icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

olivka84
16. okt 2013

@laeela pozeram tu tasku ale strih tam na nu neviem vobec najst neporadis ? nemecky ako tak viem ale ten strih neviedim asi som slepa

olivka84
16. okt 2013

@laeela jaaaj troska som to tam prehladala a uz mam tak uz netreba asi som fakt uz slepa som to mala rovno pod nosom

adorbar
16. okt 2013

Holky kde kupujete nějaké kvalitní lemovací gumičky? Dala jsem malé na soft bundu z unuodesign a po dvou měsících vypadá ta pruženka jako kdyby byla bundička po třech dětech, a to jsem ji prala v pračce zatím jen jednou 😒 Ani si nejsem vědoma, že by v místech, kde je tak odrbaná, docházelo k nějakému tření, možná občas když sedí v kočárku tak o nánožník, ale ten zas tak často neměla. Občas ušiji něco známým a teď mám úplně strach tam tu lemgumku dávat, vypadá to fakt blbě ☹

laeela
16. okt 2013

@olivka84 to sa stane 😉

zuzkasim
16. okt 2013

@adorbar Kupuju ve velkoskladu VTC, moje nejstarší použití je na kapsách synkovi na kalhoty cca před půl rokem, nosí je hodně, prané byly minimálně 10x, vše o.k. Kdo je výrobce zjistit na jejich stránkách nejde, ale třeba zipy berou české, jsou kvalitnější jak od Stoklasy, který je má sice levnější, ale pravděpodobně polské nebo čína?

caramilla
16. okt 2013

@lillyzelvicka krásné!

caramilla
16. okt 2013

@laeela já jsem slyšela od budoucího švagra, že jde dávat auto do nákladů nějak paušálně na měsíc třeba 2 tisíce měs. což je na mě moc, ale třeba můžu dát 200 kč měsíčně a něco s tím je spojeno za další papíry?

rebelie
16. okt 2013

@adorbar To mě teda netěšíš... já objednala nějaké lemgumky od Unuodesign a jestli si tím pokazím něco, s čím se budu dělat, tak budu dost naštvaná...

caramilla
16. okt 2013

@zuzkasim VTC bere nejkvalitnější gumičky, co jsem zatím sehnala, to je pravda. Mě ale žmolí časem i ty jejich, kapsy OK, ale spodek nohavic z letních softek, tam se ošoupe i ta z VTC, nebo neošoupe, ale má žmolíčky. Mám ji na bundě vespod a taky má žmolíčky, jak se to hodně pohybuje.
@adorbar Ty gumičky, co zmiňuješ ty, mě taky nevyhovují, přijde mi, že jsou takové divné, už třeba když je zavinuju, tak do nich nejde zapíchnout špendlík, jsou takové tuhé a lezou z toho sem tam ty "gumičky". Ale na ničem doma ji nemám, tak zkušenost s použitím nemám. Ten výrobce, co od něj jsou, tak je bere podle mě z Číny. Což neznamená automaticky, že jsou špatné🙂 VTC jsou výroba ČR. Já beru ty "čínské" jen kvůli barvám, které jsem jinde nesehnala. Ale přednost jsem teď dala antracitu od té české firmy, už jen na omak je lepší.
Jinak třeba nejsem moc spokojená s kvalitou už i u Stoklasy, protože mají šílenou kazovost. Já to odstřihávám a vyhazuju, ale už to něco vypovídá o kvalitě zpracování. Ale jak které, 18mm, mají podle mě jiného výrobce a ty jsou dobré.
Zipy mám tu samou zkušenost, VTC jsou lepší než Stoklasa. Ale na ykk nemají 😀 ale když nemám ykk, dávám vtc. Prodávají se i běžně v galanterkách, všechny galaterky berou VTC i Stoklasu, tak je to dostupné.

caramilla
16. okt 2013

@rebelie pak porovnej - ty moje, co máš tak, ta limeta to je ta česká. Tm. modrá je také česká. Tak uvidíš. Dej pak vědět 😉 Jo a tyrkys je ta 19mm Stoklasa.

caramilla
16. okt 2013

Pozdrav od Jasmínky 😎 Tričko na přání za nepříjemné zdravotní obtíže, co proděláváme, tzv. bobkové tričko 😀

arlette
16. okt 2013

@petkula overlockem jsem šila jenom ty malé tepláčky a ten bryndoš u nich. Akorát mě štve, že mi vždycky ujede šev. Nějak jsem s tím OL ještě nešikovná.

aronek
16. okt 2013

Co je to VTC? Chystám se šít se softu a nerada bych, aby to bylo hned ošklivé. Doufám, že kluci podědí 😉

bury
16. okt 2013

Ženušky nemáte tip na nějakou teplou látku, ze které bych si mohla ušít zimní sukni? Klasický tvíd nechci a nikde jsem nic neviděla, co by mě oslovilo. Chtěla bych jen nějakou jednoduchou, áčkovou, možná s pružným pasem.... líbila by se mi teda i zajímavá letní verze.... jak projíždím většinou ty dětské látky, tak vůbec nevím, kde mají zajímavou metráž pro dospělé. Takovej úplet a la Desigual, to by bylo něco 😀 😀

petkula
16. okt 2013

@arlette vypadá to dobře, určitě na něm budeš za chvíli šít jako drak 🙂

caramilla
16. okt 2013

@bury já šiju z flízu, z vlny, dá se z veluru. Hezké desigualové látky pro dospělé jsem v životě neviděla. Jedině rozstříhat jejich tričko 😀 😀 😀 😀 😀
@aronek velkoobchod s galanterií, obdoba stoklasy.

