Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla no mě v sobotu málem zabila nejen ta za přepážkou (chytla jsem tam stejnou jako u mé první hromadky mtx 😀 ), ale pustily se tam do mě lidi (nechala jsem nakonec 3 lidi, aby mě předběhly, protože fakt nejsem splachovací a dostalo mě, že si šli vsadit sportku 😀 🤐 to fakt nechápu☹ ) s tiskárnou to hučím domůže pořád - zdá se mu to zbytečné, ale říkala jsem mu už 100x, že ji chci 😀
ještě dotaz, když všíváte do softu paspulku, šijete na OL nebo jen rovnostehem?
@allymally bambus z mylly je se skoro polovičním podílem bavlny, ten mi také pocitově přijde teplejší, než klasický bambus úplet, hlavně je to něco jako oboulíc nebo tak nějak, silnější, než jen klasický jednolíc. Já z něho šila zatím jen pyžamka a na zimu určo fajn, ale dávám je celý rok 😉
@crawler @caramilla já mám finerib ráda, ale je pravda, že po delším používání (sušičku nemám, peru na 40st.), pouští ve švech jakoby ten elastan, ty gumičky, ale dělá mi to až po delší době...
@crawler to na mě také koukali, když jsem podávala naráz cca 15 balíčku asi 3x po sobě a že mají hromadné podávání bočním vchodem, ale jen do 16h!, takže jsem neměla šanci se tam bez auta (manžela) dostat. Ale teda předběhnout jsem se nedala, oni si otevřeli raději ještě jednu přepážku 🙂) Když bych jim to tam nosila po 3 balíčkách 5x denně, tak by neremcali
Takže prosím ještě jednou pro dost nechápající matku na RD 😀 ... co z toho Mylly bambusu nejlépe ušít? Mám tu myslím hnědé ježky a pocitově je to moc příjemný materiál...
@mia___ možná že i jo, i když na webu je psáno jen dopisy - težko říct,jak velký ten post box může být 😀 ale každopádně je obtěžuju, tak se mě chtějí zbavit,ale jasný,chápu, že by s tím rádi měli míň práce a pokud půjde domluvit to, že mi je nadále vyzvednou doma, tak se jim klidně upíšu 😀
@crawler také už řeším paspulku taky tak, že vytahuji ten provázek. lépe se šije a výsledek podobný
@macin73 já právě taky dělala jen pýžo, body se mi šít nechce, trička asi také budou ok, ale nějak se mi to z nich tolik nelíbí (myslím na kluky - mám tu ještěrky zelený, hnědý ježky...), ale ty holčičí barvičky jsou hezký
@sinala jinak muž je poctivka poctivá - ze služebního mobilu by neudělal jediný soukromý hovor ani sms a tak tu fakturu pro @caramilla jsem mu řekla, že je to víc než akutní- jinak by mi ji v práci nevytiskl ani omylem - když chci něco tisknout - musím do knihovny😀 teda já s tím souhlasím - služební věci se nemají zneužívat,ale on už to hrotí a nedovolí mi fakt nic 😀 asi si myslí, že kdyby 1x povolil, tak už by to pak jelo...😀
Jo, a ještě dotaz obecně k bambusu... u toho Mylly píšou, že nesmí do sušičky... co hrozí? Opravdu nedáváte nic z bambusu do sušičky?
@lip72 No to je ale zákeřnost, zlomyslnost ......a bůh ví co ještě 😠 😠 - v tuto hodinu sem dávat takovou dobrotu!!!!!!! Si musím jít pro čokošku, nebo poslintám celej monitor!!! To pak můžu cvičit jak chci - když se večer nacpu sladkym 😅 😅 😀 . Ale vypadá to nááááádherně - mňam....mlask. 😉
@crawler Můžu doporučit obyč. inkoustovou tiskárnu za nějakých 1500 z Tesca, když byla akce, máme značku HP, je to tiskárna + kopírka + scaner v jednom, občas se doma hodí ta kopírka i scaner, dokupujeme akorát náplně a investice mi to opravdu nepřijde velká, zvlášť v porovnání, kolik utratím za hadry🙂

@crawler - díky 😵 😵 právě si vždycky myslím, že v tom mám jasno a nakonec neee 🙂 no stejně jdu spát 🙂