icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
4. okt 2013

prosím nemáte na odprodej cedulky na vlnu?

veronik77
4. okt 2013

@bordino kolik?

veronik77
4. okt 2013

Holky, prosím, než já flegmatik něco udělám svému stroji - jak sešít oboustrannou nezapínací mikinu k sobě? přes rukávy to nejde, díra v boku taky ne... jedině sešít celý spodek z lícu a to by se mi moc nelíbilo.... 😒

jemi
4. okt 2013

@bordino já jich mám 15, ale nevyužiji, tak ti můžu 10 obětovat a jestli bude ta Ikea tak rovnou ti je tam vzít

mamata
4. okt 2013

holky, prosím, nemáte některá Ottobre 4/2010??

bordino
4. okt 2013

@veronik77 cokoliv 😀

bordino
4. okt 2013

@jemi bezva, jsem jak smrtka, beru vše 😀

petkasv
4. okt 2013

@laeela bambus je vysrážený a barvy nepouští 😉
@lucijan viskoza se nesráží 🙂 předepírat nemusíš 🙂 vytahuje se neustále 🙂

laeela
4. okt 2013

@mamata já ano, jestli něco potřebuješ, napiš IP.

terezita
4. okt 2013

nazdarek, toz vam sem zas pridam vytvor, aneb co jak travim cas od pulnoci do pul jedne, nez dorazi chlap z hospody.. 😅
a dva ksichtiky k tomu, jak se dcerunka obvykle tvari, kdyz vytahnu fotak.. ale chvalim ji, dneska to bylo snad poprve, co se nechala vyfotit (stalo me to jenom pytlik gumidku a pohadku u sousedu.. 😀)

arlette
4. okt 2013

@zuzkasim u nás to bylo taky tak 🙂 Po třetí nám vyšla holčička, ale též nám to už bylo fuk, hlavně když se pořdá všichi ptali, jestli to "konečně" bude ta holka. A říct jsme si to taky nenechali a bylo to moc krásné překvápko na sále, ani jsem tomu nemohla první chvíle uvěřit 😵

jieff
4. okt 2013

@terezita parádní ksichty!!! Je vidět, že často trénuje🙂 Jsem si říkala, žes machr co stihne amelii a čapku za pul hodky, ted doufám, žes myslela ty krásně barevný "korále" 🙂 Nebo snad celej outfit! 🙂

bury
4. okt 2013

@veronik77 - já teď dělala oboustranný kabátek a skoro jsem u toho vykvetla 😀 já nakonec sešila z lícu zadní díl u krku a pak rukávy. Na lepší způsob jsem nepřišla...

terezita
4. okt 2013

@jieff 😅 za pul hodky byla amelie a cepka, ta sala trvala asi 15 minut.. 😀

jieff
4. okt 2013

🙂 že já se ptala 🙂 všechno vypadá výborně, v kombinaci s Em skvěle!

bordino
4. okt 2013

@terezita to jsou kukuče 😀 hele ta látka je z Flex texu? já na ni dneska koukala, jestli by ybla na mikinu pro Jolku

jieff
4. okt 2013

Ahoj holky, mám tady hromadu burd, ráda se jich zbavím, pište IP
jsou to čísla
1-3 + 5 + 7 +8 +10 +11 2004
1-3 + 6-12 2005
3-10+12 2006
2-11 2007
1-11 2008

bibi23
4. okt 2013

@denimaty na teba mám prosím otázku na ten obojstranný vliesofix, že to si položíš vystrihnutý obrázok /kus látky/ a pod to ten istý rozmer toho vliesofixu a to priamo nažehluješ na dieru? neni mi jasné, že ked prežehlíš, tak sa to asi prilepí obojstranne naraz? mi to príde zložité, ale možno sa mýlim.
kúpila som si dnes v metráži vlizelín, predavačka mi doporučila nejaký vraj hrubší, ked to chcem na kolená teplákov. 1m stojí 3,89e. je to nažehlovacie len z jednej strany. mi príde jednoduchšie, že si pravím obrázok a potom ho našit na dieru, či oslabené koleno.

terezita
4. okt 2013

@bordino ja ji mam z nemecka. ale na mikcu to urco je, je to holt flis. vypada hezky.. otazka je, jak bude vypadat po nekolika pranich.. 😀

bordino
4. okt 2013

@terezita tak sem pak hoď foto 😀

veronik77
4. okt 2013

@bury nějak s večerem nechápu, nějak více polopaticky prosím - co se sešije z rubu a co z lícu? díky 😵

michamicha
4. okt 2013

@jemi a myslíš, že bude dobrej i ten rovnosteh co tam budou mít taky v akci? jsem koukala na nějakej e-shop a tenhle tam měli za 7 tisíc, tady bude tuším za 4 a má tam hodně těch druhů stehů, já mám rovnosteh jen s asi 8 stehy a žádný ozdobný ☹ tak bych právě chtěla udělat obměnu šicího parku (dokud mi chodí mateřská a tenhle měsíc dostal manžel i prémošky 🙂 )

sinala
4. okt 2013

@michamicha ty šiješ dost, to si kup asi něco jiného 😀 😀 😀

michamicha
4. okt 2013

@sinala myslíš? no líbí se mi hlavně ta cena 😀 taky by se mi líbil coverlock, ale s tím mám smůlu 😀 😀

bury
4. okt 2013

@veronik77 - já asi nejsem dobrej člověk, co by měl radit 😀 jsem věčný začátečník ....
já si ušila dva kompletní kabátky, pak zrubu sešila spodek a přední díly (kde je zapínání) a předek nahoře. Otočila jsem to a z lícu jsem sešila zadní díl u krku no a potom rukávy (kolem ruky). Lepší způsob jsem nevymyslela 😉 Jestli to i tak nepíšu srozumitelně, tak ti tu mojí "nádheru" vyfotím 😀 😉

sinala
4. okt 2013

@michamicha já jsem se na něj ani nedívala, ale vím jak se tady psalo o Singerech. Je mi jasné, že chceš ozdobné stehy za dobrou cenu 🙂. Možná bude dobrý, jen aby sis třeba nepohoršila v normálním šití

jemi
4. okt 2013

@michamicha do toho bych asi nešla, tam je už hodně elektroniky, co se může pokazit, ale nevím, já jsem s mým rovnostehem absolutně spokojná, ale stehů má pár a vše se šteluje kolečky

michamicha
4. okt 2013

@bury tak to já když šiju kabátek, tak to radši olemuju kolem dokola proužkem nebo lemgumkou, právě abych nemusela řešit otáčení 😀

bury
4. okt 2013

@michamicha - já s tím proužkem pořádně neumím, takže tohle mi přišlo jednodušší 😀

michamicha
4. okt 2013

@jemi
@sinala hmm, máte pravdu, se poohlídnu po jinym, je fakt, že ta elektronika mě trochu děsí a kdo by to pak reklamoval v tom Lidlu, že? 😝