Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala tuším, že ano, jinak se porý z toho vlákno nedá vyrobit, než "uměle".
dnešné tepláky z pánskej mikiny. predok a zadok hore z predného a zadného dielu a nadšila som rukávy ako nohavice. synovi krásne sedia, troška dlhšie sú, ale patent dole to krásne podrží a už viem v čom pôjde v pondelok do škôlky. sú bez bočného šva, tak som dala vrecko na zadok. už viem ako na to, tak môžem šit.
@crawler to ráda slyším 🙂 mám tu ty autíčka, ty jsou moc krásná 🙂 zatím jsem neměla čas moc šít, ale teď budu muset 🙂 Propagovat budu pro jiné 😉 teď přijde na řadu 100% péče o rodinu 😀 dneska jsem byla za pravou hospodyňku 🙂 pekla jsem jablíčkový závin pro moje kluky, a sama jsem ho skoro snědla 😀
@caramilla já si říkala,že to je to, co máš ty - jenže mě se to teda asi nevyplatí, protože pošťačka balíčky vyzvedává u mě doma (neřídím a pošta je daleko) a nemám ani tiskárnu (fakturu pro tebe tisknul muž v práci-první tištěná faktura 😎 ),takže když to shrnu, tak se mne chce chrastecká pošta zbavit, protože v mém případě to nemá žádnou výhodu. což o to, tiskárnu bych koupila,ale otázka je, zda by byli ochotni to nadále vyzvedávat bezplatně u mě doma - je fakt, že jsem paní za přepážkou vytočila v sobotu, když jsem tam přišla s10balíčkama a byla tam fronta jak týden, protože tam na to byla sama...se na poště teda zeptám, ale pošťačka mi dnes říkala, že svoz dělají u těžších balíčků...já to mám domluvené jen čistě díky veliké ochotě konkrétní pošťačky, která mi chce usnadnit život...
@katka82 tato je to: http://www.myllymuksut.com/popup_image9.php?pID=37 je faaaakt nádherná. Krásné barvičky 🙂
ježiš hooolky, já z vás mám hlavu jak pátrací balón 😀 😝
Čtu tady o všech těch látka - chtěla jsem ještě ušít nějaký kamaše (mám jedny z ježkovýho merina), nějaký malinko tenčí - a už mám z toho fakt v hlavě bordel a netuším, z čeho to ušít.... a to se tady poslední dny snad neřeší nic jiného, než kamaše 😀 😀 😀 no nic - jdu se na to vyspat...
@bury jestli chceš tenčí než merino, tak já bych doporučovala finerib (počesaný je teplejší než ten obyč) - pěkné seženeš u batani...teda Caramilla psala,že s ním nemá moc dobré zkušenosti, ale já teda problém nemám - halenku jsem si šila před dvěma lety z fineribu z moraviatexu a tahám ji dodnes - žádné dírky a už rok ji proháním i sušičkou, takže asi bude záležet na výrobci, ale batani obecně má fakt kvalitní látky - teda já s nima nemám ještě žádnou špatnou zkušenost..
@crawler Svozy jsou hrozně drahé. Ale je to asi na osobní domluvě, já je jen dovezu do depa a ten, kdo je přebere mi dá potvrzení, že převzal tolik a tolik balíků, může ti to podepsat asi ona. Tak se s ní domluv. Oni ty větší podání na poštách nemají rádi. S tiskárnou to ale řešit nejde, tu mít musíš.
@crawler nechcu ti len vnutit PostBox? http://www.ceskaposta.cz/cz/sluzby/dalsi-sluzby...

@sinala Hele, mě pocitově bambus spíš chladí (viskosa) - mám ráda spíš na léto (ale subjektivní názor🙂... Ale zkus třeba tenkou teplákovinu, ta je elastická, měkká, ale zase není moc silná. Mám teď moc hezký vzorek takové fakt tenké na mikinotričko a leginy od Petry, je slabší než třeba z Batani, ale jinak princip stejný. A nebo super by mohl být oboulícní úplet. Finerib je super, na zateplení asi nejlepší, ale mě se z něj oblečení neosvědčilo, že se mi pouští oči ve švech a dělá to maličké dírky, kouká elastan a ztenčuje se v průramcích, dělá žmolky. Mám ho ráda, ale na oblečení už nepoužívám. Peru na 30 a dírky dělal ještě v době, kdy jsem neměla sušičku...