Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, objednala jsem merino ze ŠD, bez elastanu, obyčejné...a až teď když přišlo jsem si všimla jak je to nízká gramáž (140). Je to hrozně tenoučké... na spodky myslím dobrý, ale chtěla jsem i kukly, ale to je dost tenký...i dvojmo mi to přijde tenký... máte s tímhle merinem zkušenosti? Měla jsem loni merino kuklu kupovanou a bylo to mnohem silnější... tak nevím, co teď s tím. Nebo to něčím podšít? Ale to zase pak ztrácí trochu význam to merino, když bude nahoře.. nebo naopak, merino dospod a navrch něco jiného? Nevím...představovala jsem si trochu tlustší materiál 🙂.
Hustý, to přinesli kluci ze školky, asi ta puberta dnes začíná dřív🙂
@sufik1tý jo, ty jich máš! Když je vidím, tak se mi normálně vůbec nechce do těch mých, PULu nakoupeného na čtvery, ale už mi to tu 4 měsíce leží... Ještě, že mám velmi pomalu rostoucí dítě, možná na další velikost něco teda stihnu.
@snowwitch no od určitého věku a množství produkce už kapsovky prostě nestíhají... kalhotkovky jsou sice větší, ale zas toho víc poberou...
@zuzkasim no ještě tu na pár plín mám, co kdyby náhodou... hlavně jsem teď ulovila zelenočervený ogga booga, tak asi ještě ušiju
já jsem magor, prostě jak se mi okoukají, tak jdou z domu třeba po 3 měsících...
@sufik1 to je super zásoba a jsou krásné. Jak staré máš děti? Jinak mně při těch reakcích tady napadlo, jaký je rozdíl mezi kapsovkama a kalhotovkama? Já mám normálně plíny zapínané na patentky, nebo suchý zip a přes ně dávám svrchňáčky. Do každé plínky se vkládá taková jakoby vložka. U těch na patentky je vepředu připlá u ostatních navolno. Takže já mám co?
no a nejhorší na těch plínách je, že když někam jedu, tak stejně beru papírovky, bo ty látkový ke všem těm krámům ke 3 dětem už prostě nepoberu 😖
@aronek kalhotkovky. kuk ke mě na blog http://www.susu-sufik.blogspot.cz/p/o-latkovych...
a střihy, fotopostupy, materiály a pod. zde http://www.susu-sufik.blogspot.cz/search/label/...
jinak dvojčatům je 5 měsíců, staršímu 3 roky
holky prosím o radu viděla jste některá někde pruhovaný KOJENECKÝ PLYŠ?velur?děkuji za rady 😵
@zuzkasim myslis, ze by som tu knizku este dostala niekde? Idem na to kuk, lebo pravdu povediac, velat oho najdem na nete, ale niekedy mam proste rada, ked to drzim v ruke, len v tom velkom vybere sa neviem orientovat a nechem investovat zbytocne, radsej nieco drahsie ked uz, ale nech je tam toho vela a pekne popisane. Neviem, hm...

@lenasss přesně to 😉