Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
A ještě mám jeden dotaz, proč se mi tototo forum nezobrazuje v levém menu v oblíbených ačkoliv jej mám oblíbené.
Holky prosim potkaly jste nekde TEPLAKOVINU SVeTLY SEDY MELIR? Koupila jsem si od batani ale te je takova dost tmava:(
holky děkuji 😵 😵 😵
@kuna 😀 sice vlastním dvojjehlu, ale nějak jsem se s ní nezkamarádila a nemám žádné vyšívací stehy a potřebovala jsem ten lem nějak zpevnit, jelikož Maxík velmi rád za ty okraje tahá, tak jsem to projela trojmo 😀
holky kolik je poštovné z farbenmix ? chtěla bych nějaké stuhy a nemůžu to tam najít 😨 a nemáte tip na nějaké pěkné látky s proužky ?
@barcav poštovné je tady - Innerhalb von Europa - http://www.farbenmix.de/shop/dispatch:_:1.html. No a když si objednáš stuhy za 100 Euro, tak to máš zadara 😀 😀 . Jinak okraje já většinou šiju tříkrokým cikcakem (ale ten mi přijde spíš holčičí), nebo to projedu dvakrát pružným rovným stehem. U nás za okraje taháme všichni - jak děti, tak já, když je rvu do/z oblečení, tak dvojjehla taky nemá moc šanci 😀
Kdo se chce pobavit cizím neštěstím? Dneska má moje hlava dovolenou, peru prádlo, přemýšlím nad milionem věcí, pod ruku mi přijdou merino ježci na předeprání, mrsk je k ostatnímu do pračky a pak do sušky...no kupodivu to docela přežili, jen jsou trošičku protáhlejší, než byli. Jsou to teď takoví ježkokrokodýlové (mám limetkové) 😀 😀
@kuna jestli chceš pytlík na ubrousky tak mám jedna zbytky pulu i kočárkoviny. Klidně přivezu. Ale upřímně, neosvědčily se. Ušila jsem si i z minky (laminované) a buď to proteče a nebo jsou hned vyschlý... A abych tam dávala obden nový, to dělat nebudu. Takže v tomto případě, igelit je igelit...
@crawler tobě to neprovlhá? co ostatní?
Můj první recy počin....bordel za nemocnou modelkou ignorujte....je třeba mít vše po ruce 😉 (ano, a jsem strašný bordelář)...ale jinak, holky, jsem nadšená....tohle byl první sekáč, teď mám v plánu vyplenit velkoobchod (secondhand), ale prostě...za 50Kč triko + kamaše z 50procentní vlny+ akryl(takže můžu prát v pračce a nekouše to), opravdu z metráže neušiju....a to mi ještě kousky zbyly (cca na čepici)....
@bordino díky, že si mě svojí recyklací dokopala 🙂
@piecee Kupovala jsem minulý týden na tkadexa.
http://www.tkadexa.cz/tkadexa/eshop/1-1-METRAZ/...
@sufik1 ne,neprovlhá- resp, provlhlo mi to 1x,když jsem je jen tak letmo vyždímla v ruce a všechna vlhkost se navalila do 1 rohu, tak ten roh byl mokrý, když je vyždímám důkladně nebo je tam dám rovnou vyždímaný z pračky, tak je to v pohodě - dávám jich tam cca 10-15ks, což vydrží na 1 max.2 dny a to jsou stále vlhké,ten druhý den samozřejmě už jen lehce. Ty, co jsem šila na Fler, tak mi jedna paní psala, že ji to provlhá u zipu, psala jsem jí ať zafénuje švy a pokud to nepomůže, tak ji to vyreklamuju, ale už se neozvala, takže předpokládám, že to už bylo ok.
@kuna nádherný 😵 jinak já mám objednaný ty nonity, tak jsem zvědavá😀 k tomu merinu - wou, tak to je fajn, že obstojně přežili zatěžkávací zkoušku - krokouší merino je originální a vlastnosti vlny si myslím taky zůstanou zachovaný...jinak já se vždy tak bojím, když manipuluju s drahýma látkama...abych právě něco nepopředla...
@crawler s kočárkem to ladit nebude, zas takový šílenec ještě nejsem, abych obšívala kočárek (vím, jsou tu takoví 😀 ). Ale budu šít ochranu do auta proti okopání a možná susu tašku, když mi zbyde. No tak uvidím.
@sufik1 díky, budu mít zbytky viz příspěvek pro crawler, takže to kdyžtak splácám z toho. No vyzkouším a uvidím. Já tot taky právě tahám v igeliťáku, ale estetika nic moc a navíc se mi pravidelně otevře a vyschne, nebo ho blbě zavřu (ty zipový). S tím vysycháním mě napadlo dát tam nepromokavý zip, mám tu takové malé, co jsem si kdysi naobjednávala dolů na soft gatě a pak je šiju stejně bez zipů, tak to bude akorát 😀
baby otázka mimo, máte skúsenosti s hračkami grimms, už mám hlavu ako melón že čo na vianoce,hlavne by ma pre staršiu zaujímal ten prenosný domček a pre malého tiež by som niečo ale neviem čo, bude mať okolo vianoc rok
@crawler já se nebála, protože jsem u toho nestihla přemýšlet a bát se 😀. Ale hrklo ve mě, když jsem to tahala ze sušky a viděla je tam. Schválně pak změřím, o kolik se to na šířku srazilo.
A ty nonity (toto ale nejsou, to je Ottobre) bych po zkušenostech i ostatních zde šila na šířku o velikost menší, jinak jsou hrozně široké - hlavně pro odplenkované dítě. S plenkou mi to nepřišlo, ale zrovna minulý týden jsem musela vzít ty, co jsem šila v září a ze 2/3 je rozpárat a rozstříhat a ušít znovu, jinak v nich J. strašně plavala.
@ellysa ja si robim zalusk na tuto duhu uz asi 2he vianoce :D http://www.ebay.com/itm/Grimms-Large-RAINBOW-ST... je naozaj velmi krasna a kreativna.. su drahe tie hracky to je pravda, ale myslim, ze by to mohla byt dobra investicia 😉
@zojec aj tá je krána, aj nad tou som uvažovala a jedno autíčko že si z toho môžu aj dráhu urobiť, sú drahé strašne ale myslím, že lepšia investícia ako tie predražené plasťáky z dráčika čo sa aj tak po troch dňoch rozpadnú, aj keď oliv túži po takej interaktívnej opici, tak asi tú dostane

@jitu22 máš to hezký 😀