icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
22. okt 2013

@lenasss přesně to 😉

palosek
22. okt 2013

@bordino ...to budou sami "kuklíkové" 😀 😀 😀 😀 jako šmoulíkové 😀 😀 😀 😀

snowwitch
22. okt 2013

@papajka7 pěkné. Ta vesta, je to Amelie?

snowwitch
22. okt 2013

@caramilla Jasmínka je ůžasná, jak se culí...😉

saaralota
22. okt 2013

Holky, objednala jsem merino ze ŠD, bez elastanu, obyčejné...a až teď když přišlo jsem si všimla jak je to nízká gramáž (140). Je to hrozně tenoučké... na spodky myslím dobrý, ale chtěla jsem i kukly, ale to je dost tenký...i dvojmo mi to přijde tenký... máte s tímhle merinem zkušenosti? Měla jsem loni merino kuklu kupovanou a bylo to mnohem silnější... tak nevím, co teď s tím. Nebo to něčím podšít? Ale to zase pak ztrácí trochu význam to merino, když bude nahoře.. nebo naopak, merino dospod a navrch něco jiného? Nevím...představovala jsem si trochu tlustší materiál 🙂.

daisyr
22. okt 2013

@caramilla moc vám to sluší 🙂 Tričko super, mám tato ráda, pěkně zvýrazní pupík... 😉 Ještě by mě zajímalo, kde se dá sehnat tato barvička bambusu?

sufik1
22. okt 2013

bordi to zaplevelila kuklama, já plínama 😀 😀 😀 😀 jako že se neflákám.... ale teda šila jsem je od srpna, takže to zas taková rychlovka není. No a asi teda budu mít nejlíp plenkově vybavená miminka v republice 😎 jen mám asi zas málo kalhotkovek 🤐 🤐 🤐 🤐

daisyr
22. okt 2013

@saaralota To máš asi to tenké merino, to je spíše opravdu na tílka, trička jako spodní vrstva nebo super na léto. Na kuklu i to silnější může být samotné málo, resp. na podzim ok a pak na to třeba čepici nebo jako podšívka apod.

bordino
22. okt 2013

@saaralota mám ho doma taky. Jáchym z něj má tenkou kukličku na teď (teda ne na 20 stupňů, ale tak na 8-10). A skvělé je třeba na tílko.

bordino
22. okt 2013

@sufik1 huuustýýýý!!!! (pardon za pubertální hlášku, tím mě pořád krmí J. a mě nic jiného na to nenapadlo 😀)

snowwitch
22. okt 2013

@sufik1 Teda, tomu říkám zásoba 😉 Proč málo kalhotovek? Kapsovky nestačí?

zuzkasim
22. okt 2013

Hustý, to přinesli kluci ze školky, asi ta puberta dnes začíná dřív🙂
@sufik1tý jo, ty jich máš! Když je vidím, tak se mi normálně vůbec nechce do těch mých, PULu nakoupeného na čtvery, ale už mi to tu 4 měsíce leží... Ještě, že mám velmi pomalu rostoucí dítě, možná na další velikost něco teda stihnu.

aronek
22. okt 2013

@petkasv
@bordino dík, teď když na to koukám, tak ty ještěrky jsou na černé a já koupila tmavě modrou 😒 ale třeba se to bude hodit na pozdějí, odkaz ukládám 😀

sufik1
22. okt 2013

@snowwitch no od určitého věku a množství produkce už kapsovky prostě nestíhají... kalhotkovky jsou sice větší, ale zas toho víc poberou...
@zuzkasim no ještě tu na pár plín mám, co kdyby náhodou... hlavně jsem teď ulovila zelenočervený ogga booga, tak asi ještě ušiju
já jsem magor, prostě jak se mi okoukají, tak jdou z domu třeba po 3 měsících...

