Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@snowwitch lille se srazí, hlavně v sušičce, ale i teda v pračce, takže doporučuju buď předepírat a nebo přidat na střihu. J8 jsem líná a hlavně mám role látek, takže já přidávám na střihu. Chtěla jsem udělat test na 1m, kolik se srazí, ale ještě jsem se k tomu nedostala 😀
@evaon je nadherna!
@crawler manzel si na me nikdy neodecetl ani jednu jedinou korunu a ja jsem hrda, ze jsem tak sobestacna, ze nemusim zadluzovat nasi zemi na dalsi davky, ale naopak platim jeste Kalouskovi dane 😀 Stat osvc na RD vychazi hodne vstric, takze fakt nemame si na co stezovat 😉
žienky SK, nepotrebujete z tohoto? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... alebo http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... sama to neutiahnem 😢
prosím prosím, NEMÁTE FIALOVÝ SOFTSHELL NAZBYT? UVÍTÁM I INFORMACI, KDE HO KOUPIT.....
@caramilla nám ty peníze, které si manžel na mě odečte hodně pomůžou. Ano máme se dobře i na rodičáku a nemyslím si, že je malý ( já ty řeči úplně nesnáším, že je to almužna),jsem vděčná státu, že mohu být doma 3 roky s dítětem a věnovat se mu ( pro mě jsou to ty nejhezčí roky mého života). Ale já bych na ZL nikdy tolik nevydělala🙂. Ale každý to má samozřejmě jinak
@sinala no jasně, to se týká matek podnikatelek, co fakt pracují. TObě by se to nevyplatilo, ale i tak si vlastně říkám, co je to za spravedlnost. Protože doma o dítě se musíme postarat všechny stejně a to, že v noci nespím, ale pracuju a vydělávám na Kalouska a Ratha, tak stát odmění tím, že řekne "na tebe si slevu neuplatní, protože jsi akční a pracuješ". Je to svým způsobem nespravedlnost 😀 Ale peníze nikdy nikomu nezávidím a myslím si, že sleva na manželku, co je s dítětem doma, je dobrá věc. Ale možná by mohla být na všechny manželky. I když já moc nevařím, tak asi nemám nárok 😀 A je pravda, ze odměnit ženy, co se jen starají o dítě a nepotřebují si honit triko a seberealizovat a jsou plně pro své dítě, je dobrá věc, to by se mělo podporovat, to je pravda. A dobrá věc je podpořit "legální rodinu" 😀 , já jsem ta konzerva, co má ráda klasické staré křesťanské hodnoty a navlečené prsteny 😀
Ono u nás by ty prachy stejně shrábnul manžel, takže mě je to vlastně jedno, my máme oddělené učetnictví a jsem za to teda fakt ráda 😀 Dneska jsem dostala jako dárek 500 Kč kredit na volání doktorům, heč 😀
@caramilla Ehm, vyfotit dítko opravdu nemožno... Zde je to nejlepší, co jsem dokázala... Má to přes Manymonths body, přes které má ještě triko, takže uznávám, že těch vrstev je asi moc... nicméně stejnak váhám, podle čeho střihnout tu softshelku... přeci jen bych ráda, aby se mu pod to vlezl svetr... tak jestli vzít šíři z větší velikosti a délku nechat? Tu mikini asi šmiknu uprostřed, našiju chlopně a na ně dám patentky nebo knoflíky... zatím je to prostě nedodělek...
A ještě se zeptám, kde se shání střihy Farbenmix? Zaujal mě tento http://www.farbenmix.de/de/johanna.html - seženu to v ČR, nebo jen z Němec? A jaká je cca cena?
A na těch fotkách fakt vypadá jako buřtík... ach jo...
Tesim sa, ze sa vam supravicka paci. Hecuje to k dalsiemu sitiu 😀
@rebelie Vypadá jako normální dobře živené dítko, to jen my někteří vše poměřujeme dle vlastních hubeňourků, kteří toho ale sní šílené množství, jen to není nikde vidět🙂 Já zas klukům neseženu žádné kalhoty, vše jim padá, když už to má tu stahovací gumu, tak ji musím stáhnout na max. a zadek v tom mají jak v bublině...
Zrovna včera odpoledne sem psala crawler, že bude objednávat ve Farbemix, jestli chce někdo i něco jiného než stylefix.
@crawler Ty jsi prý objednávala něco z Farbenmix? Už máš asi objednáno, že? Kdyby náhodou ne, vzala bys mi, prosím, tento střih http://www.farbenmix.de/de/johanna.html ? Děkuji.
@rebelie já bych dala větší šířku a trochu širší rukávy (aby se pod ní vešla mikina, svetr), pokud si myslíš, že rukávy jsou dobrý, tak jí rozšiř uprostřed (přestříhni střih a uprostřed přidej, aby se nepohnulo s průramkama na rukávy).
Jinak Farbenmix jen z Německa, pokud už Crawler objednala, tak zrovna běží hromadka na elastickou teplákovinu a Farbenmix je tam taky 😉
Tak jsem dokončila své životní dílo a už snad nikdy 😝 Zip prostě katastrofa.... Já se to nikdy nenaučím pořádně všít. Párala jsem to několikrát a stejně to není hezký 😢 A ještě byl krátkej, ale tam dole to tolik nevadí - přitom jsem jela podle střihu a podle popisu jsem měla správnou délku 😖 Snad se to nebude malýmu blbě zapínat. Jinak jsem ale spokojená. Traktor je reflexní 😉
@caramilla no právě, jde o to, že já si udělala žl před 3měsíci, honím se jako trotl a to muže nakrklo, že jsem prdlá, že takhle uhoněná si sice vydělám, ale taky jsem mohla počkat až na nový rok 😀 Já můžu být hrdá na to, že toho tolik zvládám při dvou dětech, ale stát nám nedaruje vůbec nic - samozřejmě, jsem moc ráda, že můžu být s dětmi doma, že nás stát nehoní hned po 6nedělí do práce, ale taky nezapomenu na tu "spravedlnost" kdy nás stát nechal absolutně na holičkách, když jsem byla těhotná na VŠ a muž absolvent inženýr více než půl roku bez práce - víš, co jsme dostali? 500kč přídavek na mě jako na dítě. žádné životní minimum stát neřešil, protože máme přece rodiče, kteří se o nás postarají...Takže sociální dávky sice existují, ale někdy mi je záhadou jejich rozdělování - tenkrát jsme byli fakt ve srabu a nikoho to nezajímalo a přitom viděli, že nejsme žádní příživníci - oba VŠ, co budou většinu života sypat do státní kasy...takže když stát nabízí odpočet na manželku, tak velice a velice ráda využiju tuto možnost...no tenhle rok jsme to holt díky mému žl prokaučovali 😀...jak je Jasmí?

@emilly9 taky si myslím, že to je tvíd, silnější, používá se na kabátky a takový jako vrchní vrstva 😀