icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
16. okt 2013

@crawler hi hi, no tuhle jsem jí potkala na dně ikea tašky, co mám nasyslenou v kuchyni a řekla jsem si: "no jó vlastně" 😀

crawler
16. okt 2013

@allymally jé, já nic já muzikant - jen 5 metrů 😀

bordino
16. okt 2013

@crawler dneska jsem viděla na živo tyrkys a limeta ježky a tluču se do hlavy, že jsem je nevzala 😀 jsou mnohem hezčí než na fotkách, i když trochu koušou, tak je jim to J. ochotná odpustit 😀

crawler
16. okt 2013

@laeela 😀 jste se @sinala teda případi😀 taková pláštěnka do školky přece😀 Já byla uchvácená totiž z té modré a litovala jsem, že jsem ji nevzala i nám...

crawler
16. okt 2013

@bordino no mě se hodně líbí i ti červení - na fotkách se mi moc nelíbili, ale vzala jsem celých 5m kvůli @petkasv tak doufám, že i na fleru trochu prorazí - zatím chtějí všichni tyrkys, limetku nebo přírodní 😀 mě se prostě líbí sakumprdum všechny ty barvy a kdyby to nebylo tak drahý, tak z toho našiju garderobu všem, zatím se mé děti musí spokojit jen s kuklama a bodýnkem, ale ještě chci Fanymu kamaše pod softky...

daisyr
16. okt 2013

@bordino @crawler jojo, ježci jsou super 🙂 a také se mi líbí všechny barvy, i mívali tuším hnědé a fialové (ale na fiaolovou teda nejsem)

aronek
16. okt 2013

@caramilla díky za objasnění, už jsem to našla. Pokud kluci konečně usnou, kouknu tam 😉

allymally
16. okt 2013

@crawler to já chtěla taky a jsou fuč 😀 😀 vyprodáno 😀 ale maj mít nové zboží během pár týdnů, jen nevím co ☹

ellysa
16. okt 2013

po sto rokoch a 5 odbehov do spálne-zuby

zuzkasim
16. okt 2013

@crawler Cena za stuhu teda není moc příznivá, jestli jsi ji ještě nestříhla, bude mi stačit metr a kroužek na dudlík jsem objednala u jieff, díky za tip.

elentari
16. okt 2013

Holky, zhlídla jsem se v recyklaci vlněných svetrů, zatím jsem v začátku a teda ne na takové úrovni jako @bordino . Byla jsem si pro druhou sklizeň svetrů. Jeden z nich docela dost kouše. Máte někdo zkušenosti s tím, že by se to zplstnatěním mohlo zlepšit? Nebo to ani nemá smysl zkoušet...? Díky za odpověď. 😉

bordino
16. okt 2013

@elentari nemá 😉 podšij to

kuna
17. okt 2013

merino - mám teď poprvé ježky (limeta) a jsem nadšená a nevím, jestli se mi to zdá, ale mám pocit, že jsou daleko příjemnější, než ostatní merina, co jsem doma měla. Nepřijde vám, že ježci míň koušou než jednobarevné merino z mylly?
Já mám ráda i climayarn a nechápu, proč ho letos nabarvili tak hnusně...proč ne nějakou přírodní nebo světlou barvu... Loni jsem šedou moc nechtěla, kdybych věděla, že letos bude zelený brčál, tak si nakoupím do zásoby 🙂

palosek
17. okt 2013

Tak zas jsem se chytla softu 🙂 a začínáme zateplovat rodinu 😀 Kalhoty inspirovány @michamicha , nákrčníky pro synovce a froté pýžo v provozu 🙂

zojec
17. okt 2013

@ellysa prekrasne , si sikulka 😉

snowwitch
17. okt 2013

@petkasv Krásný trička. Můžu se zeptat, jak děláš to řasení na prsou? Mám tu taky květy, pořád nadávám, že nemám co na sebe, ale nemůžu se odhodlat z něj to tričko ušít. Navíc, mám spoustu střihů, ale na děti, na tričko pro mě bohužel ne...tak zvládám jen obtažený....

