icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
11. okt 2013

@zikie je parádní. Sedí ten střih velikostně?

caramilla
11. okt 2013

@zikie máš to moc hezké!
@snowwitch krásná a hlavně teda modelka je krásná 😵 😵 😵

@mamucka Já šila na dvou brotherech a teď mám Pfaff. Se všemi jsme byla spokojená, čím méně elektronický, tím méně poruchový a komplikovaný. Obě firmy doporučuju. U Pfaff spíš ty neelektronické verze. Mám elektroniku, byl 3x ze začátku v servise, ale teď šije už dlouho bez vady a jsem spokojená. Janome někdo doporučuje, ale většinou ti, co stroje prodávají, tak říkají, že jsou dost poruchové a hodně je lidé reklamují. Sama zkušenost nemám, nešila jsem na něm. A pokud chceš extra třídu, tak Berninu 😀 A taky není od věci třeba stará Veritaska z bazaru, ale to asi nebudeš chtít, že 😀 TU doma mám taky a miluju ji, ale aplikace na ni našívám nerada 😀

sufik1
11. okt 2013

tučňáčí trenýrky??? tak to mám taky zpoždění, zrovna včera jsem si objednala ottobre, podle kterého to budu šít 😎

kuna
11. okt 2013

@mamucka no a já ti to obohatím, sama mám Janome, doporučil mi ho opravář strojů, kterému důvěřuji. Šiju na něm už 3 roky, z toho 2 roky fakt hodně...a stále šlape jako hodinky 🙂. Ale celkově asi značky Brother, Janome, pak tu holky mají Veronicu a Ladu a s tou Veritaskou z opravny je to taky dobrý nápad. Já letos dostala Veritasku 30 let starou a jaká je to mašina, šije jak po másle. Hlavně nekupovat takové ty hypermarketové stroje typu AEG, Singer...mají plastové části, které se lámou, servis těžko sehnatelný. Spíš řekni, kolik bys chtěla investovat. Na to, co popisuješ, by ti asi stačil takový střední mechanický stroj. Rovný steh, cikcak, trojcikcak, falešný overlock, nějaké ozdobné stehy a pružné má už dneska každý stroj. Pak bych brala automatickou knoflíkovou dírku a horizonální chapač kvůli snadnější výměně, ale není to podmínkou.
Já mám tento http://sici-stroje.heureka.cz/janome-my-style-2...

sufik1
11. okt 2013

@mamucka taky mám janomku, teda OL a nemůžu říct popel. Šije dobře, i při velké zátěži bez poruchy. Jedině se trochu víc tupí nože a teď rupla žárovka... ale to je normálka při té zátěži. Rovnosteh mám Brother NB27 a spokojenost. Mohl by mít víc ozdobných stehů ale jinak je super.

veronel24
11. okt 2013

@snowwitch pre nas by si take neusila

zikie
11. okt 2013

Moc děkuji za pochvaly. Maličkému se taky líbí, běhal tu v ní smál se a volal, že je fešák 😀
@laeela Sedí, ale je potřeba počítat s tím, že je to myšleno jako mikina a ušít ji trochu širší a delší. Drbkovi je tak akorát a na jaro budu muset šít novou. Ještě že ji bude mít kdo podědit 🙂

zuzkasim
11. okt 2013

Nechtěl by se někdo přidat k odběru veluru barevné kočky na tyrkysové tady http://www.myllymuksut.com/velour-print-p-2061.... Min. odběr je 3m a to je pro mě moc. Cena je 525Kč a objednává Ally dnes večer.

bubucka
11. okt 2013

Holky, prosím vás, neměla byste některá střih na triko s dlouhým rukávem ve vel. 92/98 a 116/122 (122/128) chci ušít dětem pyžama a střih na triko nemůžu nikde najít... moc děkuju...

allymally
11. okt 2013

@bubucka Ahojky, v Ottobre, který seženeš na pattistudio.cz 🙂 Tam jsou nejlepší střihy.

bubucka
11. okt 2013

@allymally díky

bubucka
11. okt 2013

@allymally a jaký číslo objednat, aby tam byl třeba i střih na bundu, kalhoty... prostě aby tam toho bylo hodně k využití?

hviezda22
11. okt 2013

baby, YKK zipsy.....viete mi poradiť, kde by sa dali kupiť. Potrebujem kosteny, 90cm. Dakujem

allymally
11. okt 2013

@bubucka kukni se zde http://www.ottobredesign.com/, tam si můžeš prohlídnout, co v každém čísle je 🙂

ucitelka70
11. okt 2013

@bubucka ak je to pyžamko, kludne stačí obkresliť vychytané tričko a trošičku dať dlhšie, voľnejšie a naspodok patent

sinala
11. okt 2013

Přidávám boxerky pro Andreje, ty krémové jsou bambus, šila jsem z něj poprvé a velice dobře se z něj šije. A 2 svrchní trika pro Áďu, nažehlovačky si vybrala z mojí syslírny ( jedny houby byly objednány rovnou pro ní) a tučňáky jsem měla jen dva, tak jsem musela třetího doobjednat 😀 😀 😀

aronek
11. okt 2013

@zikie asi jsem mimo, ale co je stylefix???

