Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv totálně nepraktické rozhodně jsou 😀
Ale i tak je malá nosí, beru to jako takovou parádičku. U Vojty jsem oblečení vůbec neřešila, dala jsem mu cokoli, hlavně ať je mu teplo. Hezké věci jsem si šetřila "na lepší" a on tak bleskově rostl, že některé nikdy neměl na sobě. A nemám skoro jedinou pěknou fotku z doby, když byl miminko. Tak teď to dělám jinak a dávám malé pěkné věci i na doma, ať si je stihnu aspoň trochu užít 🙂
@kuna jůůů ta je suprová 😵 😵 u toho nažehlování trnu pokaždé že něco zkoním a veškerá práce bude na nic 🙄 😝
@jitu22 náádherné body a ještě rozkošnější Vali 😵 😵 teda koukám že už je jí 6neděl 😲 to to teda letí 😝
@crawler krásný 😵 😵
zrovna ochutnávám jablečnou marmeládu co jsem cmudila včera 😉 jako nechutná to špatně,ale patrně jsem kdysi udělala chybu bo namísto lákavé marmošky to vypadá jako kandované cosi naložené v medu 😅 😀
@crawler ako super, ze si sem pridala tu merino supravu v tejto velkosti :D :D kolko prosim na to islo materialu?? mam akurat to merino v kosiku, dumam co vsetko z neho chcem usit a neviem presne kolko vziat :D :D pri tej cene stoji kazdy cm za rozmyslenie 😅 inak je krasna , ako vsetko 😉
@bulinka niečo podobné http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2295
@zojec 🙂 počkej, já to musím rozepsat - takže je potřeba na kamaše cca 55*80 + na manžety a na triko 75*60 + manžety 😀 já někdy dělám i fineribové manžety, ale tady mám na přání u obojího manžety přímo z toho merina
@bordino ehm...už došli...pěrun, mělka jsem je taky přiobjednat - taky mi budou chybět ....grr...myslela jsem, že jich mám dost a nestačí nestačí...☹ jo a kolik je potřeba na 119 to netuším - takovou velikost jsem ještě nešila, takže bohužel neporadím☹
to som dala sem poslednú fotku /záplatovoapliciovú/ , že ste mi dobre poradili a niečo sa mi aj podarilo 😉
tak nebudem vás šikovnejšie šičky už rušit v krásnom tvorení oblečkov na svojich drobčekov.
ja si zatial vystačím s takýmto "harajkaním" a ak by som časom chcela niečo aj ušit, tak sa ešte ozvem o radu.
inak aj jedny tepláčiky som predlžovala patentom z môjho trička a v škôlke mu boli dnes dobručké.
fakt dík za rady.
@abigail1 sama som nakreslila návrh, rozstrihala látku, nažehlila, obendlovala, dokreslila fixiu na textilie a hotovú nažehlila na tepláky a zas cikcakom prišila, že snád ešte vydržia. dierka bola malá, ale už bolo riadne oslabené celé koleno, tak som hned dala obriu záplatu. na druhé pôjde zelená opica a ak vydržia ešte nejaký mesiac, tak ich prelžim o patent a na jednu nohavicu dám zelený a na druhú modrý. som si to tak pekne premyslela. všetky rady, ako na to mi dali tu v diskusii, preto som sem hodila aj fotku, že tie rady neboli zbytočné. ale autíčko na roláčiku sa mu páčilo viac, tak nabudúce musím aj na koleno dopravný prostriedok.
@palosek jo to je první zkušební philippa (značně zprzněná 😀, vlatsně to s ní nemá zas tak moc společného, protože jsem zjistila, že ta menší velikost jí je krátká, tak jsem jí musela nastavit tím pásem dole, nemá to kapsy, atd.), ale když zapomenu, co se mně naptrápila, tak musím uznat, že jí sluší 😀
@laeela ked vidím, že čo nádherné tu šijete vy všetky, tak len kukám a "závidím" , že ja také neviem. sa mi to celkom zapáčilo, aj sa pri tom odreagujem a hlavne sa páčia aj synovi, čo je teda najdôležitejšie. ked mi to pôjde už trošku lepšie /pekné vyberanie oblúčikov/, tak by som rada aj zladila tepláky s tričkom a mikinou, že rovnako tematické aplikácie. plány mám smelé, tak snád mi to ešte nejakú chvílu vydrží.

tky trochu zaplevelím - recy bodynko a k němu kytička na připnutí kamkoli. Šito ještě s pupkem, ale teprve teď do něj Valentýnka dorostla. Chtěla jsem něco letního na první fotky mimika, ale místo očekávaného obříka se narodila úplně průměrná holčička 🙂 Další fotky jsou na blogu 🙂