icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
19. okt 2013

@jitu22 máš to hezký 😀

crawler
19. okt 2013

@kuna jé, tak já bohužel neporadím, protože tu kočárkovinu od gábinky jsem ještě neměla v ruce😉 Já to šiju jen z pulu ...aleje to tak malé, že určitě zbytky z kočárkoviny vyzkoušej - třeba to bude taky fajn a aspoň zcela ladící s kočárkem😉

crawler
19. okt 2013

@sinala no fakt nee😀 ale samozřejmě, že kdybych tu tiskárnu měla,tak bych najednou zjistila, že to a to bude fajn mít vytištěný...ale když nemám, tak nad tím ani nepřemýšlím 😀

patlalca
19. okt 2013

Tak jsem dneska, respektive včera udělala první vyšívaný nákrčník.

patlalca
19. okt 2013

A ještě mám jeden dotaz, proč se mi tototo forum nezobrazuje v levém menu v oblíbených ačkoliv jej mám oblíbené.

piecee
19. okt 2013

@barcav vsechno krasny🙂a ten pokojicek je tada hodne vymazlenej nadhera🙂ses sikovna

piecee
19. okt 2013

Holky prosim potkaly jste nekde TEPLAKOVINU SVeTLY SEDY MELIR? Koupila jsem si od batani ale te je takova dost tmava:(

barcav
19. okt 2013

holky děkuji 😵 😵 😵
@kuna 😀 sice vlastním dvojjehlu, ale nějak jsem se s ní nezkamarádila a nemám žádné vyšívací stehy a potřebovala jsem ten lem nějak zpevnit, jelikož Maxík velmi rád za ty okraje tahá, tak jsem to projela trojmo 😀

holky kolik je poštovné z farbenmix ? chtěla bych nějaké stuhy a nemůžu to tam najít 😨 a nemáte tip na nějaké pěkné látky s proužky ?

kuna
19. okt 2013

@barcav poštovné je tady - Innerhalb von Europa - http://www.farbenmix.de/shop/dispatch:_:1.html. No a když si objednáš stuhy za 100 Euro, tak to máš zadara 😀 😀 . Jinak okraje já většinou šiju tříkrokým cikcakem (ale ten mi přijde spíš holčičí), nebo to projedu dvakrát pružným rovným stehem. U nás za okraje taháme všichni - jak děti, tak já, když je rvu do/z oblečení, tak dvojjehla taky nemá moc šanci 😀

kuna
19. okt 2013

Kdo se chce pobavit cizím neštěstím? Dneska má moje hlava dovolenou, peru prádlo, přemýšlím nad milionem věcí, pod ruku mi přijdou merino ježci na předeprání, mrsk je k ostatnímu do pračky a pak do sušky...no kupodivu to docela přežili, jen jsou trošičku protáhlejší, než byli. Jsou to teď takoví ježkokrokodýlové (mám limetkové) 😀 😀

argo1
19. okt 2013

@piecee úžasně krásný kousky - a softky superiózní 🙂

sufik1
19. okt 2013

@kuna jestli chceš pytlík na ubrousky tak mám jedna zbytky pulu i kočárkoviny. Klidně přivezu. Ale upřímně, neosvědčily se. Ušila jsem si i z minky (laminované) a buď to proteče a nebo jsou hned vyschlý... A abych tam dávala obden nový, to dělat nebudu. Takže v tomto případě, igelit je igelit...
@crawler tobě to neprovlhá? co ostatní?

snowwitch
19. okt 2013

Můj první recy počin....bordel za nemocnou modelkou ignorujte....je třeba mít vše po ruce 😉 (ano, a jsem strašný bordelář)...ale jinak, holky, jsem nadšená....tohle byl první sekáč, teď mám v plánu vyplenit velkoobchod (secondhand), ale prostě...za 50Kč triko + kamaše z 50procentní vlny+ akryl(takže můžu prát v pračce a nekouše to), opravdu z metráže neušiju....a to mi ještě kousky zbyly (cca na čepici)....
@bordino díky, že si mě svojí recyklací dokopala 🙂

snowwitch
19. okt 2013

@patlalca Uau, to dokáže vyšívací stroj? Je to nádherný...

snowwitch
19. okt 2013

Aha, a asi by to chtělo fotky 😉 Je čas jít ulehnout...

michamicha
19. okt 2013

Dneska jsem nešila, jen se flákám 🙂 tak aspoň foto mojí malé modelky v novém (kupovaném) body s nažehlovačkou z Unuo 🙂

jitu22
19. okt 2013

@petkasv no, taky jsem to pěkně štelovala, aby to na ní neplandalo 😀

kuna
20. okt 2013

Jedny Levi'sky 🙂. Ony to původně totiž byly, měla jsem i připravenou cedulku ke kapsičce, ale pak mi ji tu někdo zašantročil, tak jsem použila FM stuhu 🙂. Podšité beránkem.