palosek
17. okt 2013

@snowwitch nevím, jak @petkasv , ale já to zřasím lastinem 😀 jako plenky 😀 😀 😀 😀

petkasv
17. okt 2013

@snowwitch , @palosek no zkusila jsem hodně způsobů a nejhezčí a nejpříjemnější je žabičkování, nikde to neotlačuje a nepřekáží jak guma nebo lastin, je to jemný a skoro to není vidět, akorát, začátek a konec se musí zauzlíkovat, dělám asi 3nebo 4uzlíky, tak že protáhnu vrchní nit na rub trika a zauzlíkuju dohromady 🙂

palosek
17. okt 2013

@petkasv tak mě tam třeba lastin nevadí 🙂 Ale gumu bych nedávala....to žabičkování je dobrý nápad, zkusím příště 😉

stassy
17. okt 2013

zeny, co davate detem zime? premyslim,jestli koupit oteplovaky a k tomu i bundu nebo jestli staci soft.. loni mely holky jen soft a mam pocit,ze to stacilo..

petkasv
17. okt 2013

@palosek podle mě to je nejlepší řešení, lastin nevypadá z rubu nic moc, tohle decentní i z rubu 🙂

snowwitch
17. okt 2013

@petkasv
@palosek Díky, a jak se liší střih toho předního dílu? Je tam na to řasení někde přidáno?

anfei
17. okt 2013

@stassy Řešila jsem to samé. Loni jsme měli jen soft, ale na lyže jsem pro střídačku koupila dnes v lidlu oteplovaky jako nahradni gatě, když je promáčíme. 😉 Jsem zvědavá co ostatní 🙂

petkasv
17. okt 2013

@snowwitch já na to žabičkování nic nepřidávám, pak se to hezky stáhne a ty prsa vyniknou 😀

elixia
17. okt 2013

@palosek odkial su,prosim tam, tie auticka? zrejme ste to tu uz pisali,som nejako prehliadla...perfektne to je 🙂

petkasv
17. okt 2013

@stassy tak my zatím chodíme v goretexu 😀 ale už musím, fakt musím ušít softku a k tomu jsem objednala zimní bundu, jen tak k riflím, ale do sněhu bude mít soft 😀 loni to zvládla celé v softu a měla nějakou kombinézu od mamky, ale letos to zvládne v softu 😀

jieff
17. okt 2013

@zuzkasim ony ty držáky na duslíky nemusí být nutně ze stuhy 🙂 I když je to krásný. Stačí i z proužku jakýkoliv látky, já šila aby Kristý ladila a taky do setu pro kamaráda takovýhle:

Kdyby někdo ještě chtěl těch silikonových kroužků mám ještě hodně

michamicha
17. okt 2013

čau, já včera zase dojela na svou nepozornost... mam rozdělaný dvoje softový kalhoty, jedny vel. 110/116 a druhý 80/86 no a blbka jsem zapomněla na kapsy, takže vypárat u obou vždycky půlku nohavice, abych tam mohla všít kapsu 😝 ale musim říct, že kombinace hnědý soft a limetkový prošití, je krásný 😵 už se těšim až to (snad dneska) budu mít došitý, pak ještě jedny šedý gaťě pro ségry kámošku, šedomodrá lamí mikina pro synovce a ten domeček pro děti mojí kamarádky a pak konečně začnu šít i na vlastní děti 😀

michamicha
17. okt 2013

jo ještě mám dotaz, když objednáváte z farbenmixu, přijde vám nějaký mail, že už to odeslali? posledně (v únoru) když jsem tam objednávala, tak mi to přišlo asi za 3 dny, ale nepamatuju se jestli právě posílali nějaký info mail o stavu objednávky...

allymally
17. okt 2013

@kuna ahojky,mam-li spravne informace,tak by meli mit i prirodni clim,otazka kdy