Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@saaralota A kolik tam máš vrstev? Já prošívám většinou 4 a jde to. Jestli šiješ kráčející patkou, dej si tam normální. A jakou máš jehlu? Já šiju soft zásadně džínovou jehlou a paráda, jestli nemáš, tak tam zkus dát třeba 90. No a jinak nevím, pomalu, postupně...vím, co myslíš, taková zdánlivě blbost a dokáže to pokazit celou radost z bundy ☹
@kuna Vrstvy 4 a zip...ale nahoře je to ještě s našitou kapucou, takže tak cenťák je tam těch vrstev 8... patku mám zipovou a jehlu 90/14 ... problém mám největší s tím, že se mi to jakoby nevejde pod patku - na začátku - a tak to tam posunuju ručně... no hrůza. A pak už to jde líp, ale i tak mi to sem tam nevysvětlitelně ujíždí...
@saaralota já vliv nepozorovala, ale vyzkoušej. Už chápu, máš pravdu, v tom kousku je těch vrstev 8. Tak to neporadím, já jsem to prošila. Jestli ti to nepůjde, tak zkus zítra koupit tu džínovou jehlu. Jinak nevím 😒
@janula18 děkuju, je to jednoduché, zespodu to sešiješ do klínku a pak svrchu prošiješ...je to stejné, jako tady http://www.farbenmix.de/de/nonita-fotoanleitung...
@saaralota Zip se našívá prve z rubu, tím si ho zafixuješ a hezky ti drží, kde má být, doporučuju ještě přilepit stylefixem a nebo hodně našpendlit, pokud nemáš. Pak prošíváš z lícu esteticky. Jak psala @crawler U toho místa, kde je ještě i kapuce, tak to chce pomaličku, klidně i ručně (ale mě se to zase lépe prováže, když šiju pedálem) a jehlu ideálně jeans a nebo 100. Látku posouvat taháním, zoubky to nedají a kráčející patka nevím jestli v tomto pomůže, spíš aby se neoddělala, když je toho moc. Pokud ti ani toto nepůjde, tak ušij zip a kapucu z obou stran a místo u kapuce prostě vem jehnou a nití a nezapomeň na ochranu náprstkem, protože to je fakt masakr, někdy šiju i s kleštěma, kterýma tahám jehlu ven 😀 Většina strojů to dá, ale některé stroje na lehčí šití toto nemusí prostě dát.
Holky, doporučíte nějakou internetovou kavárnu v Praze v centru nebo na Střížkově? manža tam bude týden na školení, tak aby mohl jít surfovat🙂
@crawler - jsi zlatá - děkuji ti moc 😉 snad to neříkáš "jen tak". Ono to potěší, když jsem taková nezkušená šička, že se to líbí. Taky musím říct, že se mi ta barva bundy líbí a hlavně mu ladí s holinkama 😉 už nemám ale merino a chtěla bych ještě něco pro mladšího - nějaký kamašky a nejlíp i čepici - ale to bych chtěla střih, aby mu to sedělo kolem hlavy a fakt ho to hřálo. On je hrozně tlustej a nemá vůbec krk, takže ta kukla je pro něj blbá 😀
@crawler Chceš vyloženě něco, kde budou mít počítače? Protože pokud má notebook, tak wi-fi maj už dneska skoro v každý restauraci či kavárně... Třeba na Muzeu je fajn www.kavarnamuzeum.cz, ale fakt nebude problém něco najít.
@ucitelka70 Teda, parádní souprava...

Prosím pomoooooc 🙂 Šiju svou první softshellku a jsem u zipu.... zatím všechno dobrý, ale chtěla jsem teď prošít našitý zip zvrchu a jak je to hodně vrstev, tak mi to prostě nejde pořádně... pořád mi to prošití někam ujíždí, nahoře prošívám steh po stehu a pořád zvedám patku, aby se mi to vůbec pohnulo... takže je to dost kostrbaté... už párám asi potřetí a fakt nevím, jak to mám udělat líp. Je na to nějaký fígl?