošku jsem si něco natrénovala 😉

bury
4. okt 2013

@veronik77 - vidíš, jak blbnu!! vždyť to píšeš, že chceš nezapínací 😀 já mám nedostatek kyslíku a je to teda znát 😀

a_lexa
4. okt 2013

@zuzkasim tak ta karabinka je fakt dobrý nápad 🙂

laeela
4. okt 2013

@anitramv tak to je úžasný počin, moc se mi líbí.

laeela
4. okt 2013

@petkasv díky, nacpu to do pračky.

zdenav
4. okt 2013

Taky jeden overálek, pro jistotu jsem nastřihla větší a dopadlo to tak, že bude asi na příští rok 😉

lip72
4. okt 2013

Holky prosím, poradíte mi, kde bych sehnala střih na tuto čepici?? Nebo po podle čeho ji udělat??? Nějak si nevím rady 😒 a nemyslí mi to 😖 😖 ....

terezita
4. okt 2013

@lip72 tu jsem videla dneska na fleru.. 😀 je to kapuca s salou dohromady, omotana kolem krku 😉 to das od oka.

lip72
4. okt 2013

@terezita tak to je super rada, já myslela, že nějaká čepice a už jsem se po něčem takovém dívala 😉 ale kapuce by mě nenapadla 🙂 je to na holku a její mamka chce něco podobného ale volnějšího, pslala mi také fotku. Vypadá to zajímavě 🙂

argo1
4. okt 2013

@terezita Em. je úžasná modelka! 😀 a čas výroby sem ani nepiš 🙂 to se nám, co šijeme týdny, jen protočí panenky 😀
@zuzkasim ta karabinka je praktickej vynález, super!

argo1
4. okt 2013

@terezita @lip72 ta "kapuco-šála" je taky dobrej vynález 🙂

michamicha
4. okt 2013

Ahoj, tak jsem došila dárek pro neteř k narozeninám 🙂 Snad se jí ta sukýnka bude líbit 🙂

lip72
4. okt 2013

@terezita to je úplně přesné co chce, ale proč si to rovnou nekoupí z toho Fléru...asi si myslí, že bych to udělala levněji, ale to by levněji určitě neměla 🙂)

bibi23
5. okt 2013

@denimaty dík. takže normálne ide nažehlit z jednej strany a potom zas druhú stranu na "miesto činu". som si myslela, že ked je obojstranná, tak pri žehlení sa zlepí naraz z oboch strán. ked miniem kúpený kus jednostranného vliselinu a budem mat ešte chut na dalšie nielen záplaty ale aj oživenie jednofarebných či flakatých tričiek, tak možno skúsim.
fakt díky za všetky typy od všetkých, už sa teším na svoju umeleckú činnost. mám kopec nápadov, len času pomenej. v pondelok si dúfam nájdem čas, ked bude v škôlke. určite vám sem hodím fotečku, teda snád sa to bude dat publikovat aj prvý pokus.
vás obdivujem, že ste tu všetky šikovné švadlenky. super diskusia, len lutujem, že som sa sem nekukla skôr.

bibi23
5. okt 2013

toto som už skúšala minulú zimu, ale je to len v rukách prišívané z hrubšej látky. teraz by som rada aj niečo farebnejšie obrázkové, len ja na to potrebujem klud.

olivka84
5. okt 2013

Baby nesila ste niektorá deku do autosedačky?

kofinek
5. okt 2013

@terezita teda vidim, kraaaasne culicky, si este zivo pamatam, ako si fotila take stupliky 😀

kuna
5. okt 2013

holky, co šijete hodně bundy (@caramilla @terezita @bordino @jitu22 @sufik1 @rina76 @michamicha) a ostatní, které jsem nejmenovala 😀 - prosím moc o radu. Lámu si to hlavu se softshellkou. Chci ušít takovou, aby byla ke krku a zároveň s kapucí. A co studuju střihy, tak mi z toho vychází, že pokud má být kapuce našitá napevno, tak to až tak moc ke krku není a je vždy třeba šála, nákrčník... Koupené bundy, co jsou fakt až pod bradu, to mají řešené coby stojáček plus kapuce na připnutí. Toto se mi líbí víc, ale nechce se mi s tím šít (ta kapuce je pak celkem komplikovaná, chci ji podšít úpletem, ale všechny okrajové vnitřní části by musely být softové, aby to nenavlhalo...no nic moc pro lenocha 🙂 ). Pletu se? Je možné ušít bundu tak, aby se dala zapnout fakt až pod bradu, ale zároveň měla kapucu našitou napevno? Prostě aby ten zip nekončil pod ohryzkem, ale fakt až tak, jako kdyby to byl stojáček? Díky moc, já už mám úplně zasukovaný mozek 😀

saaralota
5. okt 2013

@kuna ahoj, já bundy teda zatím nešiju, ale mám jednu softshellku, která by mohla splňovat to, co chceš - střih neposkytnu, ale obrázek je tady http://damske-bundy-kabaty.heureka.cz/klimatex-... Třeba to trochu pomůže...