crawler
11. okt 2013

@zikie no Evi! Je nádherná - v jednoduchosti je krása a já mám takové nejradši 😵 Jinak k tomu stylefixu - já už jsem odhodlaná asi měsíc ho koupit a samozřejmě, ¨jsem tu objednávku ještě neuskutečnila poslední mikinu zase patlala lepidlem 😝 chjó----
@aronek taková jakoby lepicí páska, se kterou si zafixuješ např. zipy, nebo kapsy na místo místo stehování apod. pak rovnou přišíváš 😉 prodává farbenmix...teda tam aspoň budu kupovat já, ale možná ho mají i někde tady v čr-...nevím?

kuna
11. okt 2013

@snowwitch vesta je hezká a bez kytky by to nebylo ono!

kuna
11. okt 2013

@crawler @aronek tady ho má veselá jehlička.

aronek
11. okt 2013

@crawler
@kuna aha, díky za odpověď 😉 Se úplně stydím, ale v době kdy jsem chodila do školy se stehovalo včechno 😉

crawler
11. okt 2013

@sinala Kamčo - už máš ten bambu od medvídkaponco? Pořád čekám na info o přebytcích😀 sysli sysli na spoďárky a tílečka.... 😀 Jo a jinak jsem si vzpoměla, že jsem Ti tuhle odpovídala na zprávu ohledně té kamarádčiny softky a k tomu výdělku při RD a pak se mi zasekl net a já zjistila, že se to neodeslalo a neměla jsem sílu to celé datlovat znovu, tak jen teď chci říct, že se musíme zeptat Lucky (laeela), páč já myslela, že se jedná o 68tis. zisk a ne obrat - tož to by mě taky naštvalo, protože nám taky vraceli hodně - to bych musela zvýšit obrátky u šití😀

HOLKY - nemáte někdo velké kóny Hard navíc barvu č. 307??? Taková přírodní, ecru či jak se to jmenuje - mě dochází a Nutně, ale fakt nutně potřebuji minimálně 2 kóny...děkujííí!🙂

crawler
11. okt 2013

@kuna pěrun, já k jehličce zásadně nelezu 😝 .... to asi radši ten FM, protože tam většině nerozumím a ty eura mě děsí, tak se spíš ovládnu 😀

lip72
11. okt 2013

@sinala Kami, ty boxérky jsou parádnííí, musím také nějaké udělat 😅

zuzkasim
11. okt 2013

@crawler Teď jsem se u veselé jehličky dívala na video na použití toho stylefixu, no to je paráda! A to jsem si myslela, že ohledně šití už mám doma snad každou dostupnou vychytávku🙂

laeela
11. okt 2013

@crawler A co holky řešíte? Těch 68 tisíc je myšleno jako příjem před zdaněním, ne rozdíl mezi příjmy a výdaji.
A bacha, počítá se do toho i mateřská, rodičák už ne.

stassy
11. okt 2013

zeny, v cem konkretne (nazev) perete soft?

sinala
11. okt 2013

@crawler to je ŠD, jak z něj šila spoďáry @caramilla 🙂 a já myslela, že se nechceš o tom bavit 😀 😀 😀 a víc dotěrná jsem nechtěla být.

@laeela řešíme to, že když mám ŽL a udělám např. hromadu za 80 000 a mám z toho např. 5 000 Kč, tak už si mě nemůže odečíst z daňového základu, je to tak?

sinala
11. okt 2013

@stassy prala jsem v tomto http://www.rockpoint.cz/praci-prostredek-atsko-... a spokojenost . Teď jsem koupila toto http://www.mall.cz/praci-gely/perwoll-sport-act... a jednou jsem vyprala ANdrejovu soupravu a nevím, co si mám o tom myslet, velice silně to voní i po dvojím máchání, jako bych použila aviváž ( tu nepoužívám). A normálně jsem dostala strach, aby mi to neporušilo membránu, asi koupím znovu ten první přípravek. U toho persilu mě nadchla cena 😒

jemi
11. okt 2013

@sinala @crawler @laeela manžel je učetní, tak jsem se ho ptala a říkal, že v zákoně je psáno jen příjem, to znamená, při organizaci hromady za 80tis si už manžel manželku odečíst nemůže, ale sám říkal, že mu to přijde divné, že logicky by tam mělo být spíš čistý příjem....