icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
11. okt 2013

@aronek Fanoušek už většinou vydrží, ale když to pustí, tak to stojí za to :-P síla ...spinká tvrdě a nevzbudí se, ale tak si říkám, že časem snad....🙂

aronek
11. okt 2013

@crawler no u nás je spíš zázrak když tam nic není. Ale bez mlíka je teprve 14 dní a je to každý den lepší 😉

allymally
11. okt 2013

Holky, naskladnili nové barvy merina, pokud chcete, večer odesílám objednávku 🙂 Písněte do IP. Jinak se omlouvám za nešicí koment, ale brzy přispěju várkou triček 😉

lenasss
11. okt 2013

jedna moje prvotina (kukla) Má být pro staršího,ale zabavil mladší. 😅 Jedny spodky,ostatní jsou stejné tak nefotím a jedna čepička pro novorozenou sousedku 😀

kuna
11. okt 2013

@crawler to dáš, je to fakt jednoduché a velký efekt 😀. Já, kdyžj sem to šila, tak jsem do poslední chvíle nevěřila, že to hezky spojím, že to bude vypadat profi...a fakt jo. Normálně jsem šila a šila a pak to se zatajeným dechem otočila ....a jééé, ono to fungujeeee 😀. Svítila jsem jak vánoční stromeček 😀

kuna
11. okt 2013

@lenasss krásný a ta kukla nádherně sedí!

crawler
11. okt 2013

@kuna já musím tajit dech vždycky, když něco šiju pro někoho jinýho😀 ale už se mi párkrát stalo, že jsem měla fakt takový den blbec, že se mi u šití pokazilo všechno, co šlo - od zlomení jehly, trhání nitě, stokrát párání...a zajímavé je, že druhý den, když jsem sedla k téže věci, tak to šlo jako po másle,,,nechápu čím to... 😅

lenasss
11. okt 2013

@kuna ono to možná sedí tím,že je to dost pružné a pěkně se to přicucne 😀 😀 protože i staršímu sedí tak budu šít oběma stejnou velikost 😀 😀

crawler
11. okt 2013

@lenasss ta kukla je nádherná a opravdu dokonale vychytaný střih 😉!

lenasss
11. okt 2013

@crawler TAk to mám stejně akorát mě se to stává jen když šiju něco pro někoho a spěchá to 😅 😀

zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
lenasss
11. okt 2013

@crawler děkuji i mě se líbí a vychytaný není,jen jsem vzala tu tolik známý střih a ušila nic jsem nikde nepřidávala ani neubírala a byla jsem smířená s tím,že sedět nebude a ona sedí 😀

crawler
11. okt 2013

@lenasss fákt? no tak to vám sedí parádně!!! 😉 a co Katy Ty? @kuna ty jsi tunila taky střih na kuklu ne? stále je ve fázi "Návštěvníků" ? 🙂jinak - prodávají se ještě Irmy v Ikea nebo ne?

lenasss
11. okt 2013

@crawler vážně taky jsem koukala jak blázen když jsem to daly na hlavu.Podle mě čím pružnější materiál tím lepší.Tak a teď jsem objevila Ameriku co 😀 😀 😀 😀 😀

olivka84
11. okt 2013

@crawler ja ze take sa stava iba mne ze proste to jeden den nejde a pokasle sa uplne vsetko a druhy den zazracne vsetko ide

crawler
11. okt 2013

@olivka84 že - to je fakt zajímavý🙂 vždy si říkám, že až takový den zase přijde, tak to nebude pokoušet a rovnou od stroje půjdu, abych neztrácela čas, ale zatím pokaždé u toho dřepím a říkám si, že to fakt není možný....no a ono je 😀

sinala
11. okt 2013

@lenasss asi taky jednu ušiju ať jsme in 😀 😀 😀

kuna
11. okt 2013

@crawler návštěvníky jsem opustila, Irma málo pruží a tak kukla z ní byla malá a ušitá z úpletu stejného střihu se vytahala a je větší 🙂. Ale tu miminovskou už celkem mám, teď ještě tu tříleťáckou a vrhnu se na šití naostro 🙂. Jen nestíhám, do té doby mám na seznamu jiné věci. Kukly zatím tak nehoří, děti na hlavu co mají 🙂

lenasss
11. okt 2013

@sinala to musíš,protože letos je tato diskuze ve znamení kukel 😀 😀 😀 😀 😀 😀 loni teda byla víc sexy ,když se šily hromadle tučnákové trenky,ale co naděláme že. 😀 😀 😀 😀

zikie
11. okt 2013

Tak jsem dokončila podšitou softku pro drobka- střih podle nejnovějšího Ott. Jsem z ní celkem nadšená- i když samozřejmě mouchy má, velikou zásluhu na výsledném efektu má stylefix- fakt nevím jak jsem mohla šít bez něj. A taky jsem konečně mohla použít odtrhy z ŠD. Mám pocit, že softka hned vypadá mnohem víc profi(až na ten křivý steh, ehm...). Teď už jen nažehlovajdy a hurá do světa 🙂

jemi
11. okt 2013

@zikie Ta se ti moc povedla 🙂 to mi chceš říct, že se vrátíš z dovolené a hned se pustíš do šití 🙂 a odtrhy vypadají moc pěkně, možná taky časem vyzkouším

zikie
11. okt 2013

@jemi 😀 Nebylo zbytí 🙂 Podzim je tu a malej neměl nic moc do tohohle počasí. Navíc to na mne byla fakt rychlovka- za dva večery hotovo.

lenasss
11. okt 2013

@zikie ta je krááásná 😵 😵 😵 😵 😵 Já právě vytahuji střih taky na softku pro oba,ale mám pocit že to bude zase jen na zahradu 😅

zikie
11. okt 2013

@lenasss Co blázníš... Vždyť šiješ parádně.A přijde mi, že šití ze softu je fakt za odměnu- krásně pruží, ale nevytahuje se a vypadá efektně. Na zip doporučuju ten stylefix- je to zázrak.

lenasss
11. okt 2013

@zikie mě ten soft nikdy nešel,ale teď jsem na něj připravená teoreticky dost a zítra budu testovat své znalosti v praxi 😀

petkasv
11. okt 2013

@zikie ta je fakt krásná, jednoduchá a krásná, moc se ti povedla 😵 😵

kuna
11. okt 2013

@zikie ta je nádherná a s těma odtrhama to vypadá super! Ty si snad budu muset na příští bundu taky pořídit 🙂

snowwitch
11. okt 2013

@kuna Ještěrková bunda je parádní. Já do nich ještě pořád nestřihla.

Já sem jdu hodit poslední počin. Vesta, u které jsem zvorala, co se dalo....všila první límec, takže jsem nemohla sešít k sobě ani rukávy, ani zip a musela to prošívat z lícu a zip i přes použití stylefixu ...mě prostě ty podšívky u zipu dělaj velkou neplechu 😖
No, a má inspirace je asi jasná. @caramilla , doufám, že to nevadí.

snowwitch
11. okt 2013

Jo, a maminka to samozřejmě okomentovala, že by to byla hezká vesta, ale neví, proč na to musím dávat kytky 😒

sinala
11. okt 2013

@lenasss tučňákové trenky jsem došila včera Andrejovi k svátku, mám rok zpoždění 😀 😀 😀

sinala
11. okt 2013

@zikie moc hezká, taková decentní, fakt se mi líbí 😀