aronek
22. okt 2013

@sufik1 to je super zásoba a jsou krásné. Jak staré máš děti? Jinak mně při těch reakcích tady napadlo, jaký je rozdíl mezi kapsovkama a kalhotovkama? Já mám normálně plíny zapínané na patentky, nebo suchý zip a přes ně dávám svrchňáčky. Do každé plínky se vkládá taková jakoby vložka. U těch na patentky je vepředu připlá u ostatních navolno. Takže já mám co?

sufik1
22. okt 2013

no a nejhorší na těch plínách je, že když někam jedu, tak stejně beru papírovky, bo ty látkový ke všem těm krámům ke 3 dětem už prostě nepoberu 😖

sufik1
22. okt 2013

@aronek kalhotkovky. kuk ke mě na blog http://www.susu-sufik.blogspot.cz/p/o-latkovych...
a střihy, fotopostupy, materiály a pod. zde http://www.susu-sufik.blogspot.cz/search/label/...

jinak dvojčatům je 5 měsíců, staršímu 3 roky

aronek
22. okt 2013

@sufik1 to vysvětluje počet plen 😀 díky za odkazy kouknu ráno, dnes jsem už mrtvá a děti pořád nespí 😠

caramilla
22. okt 2013

@saaralota mě toto merino přijde úžasné, ale tak na léto na tričko do šátku atp.

caramilla
22. okt 2013

@sufik1 nejlepší jsou cyklistický 😀

arlette
22. okt 2013

@adorbar nááááádhera 😨 čumím jako blázen 🙂
@papajka7 krása 🙂
@caramilla jéé 🙂 jaké krásné bříško 😵 Já jsem se ani u jednoho děcka neměla do 7 měsíce čím chlubit. Vypadala jsem furt jak přežraná a ne jak těhotná 😝 😀 😀 😀
@bordino no panečku, to je úrodička 😀
@sufik1 krásně nakombinované barvy 🙂

zuzka72
22. okt 2013

@bordino šlo by si u Vás koupit kukličky? 😉

caramilla
22. okt 2013

@arlette na mě je to zase vidět od 2. měsíce a konečně to začalo vypadat víc jako těhotné břicho než jako pneumatika pod pupkem. Nicméně můj muž miminku stále říká "špíček" 😠

piecee
23. okt 2013

holky prosím o radu viděla jste některá někde pruhovaný KOJENECKÝ PLYŠ?velur?děkuji za rady 😵

saaralota
23. okt 2013

@daisyr @bordino @caramilla díky holky, no úplně jste mě nepotěšily... 🙂 a z jakého merina tedy kuklu na zimu? z toho dražšího, elastického na ŠD? Nebo šijete jen z mylly? Nebo ještě něco jiného? Měla jsem loni kupovanou kuklu, dvojitou a dobrý...ale jaká gramáž to byla, to teda netuším...

papajka7
23. okt 2013

@snowwitch ano presne je to Amelie,len som troska vpredu predlzila kapucnu aby sa mi pekne spajala,a spodok som hodne zuzila,nechcela som s toho take saty ako je na original strihu,ale taku trosicka rozsirenu tuniku,inac som uz nic neupravovala,sedi dobre

petkasv
23. okt 2013

@piecee prouhovaný má ŠD 🙂

zuzkasim
23. okt 2013

@sufik1 Až se ti okoukají ty s byciklama, dej vědět, jsme cyklistická rodina🙂

sufik1
23. okt 2013

@caramilla cyklistické jsou úža 😵 ale ten pul je hrozně tuhý něco jako minky. A co ty? budeš našívat?

kornelia
23. okt 2013

@zuzkasim myslis, ze by som tu knizku este dostala niekde? Idem na to kuk, lebo pravdu povediac, velat oho najdem na nete, ale niekedy mam proste rada, ked to drzim v ruke, len v tom velkom vybere sa neviem orientovat a nechem investovat zbytocne, radsej nieco drahsie ked uz, ale nech je tam toho vela a pekne popisane. Neviem, hm...