aronek
20. okt 2013

@kuna ty jsou krásné 😵

adorbar
20. okt 2013

@piecee Kupovala jsem minulý týden na tkadexa.
http://www.tkadexa.cz/tkadexa/eshop/1-1-METRAZ/...

crawler
20. okt 2013

@sufik1 ne,neprovlhá- resp, provlhlo mi to 1x,když jsem je jen tak letmo vyždímla v ruce a všechna vlhkost se navalila do 1 rohu, tak ten roh byl mokrý, když je vyždímám důkladně nebo je tam dám rovnou vyždímaný z pračky, tak je to v pohodě - dávám jich tam cca 10-15ks, což vydrží na 1 max.2 dny a to jsou stále vlhké,ten druhý den samozřejmě už jen lehce. Ty, co jsem šila na Fler, tak mi jedna paní psala, že ji to provlhá u zipu, psala jsem jí ať zafénuje švy a pokud to nepomůže, tak ji to vyreklamuju, ale už se neozvala, takže předpokládám, že to už bylo ok.

crawler
20. okt 2013

@kuna nádherný 😵 jinak já mám objednaný ty nonity, tak jsem zvědavá😀 k tomu merinu - wou, tak to je fajn, že obstojně přežili zatěžkávací zkoušku - krokouší merino je originální a vlastnosti vlny si myslím taky zůstanou zachovaný...jinak já se vždy tak bojím, když manipuluju s drahýma látkama...abych právě něco nepopředla...

kuna
20. okt 2013

@crawler s kočárkem to ladit nebude, zas takový šílenec ještě nejsem, abych obšívala kočárek (vím, jsou tu takoví 😀 ). Ale budu šít ochranu do auta proti okopání a možná susu tašku, když mi zbyde. No tak uvidím.

@sufik1 díky, budu mít zbytky viz příspěvek pro crawler, takže to kdyžtak splácám z toho. No vyzkouším a uvidím. Já tot taky právě tahám v igeliťáku, ale estetika nic moc a navíc se mi pravidelně otevře a vyschne, nebo ho blbě zavřu (ty zipový). S tím vysycháním mě napadlo dát tam nepromokavý zip, mám tu takové malé, co jsem si kdysi naobjednávala dolů na soft gatě a pak je šiju stejně bez zipů, tak to bude akorát 😀

ellysa
20. okt 2013

baby otázka mimo, máte skúsenosti s hračkami grimms, už mám hlavu ako melón že čo na vianoce,hlavne by ma pre staršiu zaujímal ten prenosný domček a pre malého tiež by som niečo ale neviem čo, bude mať okolo vianoc rok

kuna
20. okt 2013

@crawler já se nebála, protože jsem u toho nestihla přemýšlet a bát se 😀. Ale hrklo ve mě, když jsem to tahala ze sušky a viděla je tam. Schválně pak změřím, o kolik se to na šířku srazilo.
A ty nonity (toto ale nejsou, to je Ottobre) bych po zkušenostech i ostatních zde šila na šířku o velikost menší, jinak jsou hrozně široké - hlavně pro odplenkované dítě. S plenkou mi to nepřišlo, ale zrovna minulý týden jsem musela vzít ty, co jsem šila v září a ze 2/3 je rozpárat a rozstříhat a ušít znovu, jinak v nich J. strašně plavala.

zojec
20. okt 2013

@ellysa ja si robim zalusk na tuto duhu uz asi 2he vianoce :D http://www.ebay.com/itm/Grimms-Large-RAINBOW-ST... je naozaj velmi krasna a kreativna.. su drahe tie hracky to je pravda, ale myslim, ze by to mohla byt dobra investicia 😉

rina76
20. okt 2013

zas jeden nešicí - čtrnáctidenní dílo. Poslední foto neberte jako reklamu - je to jen pro představu velikosti 😉

ellysa
20. okt 2013

@zojec aj tá je krána, aj nad tou som uvažovala a jedno autíčko že si z toho môžu aj dráhu urobiť, sú drahé strašne ale myslím, že lepšia investícia ako tie predražené plasťáky z dráčika čo sa aj tak po troch dňoch rozpadnú, aj keď oliv túži po takej interaktívnej opici, tak asi tú dostane

zojec
20. okt 2013

a moje vcerajsie ponocovanie: oba obrazky na zelanie

zojec
20. okt 2013

@rina76 to je kraaaasa 🙂