Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@abigail1 Mám 19 ročnú zetinu, ktorú si kupovala moja mama a u nej nebola využitá. zrovna dnes mi doniesla z nej návod, lebo som ju prosila, nech pohladá. ešte som sa k tomu nedostala čítat. najprv musím nájst pasáž, že kde sa olejuje a čistí, lebo si už zaslúži. mám nejaké patky a aj rozne stehy to robí, len neviem ktorý je na čo, lebo ja pri mojim šití si vystačím s cikcak a obyčkovým rovným. teraz cez zimu budem mat snád viac času si k tomu sadnút a vychytat muchy.
som oblúčiky šila, že som pomaličičky 2-3 stehy a zapichnutú ihlu zdvihnut patku, aby som si pootočila látku a stále dookola. všetko chce prax.
Opravdu nikdo nechcete tu teplákovinu ☹ ?...Netuším, co sní udělám.... 😨
no já na ty mimča ani nešiju... nějak se dá po bazárcích sehnat takových hezkých hadříků a za 20, 30,- a na to, že z toho za měsíc vyrostou... ale od vel. 74, 80 už věci nejsou, to už je vše pobryndané, tepláky prošoupané... tak zas chytnu druhý dech 😵
@bibi23 mně se to líbí a neboj, čím víc budeš šít, tím líp budeš šít 🙂. Já šiju dva oblečení dva roky a kdyby mi tehdy někdo řekl, že ušiju bundu, tak si klepu na čelo 🙂. Moje prvotiny vypadaly jinak, byly to dvě hnusné mikiny a rodina mi tehdy řekla, že je děcko jak socka a ať jí jdu něco koupit (no měli pravdu 😀).
holky zatím se nemůže dokopat k nějakému šicímu tvoření, ale mám opět dotaz ohledně pošívání. Když chi něco podšít jak na to, např. kalhoty - ušiju dvoje kalhoty, vložím do sebe a přes třeba patent sešiju?... a ty co vkládám dovnitř mám mít stejně velké nebo o něco menší aby se vešly????možná je to hloupý dotaz,ale zatím jsem toto ještě nezkoušela a tak mě zajímá,jestli když ušiju dvoje stejné kalhoty, jestli pak do sebe půjdou "napasovat"? děkuji
Zdravím!
Šil tu někdo z laminované bavlny? Použila jsem ji na vnitřek kabelky, a teď, když sešívám díly k sobě, tak mám laminovanou bavlnu nahoře i dole, nechce se mi to posouvat, trhá se mi nit... Je tam hodně vrstev, jinak bych to projela na overlocku. Zkoušela jsem zespodu dát papír, nepomohlo to a tím moje fantazie v takovýhle hodinách bohužel končí... 😒
ha, jdu vybalit ten OL, co jsem dnes koupila v lidlu 🙂
Asi mě budete nenávidět, protože vás budu ničit otázkama jak na to a co s tím 😀 😀 😀
@anitramv užší a stejně dlouhé, kdyžtak to odstřihneš. Já sešívám dole na nohavicích z rubu a patentem pak obojí jakoby z lícu nebo jak to popsat. Jako že šev dole na nohavicích není vidět, je schovaný a zabudovaný, ale u patentu vidět je. Vlastně úplně stejně jako moje balonovky. Nevím, zda je to tak správně. Když se šije něco s pevným pasem, tak se podšívka strčí pod ten pevný pas. To samé bunda.
@kuna Ty jo ta růžová bunda je super. Máš jí pěkně vymazlenou 😵 Ještěrky jsem zahodila, protože se mi vůbec nelíbí, ale tady se mi páčí 🙂
@kuna ja vačšinou kúpim synovi v tescu jednofarebné či pásikavé lacnejšie i kludne v sekáči tričká či tepláky a potom ked treba, tak poriešim dierku či fliačik, alebo len tak ozdobit /aj nakreslený obrázok fixou na textil/. som aj kupovala našívačky, ale je to zbytočne drahé, tak som to skúsila sama a neni to tak zložité a ešte sa pri tom aj "umelecky vyžijem". syn nerád obyčkovské jednofsarebné, alebo ked majú v triede rovnaké s niekým /v tescu nakupuje viac maminiek/, ale obrázok mu z toho spraví niečo nové, tak je to ok. zatial ani nemám nejak chut mu niečo ušit, len mu stačí oživit to, čo už má. možno čassom by som aj niečo skúsila. si vravím, že ked bude vyšší o kúsok /teraz 5r. a 117cm/, tak sa možno bude lepšie šit. ked vidím tu také malé prtavé na miminká, to by som nemala nervy strihat a zošívat, fakt všetky obdivujem.
@bordino no já uvádím, že je nekousavé, ale někdo tu psal, že i to z mylly mu vadí...nevím no...ale Fany nesnese ani cedulky u oblečenía tohle merino mu nevadí a jedné paní z Fleru jsem posílala větší vzorek - psala, že si to potřebuje ochmatat, že jeji dítě je taky citlivka a pak mi psala, že už si jde objednat, že je merino skvělý, takže asi tak...no, to já bych objednala, jen mě štve, že objednávám skoro každé 3 týdny, protože vždycky něco zapomenu 😀

@daisyr já mám holku, takže tam je to jasné, ale někde jsem v českém blogu viděla proužkem na 1/3 a zrovna u bambusu bych to jenom založila a prošila trojitým cikcakem