icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

argo1
22. okt 2013

@a_lexa miluju tuhle kombinaci, náš prďola má stejný kaťata - ale už jsou zprasený od bláta a písku 😀 😀

behulka
22. okt 2013

@zojec keď som v BA v galantérke pýtala vlnenú metráž núkali mi takéto "kabátoviny" a "sukňoviny" 😝 no ďaleko to, neporadím.
@olivka84 skús pozrieť u @maryol, či by si nevedela podľa jej strihu do autosedačky.

sinala
22. okt 2013

@michamicha @caramilla já mám vlňáky z merina od vlnapu a když se dobře nalanolínovaly, tak byly dobré, ale nemám srovnání se 100% vlnou, určitě nebusou tak držet. Ale já jsem přebalovala často a používala jsem je na čtverce narovno

kornelia
22. okt 2013

@bury ktory brother mas?

katka82
22. okt 2013

@anastazieb jééé tak ta tepláková souprava je háádhernáá 😵 😵
@aronek na svrchňáky potřebuješ tak 1 a půl metru lemgumky 😉
@saaralota ta bunda je paráádnííí 😵
@a_lexa jůů tak ty jsou skvělýý 😵

lenasss
22. okt 2013

@sinala merino to myslíš to http://eshop.vlnap.cz/DetailZbozi.aspx?pID=1 ? To mám nejraději na čepky.strašně ráda z něj háčkuju. @caramilla A nešlo by i toto? To mi příjde zítra poštou tak můžu ošahat a dát reference http://www.ganella.cz/prize-alaska/ http://www.ganella.cz/prize-eskimo/ ikdyž to už jsou silné příze na vlňáčky.

adorbar
22. okt 2013

Přidávám také něco, ať jen nešmíruju 😀 Softová kombinézka pro malou. Starší chce samozřejmě taky, takže ještě budu dělat bundičku s kaťatama, i když softku už má...pak že se to šití vyplatí 😀 ale je to super koníček a relax.

ellysa
22. okt 2013

@adorbar tak tá je neskutočná

katka82
22. okt 2013

@adorbar 😲 😲 😲 jéééé no tak ta je fakt božíííííííí 😵 😵 😵to nesmí vidět naše děti😀😀

zojec
22. okt 2013

@adorbar jemine, to je krasa :D

jitu22
22. okt 2013

@a_lexa kalhoty jsou moc hezké 🙂 Můžu se zeptat, co je to za střih? Něco takovéh jsem měla v hlavě pro synka, tak že bych to třeba nemusela vymýšlet z hlavy... 🙂

ellysa
22. okt 2013

@zojec v kamennom obchode podľa mňa ja som z toho mala ešte na výške kabát ušitý ale trašne a to zaťahuje ako sveter

zojec
22. okt 2013

@ellysa
@behulka dakujem pojdem sa kuknut, len neviem kedy sa tam dostanem 😕 nikde som este nevidela kabat aky by sa mi pacil, asi mi ostava si ho usit, len to uz bude pre mna vysoka skola sitia 😒

bury
22. okt 2013

@kornelia - tenhle http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-27... . já jsem šila na starým mamky stroji a nechtěla jsem nic drahého, protože toho moc nenašiju a zatím mi to stačí 😉

bury
22. okt 2013

@adorbar - no tak to si děláš srandu?? 🙂 to je krása 😉

snowwitch
22. okt 2013

@adorbar Teda, ta kombinéza je dokonalá 😉

ellysa
22. okt 2013

@zojec ja som i už predplatila aj damske otto tak ak sa ti tam bude niečo páčiť tak ti nejako pošlem strih

papajka7
22. okt 2013

tak konecne sa nieco uslo aj pre malu,a tak ma to chytilo,ze som jej uz vystrihla aj softku,len surne potrebujem kusok svetlomodreho softu,nema niekto zo sloveniek?potrebujem iba na aplikaciu,tak aj neaky nepotrebny zvysok 😉 tu je foto

petkasv
22. okt 2013

@adorbar tak ta je hustá 🙂

kuna
22. okt 2013

@adorbar ty brdo, no to je fakt neco! Super, nadherna!

petkasv
22. okt 2013

@papajka7 krásné, ta mikina je úžasná 🙂 taky se na ní chystám 🙂

papajka7
22. okt 2013

@adorbar dobreeee,si sa vyhrala

kuna
22. okt 2013

@kornelia neboj, jsou tu i Janomkarky, treba ja 🙂. Mam New My Style 2522 a miluju ho, nevymenila bych. Jinak uz radily holky, ale nejlepsi je sit, hledat navody na netu, youtube...ja, kdyz nevim, tak proste zadam do vyhledavace anglicky "jak usit to ci ono" a vetsinou vyjede milion odkazu a nejlepsi jsou prave ty videa.
Jinak soft je super na pocasi, jako je ted, trosku zahreje, neprovlhne, takze super i do mrholeni a pliskanic. Musi mit spravne parametry, hlavne tu paropropustnost, v tech horsich se clovek poti,a le ty lepsi pekne vetraji. Nekdo ho nosi i v zime, ja bych v nem ale zmrzla, ja jsem kachna a v zime mam nejradsi peri 😀

kuna
22. okt 2013

@anastazieb ten pes je fakt dokonaly!

kuna
22. okt 2013

@papajka7 krásný set! A je sranda, ze jak tu sijem ze stejných látek, tak nejdřív koukám, že "moje" gatě 😀 😀 (teda ne uplně, ale na jedněch fialových mám taky do fialova kapsy a tak mě to trklo)

kornelia
22. okt 2013

Este otazka dievcata, kde beriete tie stitky na vase tvorenie, vyzera to uplne ze fantasticky, to si davate niekde vyrobit? Absolutne to vyzera, ako kupovane drahe oblecenie, fakt ste sikovne vsetky, nadherne prace, snad sa vypracujem.

papajka7
22. okt 2013

@kuna ano ano aj ja tu najdem hocikedy rovnaku kombinaciu,super ,ma to vyhody ze mame rovnake latky,lebo sa tym mozeme inspirovat

papajka7
22. okt 2013

@kornelia ano dali sme si ich vysit tuto www.higa.sk

zojec
22. okt 2013

@papajka7 potrebujes letny soft, ci zimny? mam tyrkys letny, aj zimny.. a asi aj smaraagd zimny.. musim pozriet 😉

caramilla
22. okt 2013

Dnešní výlet do Konopiště a nové bambusové těhutriko a můj pupek 😀