Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Díky moc všem s tipy na vlnu na vlňáky. @michamicha - jsi mě nepotěšila, ale dobré to vědět! 😖 Asi zkusím radu @elentari a nakombinuji. Zlatíčko snad kousat nebude. Já nedám dopustit na Disany, ale chtěla bych i něco vlastního 😀
@lillyzelvicka To je síla, snad se ti břicho vyvalí brzo ven a nerv bude lepší, mě pomohla ta fyzioterapie trochu, že nohu alespoň občas cítím, dneska třeba Konopiště asi 7 km úplně v pohodě, ale šla jsem pomaličku a seděly jsme na lavičkách a tak. To jsem spíš nedala cestu tím ekovláčkem, jak to házelo, jsem myslela, že to dítě vyletí ven pod kola 😝
Zkoušíš protazovat jakoby na "ždímání", nevím, jak se ten cvik jmenuje, ale je na to super a pak mě teda pomáhá lehnout si na zem na záda a nohy pokrčit tak, aby páteř byla rovně, nohy něčím u stehen podložit a takto ležet v klidu. To dělám po procházce vždycky a strašně to pomůže.
Já to takto hrozné nemám, jen na po dlouhé procházce nebo blbém držení těla, dneska jsem měla batoh, tak možná pomohlo to, že jsem šla jako víc rovnoměrně zatížená, dopředu i dozadu, já vždy chci, aby batoh nosil manžel a jaká chyba 😀
@a_lexa měla jsem teď chvíli čas, tak jsem prolistovala diskuzi x stran zpátky a hledala číslo té Burdy, @papajka7 to tam psala, že je to 4/2010 ;) hledala jsem to i pro sebe, ať chlapovi zkusím taky spíchnout něco většího než trenky 😀
@papajka7 sedí velikost těch kalhot, jak má nebo se mám orientovat spíš na větší/menší velikost než jak mi vyjde podle tabulky? (jestli tu Burdu teda seženu, ale to snad jo 😅)
@kornelia já mám taky Janome, dokonce ten elektronický (605) a zatím s ním nebyl jediný problém 🙂
Hlásím, že látky objednány - soft i PUL. 😀 Teď jen aby dorazily a já se na to mohla vrhnout 😀 Budu tedy zase otravovat s dotazy 😨
@kornelia Já mám teda moc ráda knížku Průvodce módním šitím, nakl. Slovart. Na internetu se dá najít vše, ale jsem klasik, potřebuju v ruce držet ten papír a listovat🙂 Dost věcí jsem si tam aspoň teoreticky zopákla, když se náhodou pustím do něčeho náročnějšího, tak je to tam pěkně popsané a nemusím to jak trdlo zkoušet a párat. Stroje jsou dobré Janome i Brother, vyber si funkce, které chceš, vzory a ve své cenové relaci si kup, co se ti líbí. Myslím, že v tom středu jsou ty stroje naprosto srovnatelné.
@jitu22 Hmmm.....ani nevím jestli to mám psát......jsem ostuda - ten střih co nespolupracoval jsou Nonity z FM 😝 .....no vlastně z nich zbyly akorát ty kolena a nohavice 😅 Nějak jsem nepochopila jak to má být nahoře ukončené 😠 tak jsem ty kapsy posunula nahoru a dala do nápletu 🙂 a spodek nohavic zakončila podle návodu Car. 😉
@kamishek áno, je to presne 4/2010, mám požičanú tú burdu a práve dnes som robila strih...... urobila som 56 strih, mám chlapa vysokého 190 cm..... štíhleho.... ale radšej zašijem viac, ak treba, akoby malo byť úzke.... uvidíme....
@aronek ještěrky tuto http://mamadora-blog.blogspot.cz/
Holky všem moc děkuju, strašně jste mě potěšily, jsem takový začátečník, moc si Vaší chvály vážím.
@caramilla Mám Tvou školu 😀 ale to už jsem Ti psala kdysi v mailu, že jsem díky Tvému blogu začala šít 😀 (Adéla J.)
@bordino prosím Tě ty kukly se nosí místo čepice? Já znám jen kuklu pod helmu na lyže, ale koukám, že tady se to kuklami dost hemží a máš je moc pěkné...to je asi jen pro miminka v šátku?
@aronek ještěrkový soft od mamadora http://mamadora-blog.blogspot.cz/

@adorbar ta je hůůůůstá! 😀