Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzkasim ja jsem ty krouzky kupovala od kohosi na Fleru
hm, ale uz je asi nema http://www.fler.cz/zbozi/vyprodej-adapter-na-du...
@caramilla musíš si nahlásit auto do podnikání, tzn. zaplatit silniční daň. A pak můžeš bez ohledu na proježděné kilometry dát paušál 4000,- pokud jezdíš i soukromě, nebo 5000,- pokud jej používáš jen jako služební. Pak už nemáš povinnost vést žádnou evidenci. Ten paušál je měsíční a pokud si auto vložíš do majetku, můžeš ještě jako výdaj uplatnit pojistku a případné opravy. Pokud jej do majetku vkládat nechceš, tak si nic dalšího uplatnit nemůžeš.
U plátců DPH je to potom komplikovanější - musí vést knihu jízd kvůli odpočtu DPH z PHM.
@aerin je to přímo výrobce gum u nás...teda doufám, že to nepletu - web má normálně elas.cz, z personálního mě odpověděli hned, dostala jsem kontakt na paní, co mi poskytne odpovědi a ceny, ale ta už nic, ale zkusím to znovu, protože některé barvy mi dochází, navíc potřebuji růžovou a tu vtc ani stoklasa stejně neměli, tak bych ráda vyzkoušela nové...
@zuzkasim cena z jinnyjou je 1,6eur za metr - já mám cenu lepší, ale stejně k ní přičtu podíl poštovného, takže počítej těch 1,6...ono ty ceny jsou sado, ale zase jsou ty stuhy tak krásné 😵 ten silikonový klip i krokodýlka bych poskytla max. 1kus, ale radši, kdybys napsala @jieff, zda ještě nemá, pokud ne, tak jeden bych ti odprodala, ale víc ne vzhledem k tomu, že to u nás nekoupím☹
@crawler asi nejlepší stránky jsou www.jakpodnikat.cz
Jednoduše napsané, aktualizované, přehledné.
Jinak na majetek tabulku v excelu, napsat si procento, kterým krátíš, jinak pozor, v tiskopisu na DPH je tam pak na to ta kolonka - krácení výdajů.
Šablony na daňovou evidenci nejsou žádné, každý si to může vést jak chce. 😀
Jenom si do tabulky k majetku napiš hned číslo faktury nebo dokladu, ať si to pak snadno dohledáš, pokud by byla nějaká kontrola.
@laeela ještěže nemám řidičák - to bych si ještě zas přidala papírování😀
a když tu krafu, tak ještě přihazuju počiny - plenky už ani nepřihazuju, jen to merino, i když taky už to tu bylo, jen v jiných barvách...body s extendorem, trika, kamaše a kukla - na větší batole, ale Fanoušek odmítl spolupracovat, tak jsem vyfotila na menší hlavičce 🙂 Linda se fotí ještě ráda 😎
@laeela děkuji 😵 no, prosím Tě - asi o víkendu budu dělat zase přiznání - budeš případně zase na drátě, že bych sem tam prudila...sice si myslím, že teď nebudu řešit nic specifického, ale kdyby náhodou😀
@bordino Lucko, prosím Tě, chystala jsem Ti to merino a zjistila, že je tenší než to letos kupované - vůbec nechápu, na webu jiné nemají, tohle oranžové jsem kupovala v hromadce u @daisyr, ale cenu už nevím...tak nevím, chceš ho i když je tenší? nedohledal byste někdo, jaká byla cena? zda stejná, ale to si nemyslím -tohle merino, co vyrábí teď je silnější, tak je nejspíš i dražší než bylo to loni...
@crawler To merino so zelenými ježkami je úplne bombové. Ladilo by nám so šatkou, máme Zaru Tri Green 🙂
Moja nosiaca bunda je stále v nedohľadne, ale ušila som soft nohavice pre synka - moje prvé, strih Ottobre, plus zdvojené kolená a spodok riešený podľa blogu terezity. Takisto som prvýkrát nažehľovala... No, nespálila som to 🙂 takže úspech, ale okolo jednej tlapky mi zostal na kraji reflexný pásik. Mrzí ma to, lenže dole to nejde. A ešte jedny merino kamašle, strih Ottobre.
@ucitelka70 tak takéto vrecko na tepláky som spravila, možno zavediem nový modny trend.
Holky prosím, kdo jste šily Philipu na dospěláka, vel. tak 42, o kolik jste celkem rozšiřovaly střih?? Děkuji 😉 nechce se mi nad tím počítat 😒 chtěla jsem všude i ve středu dílu popřidávat po 1cm...
@zuzu_epona to jde odrbat nehtem, občas se mi to taky stane.
@bordino á, tak to je fajn, zítra Ti ho pošlu 😉
@laeela jé, tak to si moc užij babinec, pořádně se odreaguj a v neděli si určitě triko netrhej, ale když budu mít dotazy a najdeš si v pondělí čas na odpovědi, tak Ti budu opět moc a moc vděčná 😵 mimochodem, nedostala jsi se už k té pláštěnkovině z mylly? nebo ty Kamčo? @sinala? Zajímalo by mě, jaké to?😵
@caramilla Ďakujem za radu, skúsim to.

Ehm, jde nějak zkrátit spirálový zip? Jsem asi objednala 50cm místo 40cm, nebo nevím, kde jsem udělala chybu...
@crawler Tak to mě se ta široká líbí... ale asi počkám na jiné motivy, pokud se @zuzkasim pustí do tý hromady... (mimochodem korálkový šňůrky na dudlík jsou úplně na prd, pořád to vytahuje dudlík z pusy).