Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
kúpila som v sekáči XXL peknú pánsku mikinu a chcem skúsit z toho synovi tepláky. strih by som si spravila podla starších, čo nosí. samozrejme nejaký centimetrík na zošitie pridat a trošinku zvačšit. zaujíma ma ale, či je dobré to robit zo 4 dielov, alebo stačí len z dvoch, že nemusím nohavicu zošívat po boku? potrebujem tam spravit akoby malý oblúčik na boky, či stačí teda rovno bez strihania? dík.
@bibi23 ja väčšinou šijem iba z dvoch dielov, ak sa dá, ušetríš aj šitie a aspon sa nebude vlniť na boku.... a oblúčik nie je potrebný, našiješ vrecká zvonku a je to...... 😉
@zojec počasie prialo foteniu, kapsy som už včera chválila, ale to fotenie v prírode - žiješ naozaj v krásnom prostredí, a rodinka skvelá, pekné, že spolupracujú
@ucitelka70 som si aj myslela, že si ušetrím robotu, len aby to aj dobre sedelo. a pás mám našit zvlášt dlhý obdlžnik, alebo len stačí, ak spravím vyšší sed a to len prehnem dovnútra a tak vytvorím priestor na gumu? ako to lepšie sedí oblečené?
@bibi23 Ahoj, jukni na tyto stránky, je tam návod na tepláčky.
http://mamas-hand-made.blogspot.cz/2012/10/tepl...
K Tvému dotazu - lze to udělat obojím způsobem, záleží, co se Ti líbí.
@crawler za mně taky bunda 😉 A s tím zipem, pokud tam má kostěný, tak ty se většinou kupujou dobře (ale určitě to chce taky vyzkoušet), ale pokud spirálový, tak to je dost peklo sehnat padnoucí 😖
@abigail1 dík, niečo také plánujem ušit.
@ucitelka70 @abigail1 jednoduchšie sa mi zdá pás len zahnut a nie našívat . dole len zahnem a tiež tenkú gumičku navlečiem. patent dole budem nadšívat, ked ich bude už treba o pár cm predlžit - teda ak sa podaria a ešte dovtedy vydržia.
@bibi23 Jestli ti to vyjde, tak klidně udělej jen ze 2 dílů, šiju tepláčky pro děti z různých zbytků a pokud to látka dovolí, šiju také jen ze 2 dílů. Stejně tak s pasem, pokud je látky dost, stačí udělat jen vyšší sed a navrchu zahnout. Dobře se tepláčky dělají z rukávů staré mikiny - z každého jedna nohavice.
@crawler nevim jak obvykle, ale ja jsem spiralovy zip ktery by pasoval k tomu na kupovane softce (moji, muzove, a dvou kamaradek) v galanterce proste nesehnala 😒 Takze jsme to resili tak, ze mame v bunde zevnitr nasity druhy zip (ktery pak pujde normalne odparat), do ktereho se zapina vsadka
@zuzkasim ved rukáv mám v pláne. len na velkost 122/128 je to už trošku problém. budem musiet vystrihnut 2 diely teplákov z predku a zadku mikiny dlžku ako na kratasi a potom nadšijem rukávy podla potreby. naštastie je mikina ozaj velká, no z rukávov už nestačí. 😒 už sa aj teším, že ako to dopadne, len mám teraz inú prácu, než sa s tepláčikmi hrajkat. dúfam, že ku koncu týždna si nájdem čas.
@bordino jejda, tak to by mě taky naštvalo -tak já jim zkusím napsat zprávu, zda je možné si vybrat nějaké barevené ladění - že bych jim napsala, že třeba bílou fakt ne apod. uvidím, zda by byli ochotni vyhovět...Jinak já právě teď zkusila objednat u mylly ty patenty - minimum bylo 1,5kg, tak jsem se trochu bála a úplná paráda - většinou tak 30-50cm uzavřenýho tubuláru čili plné šíře a mix barev opravdu úžasný a dokonce tam byla i 3nebo 4 proužkovaný patenty, takže skvělý kup 😵
@emilly9 žeby tvíd?
@ucitelka70 tvíd? Co to je? Ty jo, já se v těch látkách nevyznám... a kde by se dal asi tak koupit?

baby dik.. skusim ten plys alebo wafle.. ma to byt dlhe triko..