bury
16. okt 2013

@caramilla - a to se vyplatí 😀 😀 😀 já si teď v Německu jednu sukni zkoušela - zimní. Byla krásná, ale tak 15 cm nad kolena a to fakt nejde. Manžel prohlásil, že s mýma fotbalovýma nohama takovou sukni opravdu néééé 😀 (a to jsem si myslela, že mám nohy celkem dobrý 😀) Takže jsem si říkala, že bych něco ušila.

lenasss
16. okt 2013

pomoooooc mě to dnes vůbec nejde 😖 pořád jen pářu a pářu a pářu 😖 😖 půjdu raději dělat nějaké prodiktivnější věci 😝 půjdu si lehnout 😀 😀 😀 😀

petkasv
16. okt 2013

@caramilla to je nádhera a Jasmí je kočka 😵 😵 😵
@lenasss vykašli se na to, mě dneska vůbec, ale vůbec nejde dvojjehla 😖 tak jsem jí málem rozdupala 😀 😀 😀 😀

rebelie
16. okt 2013

Grrrr, celý pondělí jsme doma kvůli poště a teď si čtu, že se ho v pondělí snažili neúspěšně dodat @caramilla Tak ho nešlohli, jen se asi neobtěžovali zazvonit, nebo nevím...

zuzkasim
16. okt 2013

@caramilla Krásné tričko, tahle látka se mi moc líbí, ale s modrými slony byla ještě hezčí! A nebo je to tím, že tu růžovou prostě fakt moc nemusím. Ale už se lepším, Martinka dostala po holkách kamarádek dost věcí a samá růžová, občas už jí něco obleču🙂

Holky, Stoklasa má nádherné stuhy (vzorovka se to jmenuje), akorát teď změnili minimální odběr návinu 20m, to nejsem schopná nikdy spotřebovat. Kupujete a používáte ty stuhy? Napadlo mě, kdybychom udělali hromadnou objednávku, mohly bychom mít krásné stuhy za přijatelnou cenu. Zadejte si u nich heslo "vzorovka" a mrkněte (za těma českýma na kroje jsou pak ty zahraniční s dětskými vzory).

saaralota
16. okt 2013

@rebelie u nás taky v pondělí nechodila pošta 🙂 čekala jsem balíček a odpoledne jsem ve schránce našla, že mě nezastihli...možná kdyby zvonili, tak by mě zastihli...tak měli asi v pondělí nějaké nehlášené volno 🙂

rebelie
16. okt 2013

@zuzkasim Některé mají návin i po 9m... každopádně já bych do takové hromadky šla... nechce se mi teĎ objednávat ten FM, ale nějakou hezkou stuhu bych užila...

crawler
16. okt 2013

@caramilla a co gumky od Elas - nemáš je vyzkoušené? někdo mi je tu zmiňoval jako nejlepší, co jdou u nás sehnat - bohužel mi odpověděli na můj email jen 1x a vzorník už jsem z nich nedostala...jinak já mám z vtc, stoklasy a mylly a nejlepší jsou mylly - nejvíc pruží, jsou nejjemnější a zatím ani nežmolkují (mám na plence prané obden)...no a samozřejmě jsou nejdražší😀

@laeela moc a moc děkuji a můžeš prosím ještě napsat polopatě, jak přesně to má v tabulce vypadat, když budu krátit nějaký ten majetek? je nějaká přesná šablona nebo prostě v jednou sloupci plná cena bez dph, v druhém sloupci 50% ceny...? nebo abych pořád neotravovala - jsou nějaké stránky, které jsou aktualizované při každé změně, kde si tohle všechno můžu načíst?

crawler
16. okt 2013

@rebelie
@zuzkasim no já mám tu jedno od stoklasy - viz foto (porovnání s fm stuhou), kdybyste chtěly třeba 1-2 m, tak odprodám a včera jsem si objednala 20m u farbenmixu a obě chcete ten stylefix, tak bych taky upustila, kdyby se vám líbil motiv...

sinala
16. okt 2013

@rebelie @zuzkasim stuhy jsem viděla u gabr.cz

rebelie
16. okt 2013

@crawler Ehm, promiň, mám dneska pomalé vedení... která je ta od Stoklasy?

zuzkasim
16. okt 2013

@crawler Tak mi do obálky přihoď 2m té spodní stuhy s lištičkama🙂

Zkusím udělat hromadku na ty stuhy od Stoklasy za pár dnů.

crawler
16. okt 2013

@rebelie jé sorryta dolní je farbenmix z první várky - všechny byly podobně úzké - většinou 7-12mm tuším, tahle od stoklasy je macan, používám ji do švu místo etiketky,protožena nějakou dekoraci shora je moc široká (teda na můj vkus). teď jsem u fm brala hvězdičky fuchsia+tyrkys a jinny jou - obojí po 10m - konečně chci udělat Lindě klipy na dudlík totiž😀

zuzkasim
16. okt 2013

@crawler A máš i ty kroužky na dudlík a samotný klip? Jsme koupili klip z dřevěných korálků a je to docela těžké, tahá to dudlík z pusy ven☹ Bych taky mohla udělat nějaký ze stuhy.